Nordnorske sommerminner V
Liker motivet, fiskebåtenes speiling i vannet og tåka som gir litt dramatisk bakgrunn. Liker ikke de utbrente flatene i de hvite feltene på båtene. Prøvde å rette noe på det i PS, men klarte det ikke.
Utstyr
  • Konica Minolta A200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger429
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205686} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Hans Petter D.

Har du filmscanner? kan du scanne dette bildet en gang til litt mørkere? Jeg har funnet meg en teknikk på å rette opp utbrente flater med den såkalte ''blend'' teknikken.

http://www.luminous-landscape.com/tutorials/digital-blending.shtml
Se på avsnittet: ''The Layer Mask''. Veldig lite en trenger å gjøre egentlig!
Svenn H.

Kanskje urtypisk nordnorsk? Fiskebåter og ukjent farvann.

Jeg likte spesielt godt at himmelen og havet smelter sammen. Til tross for den stille sjøen så er det noe dramatisk over bildet. Som om fiskebåtene har klynget seg sammen mot noe stort og faretruende. Er det en storm på vei mon tro?

Er enig i din vurdering av utbrentheten. Dersom du har tatt bildet i RAW-format (A200 støtter visstnok det) så kunne du enkelt ha justert inn noe av dette. Og hadde jeg kunnet velge så hadde den plastbåten i forgrunnen ligget 2 meter dypere ;-)

Hilsen, Svenn
Hans Petter D.

Javel, så A200 er ikke analogt, sorry. men det er vel samme teknikken.
Avsluttet .

Er verk fra menneskehånd stort eller lite? Vi kravler oss fram over jordskorpen. Vi biter oss fast en stund, for så å utfordre elementene. Vi setter våre merker i landskapet, sannelig gjør vi det.
Kanoen, skipet eller romfergen lar oss løsne på grepet et øyeblikk, for så å ta oss tilbake til kjent havn. Si aldri at det ikke er oss til gagn. Om ikke annet, ligger det stor skjønnhet heri.
Dette bildet grenser opp mot det helt gode, etter min mening. Hvorfor? Fordi jeg tror det hos mange vil vekke lengsler mot noe av vår felles drivkraft i tilværelsen.
Liker det!
Mvh

Trude H.

Takk for gode råd og kommentarer!

TH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu