- - -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger549
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205992} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Bjørn H.
Hei Stine -

Et vanskelig bilde å si noe om.

Vet ikke helt hva du ønsker å formidle ??

Bjørn.


Eyvind R.
Huffda, skal han hoppe...? Tankevekkende...

Mvh Eyvind
Inger Anne Maritsdotter V.
Ut fra den lave vannstanden å dømme virker det ikke særlig dypt?
Litt vågalt å hoppe da, for ikke å snakke om å stupe.

Lurer også på hva du ønsker å formidle her.

Lurer på om eg hadde likt bildet uten personen...............

Inger Anne
Marion N.
Holdninga til personen og den mørke himmelen gir dette bilete eit dystert preg. Komposisjonen faller ikkje heilt i smak hos meg, kanskje det er midtstillinga.... Ville kutta litt nederst i bilete slik at ikkje heile stupebrettet kjem med. Båten med kjølevannstripe rett bak personen trekkjer ned.

Mvh Marion
Kjetil H.
Et flott bilde, dystert, men rolig og meningsfyllt. Den tekniske gjennomføringen, dvs. komposisjon, s/h, dybde, eksponering og lys bygger opp under bildets innhold og gir det kraft. Jeg velger ikke det mest radikale tolkningsalternativet - personen står tross alt på et stupebrett med kort avstand vannet, der det etter all sannsynlighet er dypt. For meg formidler bildet en trist situasjon, en person som er nedfor, lei seg, eller bare vil være alene et øyeblikk, altså naturlige ingredienser i livet selv.

Jeg vil bare pirke på båten som passerer i det fjerne og synes mellom beina på mannen og lager kjølvannsbølger, og som blir et forstyrrende element. Men det blir bagatellmessig i et bilde med så mye mening.

mvh
Kjetil
Hans Jacob H.
Et motivområde helt etter min smak! Litt arrangert mystikk, med et snev av surrealistisk tilnærming, og her synes jeg du har gjort en god jobb. Personens lutende holdning og bøyd hode gir unektelig signaler i sørgmodig retning. Likeså den grå himmelen og ellers tunge stemningen du maner fram i fine gråtoner. Men her er det rom for flere muligheter, personens lette antrekk bla. synes jeg trekker i andre retninger rent tolkningsmessig.
Denne tvetydigheten synes jeg gjør at du ikke havner i fella i å gjøre dette overtydelig og banalt.

Komposisjonen synes jeg er enkel og velfungerende, og som sagt har du gjort en god jobb rent tonemessig også synes jeg. Men jeg er enig i flere her at båten som passerer der ute mellom bena hans, ikke passer særlig godt inn. Men uansett, jeg liker dette bildet. Mer av slikt! :)
Stine J.
Hei og tusen takk til dere for kritikk og en ekstra takk til dere som har begitt dere ut på en tolkning. :)

Jeg valgte å ikke legge ut en tittel her, nettopp for å ikke gi føringer i forhold til tolkning. Spennende å se hva DERE ser i bildet og ikke minst OM dere ser noe i bildet. Veldig bra tilbakemeldinger så langt med alt fra spørsmålstegn til ideen bak bildet og til forskjellige tolkninger. Alle tilbakemeldingene er viktige for meg og settes utrolig stor pris på. :)

Båten mellom beina hans er uheldig. Skal prøve å få gjort noe med det. :)

Igjen; Tusen takk til dere og god helg!

mvh Stine
Espen A. I.
'Hva er detta forno?''

Første som slår meg er dette, altså, at personen sier dette, kanskje en person som ikke har sett vann før. Ikke vet jeg, men dette er det første som treffer meg og jeg liker det.

mvh Espen
Inger-Lise S.
Jeg tolker bildet dithen at personen er deprimert. Kroppspråket vitner om det.
Jeg tror det er det du ønsker å formidle. Men jeg ville kuttet litt nederst, slik at det ikke kom fram at det trolig ikke er dypt der.
Jeg liker bildet godt!

Inger-Lise
Avsluttet .
Hei...

Er det dette kanskje et bilde av en person som savner sommeren og
ikke har lyst til å akseptere at høsten er på vei?

Veldig bra rent estetisk sett uansett. Jeg syntes det er litt synd at stupe-
brettet blir kuttet ut av bildet nede til høyre..

Hilsen
Bjørn-Erik
Hege J.
Hei Stine!

Denne mannen kikker definitivt ikke etter krabber. ;-)
For å være litt seriøs, mannen er nok tung til sinns og ser svart på livet for tiden. Kroppsholdning underbygger denne tolkningen. Kanskje ser han etter en mulig løsning på problemene i sjøen - ønsker han å fortsette å ha det vondt eller er det andre muligheter? Det handler om å velge og å våge.
Nå går vi snart inn i en årstid som er tung for mange, høstdepresjon er et velkjent begrep. Jeg tror ikke det er tilfeldig at dette bildet kommer nå.

Fint med bilder som gir rom for tolkninger.
At bildet er i svart-hvitt og at skyene er mørke, er med på å styrke den dystre stemningen.
Bra bilde, Stine!

Mvh Hege
Kjell Sigurd S.
Det foregår definitivt høy aktivitet i hodet på denne karen. Han virker ikke fornøyd der han står litt lutrygget og kikker ned. Får en følelse av at han har stått der en stund også. Nei uff, jeg håper han snudde og gikk inn på land igjen.

Fint bilde Stine. Enig i innvendingen vedr. båten mellom bena hans. Kunne godt hatt 1 cm eller 2 til på venstresiden også. Fint s/h arbeid.

Kjell S
John G.
Hallo!
Synes ikke dette fungerer. ''Historien'' i seg selv inngir ikke troverdighet: Lite sannsynlig sted å oppsøke - synes jeg - for et menneske med evnt ''mørkt sinn'': Et badested på høylys dag og med båttrafikk rett utenfor? Jeg sier ikke at scenarioet er utenkelig, men allikevel...
Komposisjonsmessig blir det midtstilt, kjedelig og lite originalt. Med et høyere standpunkt fra fotografen ville modellens underkropp blitt mer frigjort fra fjellet i baggrunnen, samtidig som detaljene i forgrunnen på sviktbrettet med fordel kunne vært utelatt.
John :-)
Geir F.
Fascinerende hvor ulikt man kan se på et bilde.
Synes at midtstillingen gir bildet et spennende preg. Bildet blir monumentalt og kraftfult. Med det lave fotostandpunktet blir mannen plassert høyt i billdedflaten noe som gjør at denne dragningen nedover mot vannet blir desto sterkere. Diagonalen på bryggen bryter også og gjør bildet spennende.

Men båten burde som mange har nevnt blitt klonet bort. Ellers ville jeg kanskje også gjort mellomtonene noe mørkere.


Synes ellers dette funket til 10000.
-geir f-
John H.
Jøss. Dette er jo min barndoms stupebrett med hampmatte i Godalen, med Lifjellet i bakgrunnnen. Bildet funker, for all del. Men jeg kunne nok tenke meg en tydeligere diagonalkomposisjon, og et mindre midtstilt hovedmotiv.
Stine J.
Tusen takk til dere siste også for konstruktiv kritikk og tolkninger. Det at bildet gir såpass mange forskjellige assosiasjoner og kan dermed kan tolkes uten ledende tittel, syns jeg er spennende. At det fungerer for noen, les: at dere finner et uttrykk i bildet, er av stor betydning for meg.

At det for andre ikke fungerer ut fra at ''historien'' ikke inngir troverdighet er like greit. Siden jeg ikke har gitt noen verbale føringer til hva jeg selv legger i bildet, har vel betrakteren gjort seg opp en mening om hva ''historien'' i bildet er ment å være, men finner at det ikke fungerer som sådan. Det er like interessant for meg og slike kommentarer settes også pris på.

Takk til dere alle for interessante og fascinerende kommentarer. :)

mvh Stine

Marius F.
Det første jeg lurer på etter å ha sett bildet er om herren på kanter er i en beslutningsprosess - hoppe eller ikke hoppe. Det senkede hodet formidler tristesse i mitt hode. Blir sittende litt å tenke. Liker komposisjonen samt presentasjonen i sorthvitt. Pent.

Mvh MF
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu