Bildet inngår i albumet Telefonkamera - Jeg morer meg med å prøve ut mitt første telefonkamera, som sitter i en Sony Ericsson K800i. Et kamera av det slaget en må holde på en armlengdes avstand. Hadde det ikke vært for at alle andre gjør det også, hadde jeg følt meg latterlig.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger658
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_206100} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Hans Jacob H.
En stilig ''øvelse'' i former og flater, og toner. Synes dette ble ganske tøft med gjentagelsen av runde former, og den lille ''dærten'' (skyggen) oppe i hjørnet. Mulig høylyset ble liiit vel lyst, men absolutt visuelt fengende dette.
Kristoffer L.
Takk for det!

Jeg er redd dette ellers morsomme leketøyet ikke har verdens beste høylyshåndtering. Men faktisk har det spotlysmåler med AE-lås, og den rettet jeg i dette tilfellet mot kumlokket, som nok ikke lå så langt unna 18% grått.

Dærten oppe i hjørnet er meg.

- Kristoffer
Odd Tore S.
Rart at dette ikke lå under selvportrett, lokket avdeling.
Men det ser da ut til at kameraet funker, og kanskje gjør telefonen det også. Etter å ha fått en 30000+ kroners treff inne i en rundkjøring av en som også ville inn i runddansen til tross for det dumme opp-ned skiltet, vurderer jeg ganske sterkt å bytte ut min mobil fra forrige århundre med en slik sak som dette, nettop pga kameraet. J
eg synes da ikke at resultatet ble så verst, og det burde holde til dokumentasjon av uventede hendelser. Jeg er spent på fortsettelsen og dine evt. kommentarer etterhvert, om bildene dine ikke sitter, er det mest sannsynlig kameraets feil!
Odd Tore
Kristoffer L.
Lokket avdeling, hehe...

Joda, både telefon og kamera fungerer utmerket, og lar seg fint bruke i en situasjon hvor du har behov for dokumentasjon. Kameraet har 3.2Mp oppløsning, blitz, autofokus og valg mellom spot- og gjennomsnittsmåling. Som nevnt har det også AE-/fokuslås. Du finner automatisk og manuell hvitbalanse, bildestabilisator (i videomodulen), og enkle funksjoner for bildebehandling, som autonivå, manuell endring av kontrast og lysstyrke, fjerning av røde øyne, konvertering til sorthvitt osv. Kameraet har til og med en videoredigeringsmodus, hvor du kan klippe og sette sammen filmsekvenser, bilder og lydspor til de rene multimediaforestillinger, som du så kan sende over til andre via e-post eller MMS. Telefonen har også nettleser, RSS-leser, FM-radio og MP3-spiller, og du kan synkronisere og overføre filer til og fra PC (f.eks. Outlook). Telefonen har også støtte for videotelefoni.

En ulempe er at kameraet ''glatter og skarper'' bildet en tanke mer enn jeg foretrekker. Spesielt kan dette være synlig i uskarpe områder, litt avhengig av hvordan teksturen er. Dette er ikke noe stort problem når en er klar over det, men det begrenser etterbehandlings-spillerommet litt.

Men dette er altså ikke ment å skulle være et proffkamera. Alt i alt er jeg imponert. Telefonen er et særdeles praktisk columbi egg som jeg gjerne anbefaler. ;-)

- Kristoffer
Avsluttet .
Synes du har fått til mye utav lite her. Hadde du ikke nevnt det hadde ikke jeg i det hele tatt hatt i tankene at dette bildet skulle være tatt med et mobilkamera. Et godt eksempel på at et bilderesultat avhenger av mange andre faktorer enn utstyret. Ut fra din beskrivelse av telefonens spesifikasjoner, så har den jo et kamera som begynner å nærme seg de enkleste kompaktkameraene med raske skritt - iallefall ut fra spesifikasjonene.
Kristoffer L.
Takk for tilbakemeldingen!

Ja, et godt bilderesultat avhenger primært av andre faktorer enn utstyret. Av alle verktøyene er øyet det viktigste.

Du har rett i at dette mobilkameraet ikke ligger så langt fra de enklere kompaktkameraene. Jeg savner en optisk søker, og muligheten for manuell innstillinger av blender, men når en har fått gjort seg litt kjent med kameraet, fungerer det likevel helt greit som backupkamera i mange situasjoner. Til enkel dokumentasjon er det jo også fin-fint, ikke minst fordi en alltid har det med seg.

En liten tilføyelse - kameraet har bildestabilisator i kameramodus også, ikke bare i videomodus - men det avhenger av hva slags ''scene'' en har satt det til. Og såpass lyssterkt objektiv som f/2.8.

- Kristoffer
Ioannis L.

Hei Kristoffer!

Her har du jo malt et lite mesterverk med penselfunksjonen på mobilen!
Gleder meg til den dagen mobiltelefoner kan teleportere oss hvor vi enn måtte ønske oss. Både til virkelige og imaginære steder.

Liker meget godt komposisjonen og stemningen her!
Formene og linjene er upåklagelige. Selve lokket(Odd Tore ga meg en god latter der) skaper dybde og sybolikk i bildets utrykk!
Lisbeth F.
Hm.
Telefoner nå til dags...
Jeg gir meg ende over!
Kumlokket er fint det,
men får vel ellers ikke de helt store
følelsene...

Ellers er jeg enig med Ioannis, ang det
med teleportering.
Da hadde det blitt mange
spennende diskusjoner, Kristoffer!:)

Ha en fin dag!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu