Bever
Jada, jeg vet at greina ikke burde vært der. Hrmpf...!
Bildet inngår i albumet Bever -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-15 20:38:45
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1333
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205521} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Ivar B.
Ja dette er intet mindre enn imponerende. Bildet er sylskarpt og preges av super teknikk, noe som ikke alltid er like lett på dette dyret som trives best på den tiden av døgnet som fotoutstyret trives dårligst. Flott blikkontakt og fine detaljer i pels og klør. Skjønner du irriterer deg over greina, men det er jo tross alt en bever og det hører jo litt med også da. Alt i alt et meget bra bilde. Mvh Ivar.
Inger Anne Maritsdotter V.
Hvilket blikk og en imponerende skarphet.

Inger Anne
Øyvind A.
Dette var fint og velgjort. Artig positur og oppsyn på krabaten. Jeg gremmes ikke over greina, den er en del av beverens naturlige miljø og er helt grei å ha med synes jeg.

Du inspirerer. Jeg har av en eller annen grunn aldri forsøkt meg på å fotografere bever, på tross av jeg har fast beverbosetning på egen eiendom, mindre enn 100m fra huset. Nå fikk jeg lyst til å prøve meg...

Ø.
Anne-Lise S.
Ser nærmest ut som du og beveren har en egen passiar gående... Flott med blikkontakten. Skaper nærhet mellom dyr og fotograf! God fokus og fine pelsdetaljer. Er enig med deg i det med greina, bever eller ikke bever...

Anne-Lise
Atle Q.
Imponerende tett og skarpt. Du har mange fine bilder av bever. Skulle jeg kommentere noe, må det være lyset som er litt ''dødt'' eller ''mangler litt varme''.
Mvh Atle
Stig S.
Glimrende portrett! Greinen er der, men bildet er så bra at den ikke er det første man legger merke til, så pytt;-)

--stig--
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Torbjørn. Dette var supert! Våt bever med en herlig positur. Jeg synes absolutt at greina hører med for å forsterke miljøet. Den bidrar også til helheten. Så den trenger du ikke å bekymre deg over for min del ;)
Farger (flott vann!), lys, skarphet og bakgrunn er også bra.

hilsen ingebjørg
Torbjørn K.
Hei, og takk for kommentarer.

Bever er moro å ta bilder av, men det er nokså vanskelig da miljøet ofte er svært rotete og lysforholdene er dårlige. Flere ganger jeg har ønsket meg en ekstra blender på objektivet mitt, men den blenderen koster mer enn jeg kan ta meg råd til.

Her er avstanden 3-4m og vi kom nokså godt over ens. Jeg måtte åle meg gjennom noen busker, så jeg slet med å finne et kamerastandpunkt som gav fri sikt til beveren. I høyre del av bildet kan en se et grønnaktig skjær som følge av at noen greiner skygger for objektivet.

Har prøvd meg på en ny versjon med litt varmere toner og noe sprekere kontrast, etter forslag fra Atle.

Torbjørn
Morten W.
Dette synes jeg er et av dine tøffeste bilder. V1 for meg. Jeg synes ikke greina gjør noe. Skulle bare mangle!
Ole E.
Flott og teknisk veldig godt beverportrett. Jeg foretrekker V1.
Anne-Lise S.
Fortsatt V1! :-)

A-L
Eyvind R.
Et nært og intenst beverbilde. Teknisk svært bra. Jeg synes det tette utsnittet fungerer bra.

Mvh Eyvind
Kurt S.
Den greina kan godt være med men skulle likevel ønske at den var litt kortere slik at den ikke tangerte dyret.
Halvparten av den ville vært nok. Du har jo litt miljø i forgrunnen også.
Uansett ingen stor sak.
Etter hva du beskriver er det liksom ikke bare ''å stikke ut å ta bilde av en bever''-:) Beverfotografering er nok adskillig mere krevende enn som så.
Et supert portrett av rakkaren. Litt av en type-:)
Tror aldri jeg har sett et så nært portrett av typen.
Teknisk meget bra og et flott bilde.
V1 for meg.
Mvh Kurt
Harald W.
Hei Torbjørn!
Du kommer med bilder som overgår de foregående gang på gang synes jeg. Dette er intet unntak. Muligens det beste beverbildet på foto.no etter min mening (det begynner jo å bli en del nå, så da er det imponerende, hehe). Blikkontakten, ''rynkingen'' på nesa og posisjonen på hendene utgjør mye. Tror jeg går for v2, men er litt usikker.

Jeg har selv vært i beverdammen et par ganger i det siste, la ut et bilde for noen dager siden: bilde nr. 252403

Har du vært der i det siste? Jeg fikk faktisk gleden av å se en beverunge sist jeg var der (et par dager siden). Utrolig morsomt. Må nok opp for å forsøke å få noen gode bilder av den snart. Fikk bare noen halvdårlige bilder sist gang, den var nemlig så mye mere skvetten enn sine foreldre. Man kan se det er en unge på bildene, men utover det er de ikke spesielt gode.

Mvh Harald
Kjell Sigurd S.
Flott nærbilde av bever i arbeid. Meget bra blikkontakt. Kvisten sjenerer litt men trekker ikke vesentlig ned synes jeg. Fin bruk av dybdeskarphet og skarpt der det skal. Vellykket dette.

Kjell S
Odd Tore S.
Du fortjener vel tittelen beverfotograf snart, det begynner etterhvert å bli mange fine studier av dette dyret som jeg alltid har oppfattet som sky, men som tydeligvis blir mennesketolerant i Trøndelag.
Fint portrett i naturlig miljø, uventet form på snutepartiet i denne vinkelen. Kvisten er der, selv om den hadde gitt samme virkning for miljøet om den hadde kommet klar av hodet. Med enda noen besøk får du den gjerne til å ta dressur!
Odd Tore
Terje S.
Dette kaller jeg knallbilde. Skarpheten er helt rå og jeg får skikkelig villmarksfølelse når jeg ser bilde. Greina er det ikke så mye å gjøre med . Du får sørge for at han gnager den ned til nest tur . Slike bilder vil jeg se flere av. Lykke til videre . MVh Terje
Espen A. I.
Ja, du får mye skryt her, noe du selvfølgelig fortjener, det er udiskutabelt, men jeg stusser på om jeg ville ha hatt mer luft under, dette blir selvfølgelig pirk, men du legger fjøla ganske høyt her :) Uansett et bilde du kan være veldig nøgd med!

mvh Espen
Tom A. T.
Dette syntes jeg ble svært så vellykket. Det tette utsnittet slipper oss helt inn på ''tomannshånd'' med dyret og gir en følelse av at man kan se hva dyret tenker. Kvisten gir en fin ramme og lager diagonal mot det grønne bladet nede til høyre, i tillegg til at den understreker miljøet.
Meget bra.
mvh Tom T
Stine J.
Hei Torbjørn,

Absolutt severdig bilde av beveren. Kamerastandpunkt og nærhet gjør bildet. Fint at du har fått med potene. :) Fargene i v2 faller best i smak hos meg, men fargene i v1 er kanskje mer riktige?

Uansett, veldig bra!

mvh Stine
ingeborg w.
Et skarpt og tett portrett du har tatt. Det ser ut som han hviler. Jeg ville justert kontrasten en smule mot det mørkere i curves og beholdt fargebalansen som i v1. Jeg tar det forbehold at mitt eneste forhold til bevere er at jeg har sett dem på tv, så det er mulig jeg ville tenkt annerledes hvis jeg hadde vært der og tatt bildet.
Stig B.
Meget bra. Imponert.

Innbiller meg at #1 er mest korrekt.

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu