Oldschool! Da oldefar hadde sin storhetstid..
Etter å ha sett på gamle bilder, innstudert poseringer, klesstil og uttrykk dro jeg og kenneth ut i hagen. Etter ca. 20 eksponeringer hadde vi et greit utgangspunkt. Etter en omgang i photoshop ble det seende slik ut:
En undereksponert blitz med softbox ble benyttet.
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF 17-40mm f/4,0L USM
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/4
  • Lukkerf/125s
  • FilmtypeDigital ISO100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger505
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_208456} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
ingebjørg fyrileiv g.

-Som tatt ut fra et gammelt familiealbum. Herlig uttrykk og fin sleik;)
-jeg skulle gjerne ha sett at bildet hadde et litt mer slitt preg og mer
detaljer i pannen (hardt lys). Men det er godt jobba uansett.

vh ingebjørg
Kristian Eugen B.

Hei Mads! Herlig bilde fra en gylden tidsalder dette her! Du viser et herlig voksent blikk her. Femten år? Bøyer meg i støvet. Det ingebjørg sier om å få det til å se mer slitt ut er en god idé som en versjon 2 etter min mening. Men jeg synes ikke det er nødvendig. Du kan jo se. Uansett! Dette bildet bør flere se. Anbefaling!

Mvh. KB
Sverre H. S.

Heier på tidsmaskiner her på dotten! Her synes jeg du er veldig nær! Meget gjennomført jobb med posering og det meste! Kort skarphetsdybe er på sin plass. De uskarpe ørene er for meg viktige for illusjonen. Valg av brennvidde er også bra! Mye normal-brennvidde/svak vidvinkel på slike bilder den gangen, fordi det var gjerne hva kameraene var utstyrt med. (Uh, ble usikker på om det er tilsvarende gammel 35mm-kamera, brennvidden du har oppgitt?) Veldig bra at du ikke har tatt mer vidvinkel, og heller ikke mye tele.

Eneste innvending jeg har, er at du kanskje kunne justert den tekniske kvaliteten litt. Ikke at det var dårlig den gangen, kvaliteten var ofte topp, men likevel: Øyne, nese og lepper har en brillians som kanskje er et par små hakk over det som var mulig med filmmaterialet den gangen. Kanskje flytte svart bare litt ned i levels, så det blir litt mattere, kanskje forsøke en meget svak blur. Men ikke hør for mye på meg, kanskje jeg tar feil! Prøv deg evnt. fram. Jeg tenker uansett mest 50-tall med bildet, men forstår at du kanskje er på mellomkrigstiden.

Driver selv med slikt, men ikke med slik innsats foreløpig. Mest har det vært tilfeldige bilder, jeg har forsøkt å sende bakover. Ta gjerne en titt på lista mi, så finner du ett. Etter å ha dumpa over to retrobilder her på dotten på en gang er jeg blitt inspirert til mer!
Alan Thomas Duncan W.

Mads,,,

Meget meget bra,
Så bra at det faller på min anbefaling :)

- meget godt i sort / hvit
- meget bra idee

Får litt 2´nd world war assosiasjoner her
med luggen til side og stram i blikket..

Som sagt, meget godt utført.
Keep it up,,
Best regards;

Alan,,,,
Gerry F.

denen stilen her minner meg om en fotograf som heter eugenio recuenzo! ville eksperimentert med stilen her...litt annen bakgrunn mer farge og mer uttrykk...uttykket passer bra...bestemt og flott blikk! men får en litt kreativ fremdrift,så erksperimenter med evt klær, bakgrunn og situasjoner...skal sende deg linke til bildeen til eugenio! ;=)


gerry
Mads G.

Takk for kommentarer!

Skal bruke det jeg har fått av help å lage en ny versjon, kanskje også ett nytt bilde. Liker stilen, så kommer til å jobbe/leke mer med den. Må på skolen nå, men snart er det helg (Plagsomsmilesmily*)

Mads
Ina W.

Når jeg ser på gamle portretter tenker jeg ofte at folk på en måte så annerledes ut før, ikke bare stilen, men de hadde annerledes trekk i ansiktet. Nå ser jeg jo at det ikke er tilfelle. Portrettet ser virkelig gammelt ut! Sikkert en blanding av sleiken, blikket, svarthvitt og utrykket. Det virker som et bilde fra en annen tid.
Godt gjennomført!

Ina
Kim L.

Som alle andre sier.... flott bilde bla bla bla alt som er flott. MEN, jeg synes det funker utmerket som det er jeg, uten å etterligne selve fotokvaliteten fra gamle dager. Nå ser det ikke ut som et gammelt bilde, men et nytt bilde som ble tatt i gamledager..... om du skjønner hva jeg mener:-) Det er nesten som å bli tatt tilbake i tid.

Gleder meg til å se flere slike bilder fra deg! Gjerne i to versjoner... en som dette (skarp og fin), og en som er noe bleknet av tid.

Et bilde til innspirasjon
KIM
Mads G.

Tusen takk Ina og Kim. En stor takk går også til Gerry Fjæren som tipset om Eugenio Recuenzo, svært inspirerende!

Mads
Martin t.

Gratulerer med et ekstremt lekkert bilde
Espen A. I.

Bra dette, fint uttrykk.

mvh Espen
Marta A.

Det overdrevent alorlige uttrykket, sleiken, klærne... Utrolig stemning i dette bildet, skikkelig old school ja! Syns det er som rett ut av mine besteforeldres fotoalbum, med unntak av at det er litt høyere kvalitet (som altså ikke gjør noe, heller tvert om.)
Fin synsvinkel du har valgt =)
Avsluttet .

Et nydelig portrett, både teknisk sett og hva stemning og uttrykk gjelder. Falt fullstendig pladask for dette bildet, vakkert!
Tuva K.

Oi, bra jobb! Får virkelig den gamledagse følelsen. Dæven, må si du er god i forhold til alderen din.

Tuva :)
Hanne S.

Har jeg ikke kommentert dette bildet??

Fett bilde, ikke noe mer å si. Gammeldags og lekkert med et utrolig blikk! Og klær og frisyre og alt. Hurrahurrahurra.

-Hanne.
Mads G.

Nok en gang, tusen takk for hyggelige kommentarer! Tror jeg må lage flere retrobilder fremover.

Mads
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu