''Morning has broken''
Sommernatten går mot hell. Tåken, duggen og stillheten vil snart fordrives av sol og varme. En ny dag har startet i Hålandsdalen i Hordaland.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-15 12:20:23
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-08-15 18:10:24
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikor 18-70 DX
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ, og LEE graderte gråfilter ND2 og ND3.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger851
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205460} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Sturla M.
Hei!
Her har du fanget en eventyrstemmning med noen nydelige og harmoniske farger.
De forskjellige farge tonene på fjellene gjør seg meget godt i bilde.
Jeg må lære meg å stå opp tidligere:=)
Eneste jeg lurer på er om det ville være bedre med litt mindre himmel? er ikke sikker.
Et flott bilde.
Sturla
Fred S.
Skodde ? Ja, takk, og bildet er pent, det. Har minst sans for fargen på himmelen, og egentlig ville dette bildet ha fungert vel så bra ( for meg) med bare skog og tåke. Et kutt en liten cm over spissen av den tokedotten som stikker høyest. Da har du et annet bilde, riktignok, men tror det også vil fungere.

vh fred
Avsluttet .
En del støv på sensoren ser jeg, men bortsett fra det en veldig fin stemning i bildet..mangler bare et troll :-)

T
Ole E.
Vakkert og storslagent landskapsbilde. Jeg liker det meget godt, faktisk så er det det fineste landskapsbilde jeg har sett her på en god stund. Av dine bilder som ligger på webben, liker jeg dette best. Eneste pirket er noen smått synlige prikker på himmelen, som trolig kommer av støv foran bildebrikken. Virkelig bra!
ingebjørg fyrileiv g.
Flott bilde meg god, litt kald, stemning. Bildet får meg av en eller annen grunn til å lengte etter kaldere tider. jeg er enig med Fred ang. himmelfargen. Men skyene gjør mye for bildet, så å fjerne den helt,
ville vært tvilende. Ser vi to hytter/tak i skogen? V#2 ble bedre.

hilsen ingebjørg
Sverre H.
Nok et vakkert bilde Ivar. Personlig ville godt for vers 1 uten flekkene! Hålandsdalen er et vakkert sted!
Peter M.
Dem før meg har påpekt og sagt det meste. Et flott bilde men hvor også jeg ikke helt blir fortrolig med himmelen. Så v2 er mitt hjerte nærmest, og samtidig er jeg nok som Ingebjørg skeptisk til å ikke ha med himmel.
Fint formidlet!

mvh Peter M.
Ivar H.
Eg er nok mest einig med FS. Likar ikkje heilt fargen på himmelen, synest det vert litt i kontrast til den kalde stemninga biletet elles ber preg av. Synest utsnittet som FS føreslår er spanande, men på den andre sida likar eg også veldig godt å la blikket vandra frå forgrunn til fjella i bakgrunnen. Så eg får ikkje heilt bestemt meg kva eg synest er best. Kutt til 3 mm ovanfor høgste fjellet, kanskje.
Ivar B.
Takker for fine kommentarer folkens det setter jeg pris på:-)

Ingebjørg, det som kan se ut som hyttetak er nok et berg som ligger litt åpent til i skogen.

Angående himmelfargen så kan jeg jo skjønne hva dere mener, det blir litt kaldt mot varmt, men personlig liker jeg det , og synes det er helt naturlig. Bildet er jo tatt ca en halv time før soloppgang, altså i blåtimen. Skyggene får jo da et kaldt blåstikk mens himmelen begynner å få et varmt skjær over seg. Litt av poenget mitt, var å prøve å formidle denne fantastiske overgangen mellom natt og dag og fra kulde til varme.

Jeg legger også ut en versjon for dere som ønsker en beskjæring av himmel.

Mvh Ivar.
Torbjørn K.
V2 ble svært bra! Magisk stemning som motiverer til å pakke sekken og komme seg ut på tur! Fin overlapping av fjell og åser, og herlige fargetoner i bildet. Her er det bare å nyte!

Torbjørn
Kurt S.
Enig med Torbjørn. V2 ble veldig fin.
Ser det har vært litt snakk om fargen på himmelen. Det blir selvfølgelig smak og behag. Enten liker man den fargen eller ikke. Jeg liker den.
Iallefall ble det kjempeflott på dette bildet. Kontrasten mellom den varme fargen på himmelen og de blå og kjølige omgivelsene ble flott.
Flott med de overlappende fjellene i bakgrunnen som skaper fin dybde i bildet.
Prikken over ièn ble tåkedisen i forgrunnen.
Et superfint bilde!!
Mvh Kurt
Bente K.
Jeg liker faktisk den rosa himmelen som kontrast mot det blålige skjæret i landskapet, det skaper den helt spesielle stemningen vi ser i bildet. Så det blir v1 for meg her. Forgrunnen med tåkedisen var spesielt vakker her. Dette var et bilde der jeg stadig oppdaget flere nye detaljer etterhvert som jeg betraktet det, spennede.
mvh Bente
Ivar B.
Tusen takk for kommentarene til dere siste også:-)
Inger-Lise S.
Et nydelig motiv med flotte farger. Jeg liker himmelen som den er. Tåken gir en spennende stemning og ''overlappingen''i fjellene er bare vakker!

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu