Kveld på Unstad i Lofoten.
Utstyr
  • D2X
  • Nikkor 80-400
  • Brennvidde370mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger708
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205984} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Ina W.
vakkert, fine farger. Likte det blå mot det rosa. Fint at bølgene på en måte to ''lag'', og kun den bakertse er skarp. Den uskarpe, rosa sola er godt plassert i bildet.
Likte dette!

Ina
Arnstein P. F.
Et klassisk motiv som du har fått mye ut av. Skumtoppen gir god konkurranse til selve sola som ofte stjeler all oppmerksomhet i denne type bilder. Utrolig flotte fargekombinasjoner mellom havet, bølgene og sola. Tett og godt utsnitt som gav et svært så severdig bilde.
Mvh Arnstein
Helge L.
Dette var veldig, veldig fint. Perfekt komponert.
Hilsen Helge
Ole E.
Nydelig klæsj mellom det monokromatiske og den intense sola, som har en farge jeg aldri har bevitnet før.
Dag T.
Jeg tror ikke helt på fargen på den sola der, men bølgene er fine.
Trond H. T.
Henger meg på de som sier dette er flott. Dog litt uenig med Helge om at komposisjonen er perfekt. Skulle gjerne sett sola i det gylne snittet. Dog ser jeg at da ville bølgene ha blitt noe forskjøvet, men tror det ville vært vært det ;)

Mvh.
Trond
Robin J.
Har vært mange ganger i Lofoten på Unstad,Utakleiv osv. men aldri sett sola med denne fargen. Må ha vært spesiellt.............
Ellers ok komp og bra utsnitt.
Mvh RJ
Bjørn J.
Takk for kommentarer.
Ang. fargen på sola, den var faktisk så rød/rosa. Jeg var selv overrasket over fargen, og hørte på radio dagen etter at en sky med sterk forurensing
fra sydlige deler av Europa hadde passert kysten. Derfor ble sola så intenst rød.

Dag T.
OK, godtar den forageforklaringen. Normalt blir ikke solen mer enn orange i vår rene luft, men en sky av veldig små partikler, f.eks sot, kan nok hjelpe.
Odd Tore S.
Flott hav mot intenst rød sol.
Solnedgang med slik farge har jeg sett f.eks. i forbindelse med at vi passerte ekvator, sola forandret dramatisk farge da den kom inn i havdisen rett før den gikk ned. Intens, men ikke unaturlig.
Jeg kunne godt tenkt meg sola på motsatt side i forhold til bølgen som bryter, men her må man vel bare utnytte de mulighetene som fysikken tillater.
Odd Tore
Nils B.
Likte dette godt. Når det gjelder solfargen så kan den oppleves langs Jæren om forholdene ligger til rette. Et annet aspekt er at det hender ikke så skjeldent at denne typen opptak fort kan helle over mot gult i toppen av sola. Tykkelsen på slørlaget framfor sola har stor betydning for opptaksfargen. Et godt bilde med bra valg av fokusfelt.
mvh Nils
Sandra Marita L.
Oi, det va fint:) Likte spesielt bølgan som ga litt mer liv til et bilde som ellers ville vært veldig fredelig.
Sandra
Ivar B.
Delikat bilde! Synes du har fått til fint liv i vannet, med de overlappende bølgene. De skaper spenning og dybde i bildet. Mvh Ivar.
Carsten S.
Supert.
Frode S.
Atter en gang et lekkert bilde fra deg. Likte spesielt at du fikk med det fasinerende bølgeøyeblikket (et nytt ord å legge til i ordboka mi :-))

Mvh
Frode
Magnar B.
Spesielt og vakkert! Sjelden fargesammensetning. Stilig at fargane er naturleg så spreke! Litt usikker på støy/skarphets-behandling. Syns bølgja som bryt ser litt kunstig ut i toppen?
ingebjørg fyrileiv g.
Nydelig eksponering her, Bjørn. Fargene er flotte og bølgene er flott fanget. Jeg liker at de er så frosset, en sløring ville ikke ha passet her. Flotte linjer.

hilsen ingebjørg
Johan G.
Dette er kjempebra Bjørn ! Virkelig ! Særs interessant rom innover havflata. Den ene faren du løper her er om det blir for bredt, da tror jeg det kan få et litt kitch uttrykk. Muligens har du noen andre komposisjoner som er bare bittelitt smalere ?
Tone A.
Hei
Eit spesielt solnedgangsbilde kor den rosatona sola som er på veg ned i det gråtona skylaget over horisonten, er ein flott kontrast til grå-og blåtonar. Bølga i forgrunnen som dreg seg opp og er klar til å slå seg over, er ein fin kontrast mot bølga i venstre kanten der sjøsprøyten står og nestedelen av den er klar til å slå over. Flott dybde med neste bølge som er klar til å bryta bak. Litt ''blåne mot blåne'' på sjøen.
Lyset, friske bølger og komposisjonen gjer dette til eit friskt sjøbilde, der den rosatona sola er ein flott kontrast. Pga bølgene ville eg ikkje ha kutta nokon stad her. Flott eksponert og fine fargar.
:) Tone
Aleksander M.
Uvanlig solnedgangsbilde, men veldig vellyket.

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu