Stillheten etterpå
Stillheten i fjellet tar overhånd når solen sender sine siste stråler innover landskapet. Bildet er tatt fra Sognefjellet som yrer av liv og turister, men når fjellet ligger som vakrest under kveldshimmelen, er det stille. En slik kveld er skapt for nytelse og glede. Fjellene i bakgrunnen er Smørstabbtindene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-11 22:36:43
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon 80-200/2,8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ og Lee avtonede gråfilter 2ND og 3ND.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger798
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_204731} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Odd E. k.
Hei Ivar!

Et meget flott bilde der du har fått med det meste av motivet og de fargene som er med på å fremme detaljene til å bli et godt bilde. Solen kommer fint inn og treffer fjellsidene og skapet skygger på en fin måte. I skyggepartiene har du fortsatt nok lys til å få frem fjell- og terrengformasjonene. Den røde skyen over fjelltoppene er med på å gi tyngde til bildet. Når det gjelder skarpheten, så ser det ut som om at det er en smule uskarpt. Ser at du har brukt stativ, men hvis det har vært noe vind til stede, så har muligens det vært årsaken eller at du ikke har blitt brukt snorutløser. Muligens er tid for briller for den som vurderer (sikkert det siste). Ellers et flott komponert bilde med et fint utsnitt.

Mvh

Odd E.
Robin J.
Dette ble et kjempefint bilde. Fint fargespill. Bra komp. Tror nå det er skarpt nok. Eneste jeg ville gjort noe med(tatt bort) er de 2 snøflekkene nede til høyre.
Mvh RJ
Ole E.
Hei Ivar,

Dette er et veldig vakkert bilde. Lyset er jo også særdeles pent. Du har ventet til det rette øyeblikket, og det er bra. Odd E. beskriver bildet som noe uskarpt, jeg tror at denne ''uskarpheten'' (jeg opplever ikke bildet som uskarpt) skyldes dis i luften, som ofte gir seg til syne når objekter blir avfotografert på lang avstand gjennom teleobjektiv. En måte å ''kutte gjennom disen'' på, er å øke lokalkontrasten, til det kan vi bruke ''unsharp mask'' filteret. Prøv en høy radius, og relativt lav mengde, f.eks 60 piksler radius, og mengde 20, dette er et bra starpunkt. Men jeg er usikker på om jeg ville brukt denne teknikken her, det er litt smak og behag, du kan jo prøve å se om du liker det. Dis kan også skape dybde i bilder.
Ivar B.
Hei og takk for fine kommentarene.

Ole! Jeg setter svært stor pris på slike tips. Jeg er tross alt en nybegynner i ''photoshopens'' verden og denne teknikken var ukjent for meg, men den var effektiv:-) Jeg har sett over en stor mengde bilder fra sommerens turer og har lagt merke til denne ''uskarpheten'' i flere av bildene, og har irriteret meg over dette. Nå vet jeg hva årsaken er og hva jeg skal gjøre med det. Takk, takk:-). Mvh Ivar.
Sverre H.
Hei Ivar, et flott landskapbilde du har sikra deg i sommerferien. Jeg synes ikke bilde er uskarp. Jeg har ikke mye å utsette på dette. I alle fall kommer jeg ikke opp med noe du kunne gjort på en annen måte.

Fine farger, flott komp. Linjene i forgrunnen gjentas i profilen på breen, dette skaper god dybde. Flott fanget Ivar. Sognefjellet er et vakkert sted, og jeg vet du satte pris på opplevelsen. Nytelse? Hva mener du :)
Kjartan T.
Fint landskapsbilde som nok en gang viser at naturfotografen bør ut å jobbe når lyset er på sitt beste. Flott med fargene i skyene som nærmest gjentar seg i breen.

Savner vel en forgrunn som kan gi litt dimensjon i bildet ditt, ellers er det ikke mye å utsette på dette synet.

Når du først sitter på denne fila som et utgangspunkt er kontrast, som tidligere nevnt, nøkkelen til å få en bedre skarphetsfølelse . I PS foreslår jeg følgende Contrast + 12, Brigthnes +4 og USM med følgende verdier: Amount 140, Radius 0,4 og Threshold 0
Kurt S.
Et utrolig flott kveldslys og vakre farger.
Utsnitt/komposisjon fungerer fint med god dybde i landskapet.
Nå fikk jeg jaggu lyst på å ta meg en fjelltur.
Roen og freden på fjellet er som balsam for sjela.
Mener også å se en liten uskarphet i bildet. Har ikke tilgang til P.S her jeg sitter så jeg får ikke prøvd en omgang med USM. Selv tar jeg alltid en omgang med USM på bildene. Du gjør det helt til slutt i bildebehandlingsprosessen.
USM fungerer slik at det får bildene til å se skarpere ut på skjermen.
Er det uskarpheter i utgangspunktet nytter det imidlertid ikke med USM.
Er rimelig sikker på at USM vil hjelpe i dette tilfellet.
Et nydelig bilde.
Mvh Kurt
Ivar B.
Hei! Takker for nyttig og konstruktiv kritikk. Dette var jo lærerikt. Har nå lagt ut en ny versjon etter Kjartan sine forslag, og synes jeg ser en tydelig forbedring. Det var også lagt på USM på versjon en med lignende verdier, og føler kanskje at forbedringene kom først og fremst med økningen i kontrast. Mvh Ivar.
ingebjørg fyrileiv g.
Nydelig natur...-Og flott bilde. Litt rosa, men det tåler man! V#2 ble meget bedre og jeg lengter til fjellet (enda jeg har vært der både i går og idag...). Lyset er varmt og behagelig å se på. Flott med skyene som balanserer.

vh ingebjørg
Inge S.
Hei.
Syns dette ble meget delikat og severdig.
Kort og godt meget bra:-)

Mvh Inge
Nina E.
Nydelig bilde fra fjellet. Flott lys, men nok en gang må jeg si meg enig med Ingebjørg i at bildet er litt for rosa. Men dog veldig lekkert. Synes det ble bedre i versjon 2 pga litt mer kontrast og brightness. Versjon 1 grodde litt sammen i fargene i midtpartiene. (Ingen helt lyse eller helt mørke partier). Bildet framkommer skarpt nok på min skjerm. Mvh ne
Torbjørn K.
Herlig lys og fargetoner i dette bildet! Et bilde som inspirerer til å pakke sekken og komme seg til fjells. V2 ble bedre med litt mer kontrast og skarphet, men jeg vil også foreslå at du prøver deg med color balance, og reduserer litt må magenta-stikket i bildet.

Torbjørn
Ketil K.
Nydelig naturlandskap, der spesielt V#2 ble bra. Skulle ønsket litt større presentasjon på 1024 pixlers bredde. Ville løftet forgrunnen litt, slik at de fine fargene der kommer enda tydeligere frem.
Ivar B.
Ingebjørg, Inge, Nina, Torbjørn, Ketil....takk for fine kommentarer. Detsetter jeg pris på. Mvh Ivar
Tom A. T.
Her har du vært ute i rett tid. Lyset er bare helt nydelig og gir en meget fin stemning i bildet. Skyene over fjelltoppen er heller ikke noe minus. Meget severdig.
mvh Tom T
Avsluttet .
Her har du virkelig utnyttet det magiske lyset!
Endringen i V2 gjorde faktisk ganske mye for bildet, ble mer glans over det. Ellers intet å utsette.

MvhJRH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu