På beite
Dette bildet er tatt på omtrent samme plass som mitt forrige bilde, altså ved Hå gamle prestegård. Her står jeg nedenfor gården og fotograferer mot Obrestad fyr, som sees bak. Kyrne gikk og beitet helt ned til sjøen og lot seg ikke forstyrre av mennesker eller kamera. :-)

Fint fotolys denne kvelden...
Bildet inngår i albumet Jæren -
Utstyr
  • Nikon D70s
  • AF-S NIKKOR 18-70mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger542
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_208298} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Åsmund I.

Pent. Fine farger, god komposisjon med bra plassering av kua og fyret i forhold til hverandre. Flere fien detaljer som gjør det til noe mer enn bare enda et bilde av ei ku. Likte dette.

Mvh Åsmund
Kai Frode G.

Igjen et meget bra landskapbilde fra din side. Bildet har innhold både i forbrunnen, i midten og i bakgrunnen, og det er et bilde man blir sittende og studere. Kjempefint synes jeg! Bruk av polafilter hadde vært prikken over i'en her!
Stig Børre E.

Veldig pent dette. Flotte varme farger. Kua/kalven (?) er plassert fint i flaten.
Fyret ligger pent plassert i bakgrunnen. Syns du kunne dempet mellomtonene litt. Bildet blir litt lyst. Flott bilde fra en flott plass.

StigB
Steinulf L.

Fin balanse i bileet som utstråler fred og ro. Fint med den lave solen som gir fine skyggevirkninger i bildet.
Nikolai E.

Nok et malerisk landskapsbilde fra deg. Nydelig belysning som du mesterlig gjenskaper i bildet. Fremragende komposisjon med kua riktig plassert i bildet, danner fin balanse mot fyret og de andre husa i bakgrunnen. Kanskje ikke særlig orginalt motiv, men du verden hvor pent bildet er å se på.
Avsluttet .

Hei Hege
Ja her var det fint lys. Synes du har fått frem en fin balanse slik at bildet blir godt å se på.
Flott lys som sagt som gir et gyldent landskap. Komposisjonen er fin. Har du brukt USM? I så tilfelle har du gjort en flott jobb.

mvh arild
ingebjørg fyrileiv g.

Dette er flott, Tone. Bildet har god balanse det har et flott og varmt lys.
Himmelen gjør også mye for bildet og dens balanse. Skulle gjerne sett at
kyrne der borte var litt nærmere, men ikke så nær at kua i fokus ville ha mistet oppmerksomhene den får så fortjent. Du har et nydelig landskap å boltre deg i!

vh ingebjørg
Hege J.

Dette er kanskje ikke et spennende bilde, men synes selv det er pent. Er svak for det fine lyset og stemningen. Liker å ta landskapsbilder for tiden...

Stig Børre: Bildet er ikke lyst på min skjerm, men skjermene er så ulike at det er vanskelig både å korrigere tonene og kommentere andres bilder med tanke på dette. Har lagt merke til at noen av dine bilder er mørke på min skjerm, så våre skjermer er nok veldig ulike. ;-)

Arild: Ja, jeg har brukt litt USM. Det gjør jeg vel egentlig alltid.

Ingebjørg: Tusen takk for hyggelige ord. Forstår at du kalte meg Tone, for hun fotograferer ofte på samme plassen som dette, men jeg heter altså Hege. ;-)

Tusen takk for kommentarene til dere andre også.
Hyggelig at dere likte bildet.

Mvh Hege


ingebjørg fyrileiv g.

Beklager, Hege! Slikt er fort gjort etter timer på maskinen etter en lang skoledag.
Navn går ofte litt i surr:)

-ingebjørg
Tone A.

Hei Hege!
Ikkje rart at Ingebjørg går i surr når me me ferdast i same området, og Obrestad fyr er med på så mange av mine bilde! Og faktisk tok eg bilde frå omlag same standpunktet ein sommarkveld i august, men det var uten kalvar og kyr. ( Og med stiv kuling så blomane vart uskarpe)
Nettopp kalven i forgrunnen med sitt lys og lange skugge, er ein flott effekt i bildet her med gjetekne kalvar eller kyr bakover. Også desse gule tuene med blomar bakover friskar opp på den steinete marka med rullesteinsstranda, som gjer ein fin bue bak ved Obrestad fyr.
Fine seinsommar fargar, gyllent lys, flott dybde og den rolege sjøen gjer dette til eit bilde som oser av idyll. Berre skyene til venstre på den lyseblåe himmelen viser at anna ver er i emning. Bak til venstre ser ein linjene og fagane på korn-og potetåkeren som eg har fotografert, og her har du flotte fargar. Vakkert landskapsbilde, Hege!
:) Tone
Odd Tore S.

Fotogent område dette, fin bakgrunn for dyr og vekster.
Pent bilde og passende eksponert slik jeg ser det på denne skjermen. Kveldslyset gir som vanlig bonuspoeng!
Odd Tore
Ole E.

Jeg synes dette er veldig fint. Typisk jærkyst, liker veldig godt at du har tatt med en ku som et sentralt element i komposisjonen. Lyset er som du selv sier, veldig pent. Ellers synes jeg at bildet er litt for kraftig oppskarpet.
Hege J.

Tusen takk til dere siste også!
Jeg er kjempetakknemlig for at dere bruker tid på å kommentere bildene mine. :-)

Mvh Hege
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu