Valdresflya
Det var disse skyene som noen timer senere ble det voldsomme uværet over Gjøvik/Biri i sommer.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-14 17:02:07
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-08-15 23:47:11
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 18-70mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger551
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205300} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Kurt S.
Synes dette ble fint.
Flotte farger hvor spesielt det gule lavet på steinene skapte fin kontrast mot den knallblå himmelen.
Steinene, som gjentar seg innover i bildet, skaper fin dybde.
Tror jeg ville klonet bort den pålen til venstre litt inn i bildet.
Mvh Kurt
Odd E. k.
Hei Espen!!
Et flott stemningsbilde, der klimaet har avtegnet seg i steinene og landskapet forøvrig. Skulle gjerne sett at et slik bilde har et mer panoramapreg, da motivet virker noe amputert. I glass og ramme vil et slik bilde passet bedre. Du har ialle fall fanget et flott og stemningsfullt motiv, der bildet er skarpt med klare flotte farger. Himmelen med skyene ble flotte også.

Mvh

Odd E.
Kjell Sigurd S.
Mettede farger og en ganske bra komp. Kanskje litt for mye midtstilt men er usikker. Fin dybde. Fargen på himmel og skyer er veldig fin. Skylaget ser da ganske så uskyldig ut... :-)

Kjell S
Espen Gresvik S.
Takk for kommentar. Jeg vegret meg litt for å ta bort den stolpen. Bildet er tatt rett bak Vandrerhjemmet på valdresflya og stolpen har stått der i årevis. Det er sikkert noen som har et nostalgisk forhold til den gamle, skjeve stolpen. :) Men det ble mye bedre uten.

egs:)
Tom A. T.
Flotte farger og en svært så fotogen himmel, men for meg er det en liten ubalanse i komposisjonen som skaper litt uro for blikket. Både skyene, steinene og åskammen har en diagonal som ender ut midt på høyre bildekant. Tror det må være grunnen til at det ''svir'' litt i øynene.
mvh Tom T
Svein B.
Kjente trakter, trivelig område dette. Mettede ''polafarger'' og fin dybde. Likevel enig med flere i at komposisjonen ikke harmonerer helt. Litt vanskelig å vurdere et slik lite bilde på en skjerm, bildet ville trolig gitt et annet inntrykk i større format på en vegg. Tror likevel at et horisontalt bilde ville fungert bedre, spesielt for å unngå de noe uheldige kuttinger av diagonaler og linjer i sidene. Vidvinkel i vidt fjell krever mye av komposisjonen, og formatet og motivet hører på en måte ikke helt sammen her.

Og dette må da være godværsskyer...??

Mvh
Svein B
Espen Gresvik S.
Jeh har lagt til en ny versjon i breddeformat, tatt fra akkurat samme stedet. Brennvidden er 18mm (tilsvarer 27mm på analog slr). Så vidt jeg vet skal dette være en forholdsvis grei brennvidde for landskapsfoto, men fra det stedet der synes jeg at breddeformatet ble utrolig mye kjedeligere. Nå skal det innrømmes at jeg ikke har så mye erfaring med landskapsfoto, men det jeg var på jakt etter var stenene som leder blikket inn, speilingen i vannet, åskammen og en dramatisk himmel. Det er jo en del ting på en gang. Jeg tenker nå at jeg kanskje burde lagt meg paddeflat og tatt bildet fra maurperspektiv i breddeformat. Kanskje det hadde hjulpet, men da hadde det vel vært vanskelig å få en god linje inn i bildet. Jeg tar svært gjerne i mot tips fra dere som har peiling på landskapsfoto der ute. Hva skulle jeg ha gjort for å få dette bildet enda bedre? Motivet er jo bra.

egs :)
Odd E. k.
Hei Espen.

Jeg synest at breddeformat passet bedre til dette motivet. Horisonten. vannet og skyene blir ikke så amputerte med breddeformat og bildet blir som en normalt foretrekker at et landskapsbilde skal være. Versjon#3 vart best, men fargene er veldig sterke. Ville foretrekt at du beholdt de fargene som versjon # 2 inneholder. Foruten fargene som nevnt, så er komposisjonen meget bra, der bildet har en fin tredeling. Muligens har jeg beskjært bildet helt ned til den høyeste haugskyen, da himmelen over er mindre interessant.
Mvh.

Odd E.
Ann F.
Av de du viser oss her, definitivt V2 for min del, uten stolpen. V3 mister mye av innholdet i landskapet.
MEN - himmelen og skyene har så veldig blå fargebalanse, forgrunnen er mye gyldnere. Uten noen synlig retning og påvirkning fra sollys.
For meg deler det bildet ditt i to deler, det kan være meg, men jeg har vanskelig for å få dem til å henge sammen av den grunn.
Komposisjonen er god, de tre store steinene i elva leder blikket fint innover.

Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu