- Markens grøde er snart hausta -
Lørdagskvelden 26.august skya det til etter ein lang varmeperiode, og det var stor aktivitet på kornåkrane på Jæren. Det var meldt regn og kornet skulle haustast. Pga eit besøk så vart eg nokså sein ut til Obrestad fyr, og sola var i ferd med å gå ned. Det var difor ikkje det optimale lyset til fotografering. Traktoren i kornåkeren måtte eg bare ha med som avslutning på Markens grøde.
Bildet inngår i albumet - Markens grøde - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-28 10:29:59
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-08-29 02:11:15
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger345
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_207859} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Stig Børre E.

Flott bilde Tone.
Veldig godt komponert og fine farger. Spennende linjer som fører blikket inn i bildet.
Har sett flere gode bilder fra denne plassen og dette er ikke noe unntak. Bra.
Foretrekker utsnittet i vers.1

StigB
Hege J.

Hei Tone!

Jeg var selv ute i området ved Obrestad og fotograferte torsdagskvelden, og da sto enda åkrene der modne og klare til høsting. Tok selvfølgelig bilder, som jeg nok vil legge ut etterhvert.

Forstår godt at du valgte å ta turen ut for å få med deg innhøstingen som avslutning på bildene om markens grøde. Litt synd at lyset ikke var det beste denne kvelden, men det kunne du ikke gjøre noe med. Bildet fungerer fint som avslutning på et tema. Buene i åkrene her er påfallende og gjør seg veldig godt til fotografering. Det har du utnyttet til fulle denne sommeren. Bra!

Mvh Hege
Steinulf L.

Jeg fortetrekker utsnittet i v#2. Synes det virker en tanke skarpere også. Vakkert lys. Selvfølgelig hører traktoren med.
Geir F.

Hei
Opplever nesten bildet ditt vemodig. Det er vel de molstemte fargene som gjør det.
Foretrekker vetsjon 1. I versjon 2 blir traktoren for midtstilt og statisk plassert i billedflaten. Dette gjelder litt i versjon 1 også men ikke i så stor grad.

Det har vært fascinerende å følge denne serien din med alle skiftninger i lyset.

-geir f-
Ivar B.

Ja, det er artig å følge historien fra dette stedet året igjennom. Som nevn over er det noe melankolsk over det hele, men høsten er jo samtidig vakker. Bildet er vakkert det. Mvh Ivar.
Ellen Therese R.

Hei Tone!

Et vakkert bilde dette her. Det mest påfallende her er linjene. Det som tilfører det lille ekstra må være skyene, som ikke er dramatiske i fargene, og som varsler om tungt nedbør. Den klare linjen i horizonten balanserer bildet godt.

Mvh Ellen
Avsluttet .

Hei Tone
Ja igår kom nedbøren i bøtter og spann, og idag har det regnet i hele dag, så de hadde det travelt de siste dagene med å få inn avlingen.
Skarpt og fint bilde som vitner om at snart finner vi mange nye farver i naturen, og det kan by på mange fine naturbilder med fine høstfarver. Uff, gruer meg til vinter og kulde:)
Nå har vi fulgt deg igjennom uker og måneder med dette motivet, et vakkert motiv som vi har sett endringer igjennom sommeren. Artig og trivelig.

mvh arild
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er ei litt vemodig stemning over dette bildet,
veleksponert og flott bilde frå dine heimtrakter.
Traktoren er viktig også for bildekomp.

Flott at du deler det med oss her på dotten!

Inger Anne
Stine J.

Hei Tone,

Bra komponert og en fin dokumentasjon på at nå nærmer sommeren seg slutten. Dvs at den forsvant på et blunk under bøtter av regnvann i går. :( I dag ligger alle hageplantene flate og det ser rett og slett trist ut.

Jeg liker utsnittet i v1 best. Lyset er vel ikke det beste her, men det bygger forsåvidt opp under tittelen. Litt mer ''trøkk'' i fargene hadde gjort seg.

mvh Stine
Espen A. I.

Pent er det helt klart, men blir ikke fortrolig med traktoren som jobber, den ødelegger rett og slett roen i bildet, fordi jeg regner med at det er nettopp roen du skal formidle her. Fine, naturlige farver som vanlig.

mvh Espen
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar. Det var lite lys her, pga at sola mest var gått ned bak tunge skyer. Seinare på kvelden starta regnet i store mengder, og dei fleste bøndene hadde fått inn kornet. Han som kjørte traktoren såg rart på dama som fotograferte i enden av åkeren. Eg måtte prøva med vidvinkelobjektivet også, men då forsvann mest traktoren som er ein fin effekt i bildet.
:) Tone
Odd Tore S.

Fortsettelse på å følge dette hovedmotivet gjennom året.
Her kan jeg velge to retninger på kommentaren:
- traktoren forstyrrer roen i landskapet
- endelig en som har dokumentert hvordan traktorer legger traktoregg
Jeg velger den tredje, nemlig kombinasjonen. Helt OK for meg med en traktor på jordet om høsten når bildet viser en åker under innhøsting.
v3 gjør seg best på denne skjermen.
En generell kommentar denne sommeren, også til mine egne åkerbilder, som ikke vil finne veien hit til dotten, er at åkrene ble usedvanlig lite gyldne i år. Her i distriktet er det nærmest grå, og jeg har sett mer spenstige farger enn de du har også.
Er det været, eller er det de nye kortvokste kornsortene som har annen modningsfarge?
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu