Lilla blomst
En blomst i en grøftekant, helt enkelt. Et av de første bildan eg tok med kamerae mitt. Tenkte ikke på at det sku bli fint, derfor tenkte eg ikke på at eg kutta blomsten bittelitt i høyre kant. Men eg ser det no, og sku gjeeerne spolt tida tilbake og gjort det ordentlig... Såg ikke skjermen ordentlig, så det har vel også litt skyld i kuttinga. Forresten, om nåen vet ka blomsten hete, e det bare å si ifra, for eg vet ikke. E det kanskje storkenebb? (Mamma sitt forslag...)
Har nevnt kuttinga i høyre kant. Den blomsten som ''ligg'' bak e kanskje litt forstyrranes. E fornøyd med skarpheta, det e ganske vanskelig å få det som skal være skarpt skarpt, det e litt overlatt til tilfeldighetan med mitt kamera, særlig når eg ikke ser skjermen ordentlig. Synes sjøl at blomsten e utrulig pen...
Utstyr
  • Canon Digital Ixus 60
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBrukte macroperspektiv. Blomsten va ganske langt ned mot bakken, og det va vått, så eg klarte ikke å se så veldig godt på skjermen, nåkka eg ska gjøre neste gang, vått eller ei...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger221
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205972} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Sandra Marita L.

E det litt kornate...? Det va ikke det før eg la det ut.
Anne-Lise S.

Du sier igrunn selv noe av det som gjør at hovedmotivet forstyrres. Du har fine farger i bildet ditt. Jeg regner med at du bruker blomsten når du tar slike bilder, for å få fokus? Makro-blomsten. Har du noe fotoprogram på pc`n din? Om du har det, kan du kanskje lære mer om bruken av det, for da kan du ta bort ting som du synes forstyrrer i bildene dine, eller gjøre dem uklare f.eks.

Anne-Lise
Sandra Marita L.

Joda, har både Picasa og Photoshop. Engelsk går vanligvis greit, men foto-fagspråk-engelsk e litt tyngre, så eg driv på å prøve meg fram i Photoshop for tia, men det går ikke så fort...:p Joda, eg bruke den macro-blomsten:) E flinkere no, det hær bilde blei tadd tidlig i sommer, det va væl juni, vil eg tru. Har lært en del på de to mnd som e gådd, så eg hadde nok klart meg bedre om eg kom over den samme blomsten på nytt. Bare så synd at eg ikke huske kor den e...
Kjell Sigurd S.

Ganske bra av storkenebb dette. Kutting av blomsten har du selv nevnt. Fine farger og en ganske fin lysrefleks du har fått gjennom et par av bladene. Jeg tror du med fordel kunne ''fristilt'' blomsten noe fra omkringliggende blader og blomster. Blomster gjør seg som regel best hvis de får litt fri plass i bildet, synes nå jeg ihvertfall. Det betyr ofte at det blir mye frem og tilbake med kameraet før endelig posisjon finnes, og bløte knær og albuer :-) Blomsten er skarp og fin. Pluss for fine vanndråper. Synes du kan være fornøyd med dette.

Velkommen til foto.no forresten.

Kjell S
Avsluttet .

Hei jeg likte også bildet ditt, synes ikke at de kornenene gjør noe, det gir
bildet struktur. Akkurat det med å se uskarpheten er noe jeg har problemer med på digital speilrefleks også, Canon EOS 20D og nå Olympus E-500, du må vel opp i den ''voksne'' proff klassen 20.000 + for å få så god søker.
Ellers er jo bakgrunnen passe fin og ute av fokus.
Jeg synes bildet ditt ble veldig bra Sandra Marita, men er enig at det kanskje kunne blitt enda bedre med et litt annet utsnitt.

Mvh

Haakon
Inge S.

Hei.
Syns du har fått en fin fokus på blomsten og delikate farger.
Flott med vann på.
Noe støy er det og et annet utsnitt så er du i mål:-)
Øvelse gjør mester og stå på.

Mvh Inge
kåre l.

Liker 'ugress' med sterke farger. :-)
Neste gang du er ute å knipser, ta med en sprayflaske med vann.
Da kan du dusje blomstene (eller hva som helst)
å få mange flotte bilder.
Takk for kommentar, hyggelig at du likte bildet mit.
Sandra Marita L.

Takk for kommentara:) E artig å lese at det som blir kommentert e ting som eg har sedd sjøl, det vise liksom at eg forstår litt av det hær... F.eks det Kjell Sigurd sir om at blomsten skal ligge ''fritt'', det e nåkka eg sjøl har tenkt.

E som sagt klar over støyen og kuttinga, ville liksom bare vite om eg i det hele tatt va inne på nåkka. Om eg e det, skal eg spare på idèen til neste juni, og prøve pånytt da:) De fleste blomstran hær e mindre pen no, så eg glede meg bare til høstfargan kommer frem.
Kåre; takk for tipset:) Skal prøve det, synes de fleste planta e finest etter en liten regnskur så:)

Sandra
Jonny E.

Hei igjen

Fin bakgrunn pga gode farga/lys, fint med dråpan.

Ingen plagsom støy på min skjerm.

Gråvær med solgløtt e ofte fin fotovær

Bruk gjerne tid på og ''plages'' med det kameraet du har ei stund før du kjøper annet utstyr. Mi erfaring e at det ikke e utstyret som komponerer bildan og eg tar ofte frem min lille Canon G3 når eg går på tur.

Kanskje eg sender deg et par bøker på lån, om du ønsker,
som omhandler litt forskjellig for og få en grunnleggende
forståelse for litt forskjellig innen fotografering.

Ha det trivelig

. JonnyE

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu