Landskap i Champagne 2
Litt mindre fargemetning enn i forrige bilde. Synes ofte at bildene gjør seg i tiff-format og at de framstår som så utrolig blasse i jpg og vist fram på en explorer. Har en tendens til å putte på litt mye farger.
Vil gjerne ha respons på det.
Bildet inngår i albumet Champagne -
Utstyr
  • Nikon D70
  • nikkor 18-70
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • AnnetRaw-format
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger579
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205739} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .
konverterer du til sRGB fargerom før du lagrer i jpg ?
Nina S.
Nei, gjør ikke det. Bildet er Adobe RGB (1998)
Mvh Nina
Torgeir Pande B.
Har ikke så mye å si til formater å sånn, men bilder var ihvertfall kjempe fint! Utrolig flott lys og fin symtri med trærne! Pent!

MVH:
Torgeir:)
Jacob V.
Hei, Nina

Likte at trærne deler bildet i to. Hadde sans for himmelen. Det ser ut som om det bygger seg opp til dramatikk. Ellers så finner jeg ikke så mye å pirke på her. Fine farger. Er litt misunnelig på reisen din. Kunne gjerne tenkt meg en tur til Champagne selv.


Mvh

Jacob
ingebjørg fyrileiv g.
Dette er aldeles nydelig, Nina! -og bedre enn det forrige. Trerekken er flott og forsterker resten av linjene i bildet. Jeg synes at fargene er godt mettet, men ikke for mye. Herlig glød i åkeren og fin himmel.

vh ingebjørg
Odd Tore S.
Her stemmer proporsjonene bedre for meg enn for den første utgaven, og åkeren synes jeg også at har mer glød og gjør seg bedre, særlig lyset i bunnen. Fin effekt, synes jeg.
Raden av trær bryter og forsvinner mot det uendelige.
Meget vellykket.
Skulle helst hatt like dramatisk himmel som på første utgave, likte himmelen med slør under der svært godt.
Den tynne stripen med skog begrenser uendeligheten, samtidig med at den også gir dybde. I hodet ville jeg valgt det uendelige, i alle fall til jeg fikk se den versjonen på skjermen. Da kan det hende at jeg fant at den oppfatningen ikke holdt mål.
Odd Tore
Steinulf L.
Synes det er bedre balanse mellom flatene her og at dette bildet fungerer bedre enn ditt forrige champagnebilde.. Når du jobber frem bildet og skal lage en kopi som skal ut på nettet bruk funksjonen 'Edt>convert to profile'. Velg sRGB. Ikke bruk 'assign profile' da blir det feil.
Hege J.
Dette var da riktig så fint, Nina!
Himmelen er litt dramatisk og i stor kontrast til det gyldne, fine lyset på åkeren. Oppbyggingen av motivet er bra. Trærne fungerer som interessepunkt.
Kjør på med fargene, du! Det faller ihvertfall i smak hos meg.

Mvh Hege
Nina S.
Takk til alle for hyggelige kommentarer!! Takk til Steinulf for gode råd og til Odd Tore, joda, jeg har ørten varianter, med og uten trær i uendeligheten, får se hva jeg får lagt ut, dog med fare for å kjede mine meddottere.
Mvh Nina
Ann T.
Dette er utrolig fint synes jeg. De fargene er så bra!! Enda bedre en det siste Champagne bilde tror jeg. Likte trærne - de gir en definisjon til bildet som er meget vellykket.
Mvh. Ann
Geir B.
Kontrasten mellom den buldrende blå himmelen og det gnistrende gule kornet (?) gir en fantastisk stemning til bildet : -)

Hva med å justere horrisontlinjen litt opp til det gyldne snitt, jeg foretrekker det forholdet framfor tredjedelingen. Da kan du samtidig få med litt mer av forgrunnen uten at himmelen må beskjæres.


Vedr. fargerom og farger i JPG:

Forsøk dette: 1. Konverter fra TIF til JPG. 2. Skaler ned bilde til riktig størrelse ( for ''dotten'' ) - fremdeles i adobe RGB. 3. Merk hele bildet og ta en kopi til minne. 4. Bytt fargerom fra adobe RGB til sRGB. Nå blir gjerne fargene blasse, spesielt de røde og gule. Glem det. 5. Lim inn bildet du har lagret i minnet ......De opprinnelige fargene er tilbake ..... selv om farge-rommet er endret. Jeg vet ikke hvorfor dette går, men prøv så skal du se at det hjelper : -)

mvh
Geir
Anne Lene B.
Hei Nina
Jeg synes du har lykkes med en utrolig flott serie her!! Det er en serie jeg stadig vender tilbake til! De er velkomponerte, har et nydelig lys og de har noen flotte stemninger. Gratulerer!! :-)

God Helg!

Anne Lene
Jan Frode A.
Linjene i landskapet, sammen med lys og fargevalører på enga, gir en flott kontrast mot himmelen. Vegen som snor seg bortetter, sammen med trærne, gir en fin brytning.
Jeg er seint inne med kommentar her, men har sett gjennom disse bildene dine, og setter dette som min favoritt.
Flott komposisjon og utsnitt, teknisk godt utført.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu