Phoenix Park
Bildet inngår i albumet Dublin -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-09-05 14:07:45
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger793
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_209139} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Torild H.

Herlig å være hund i blandt, kunne klø seg akkurat da, og der det klør mest, og i full offentlighet.
Bildets kvaliteter åpenbarer seg etterhvert. Blikket blir ledet i en elegant bue fra hunden over til den lett henslengte eigeren, dernest mot folkemassen og nedover i slak bakke langs trekrekken. Dybden i bildet forsterker storheten, inntrykket en får av at dette er en av Europas største parker som er vist her.

Skulle gjerne besøkt denne parken selv en gang, også - irene er lett å komme i kontakt med, hvis en selv ønsker det, åpne, vennlige og meddelsomme, i alle fall slik jeg har opplevd det. En må bare passe på å ha god tid; som irene selv sier ''Når Gud skapte tiden, skapte han mye av den''.
Mvh Torild
Jon-Petter T.

Herlig hverdagssituasjon, eller skal vi si fridagssituasjon, for dette er en dag for rekreasjon og adspredelser. Tydelig at her følger man en tradisjon med å trekke ut i parken og nyte livet, treffe folk eller bare nyte livet.
Flott positur på mannen som matches nydelig av hunden, som atpåtil klør seg litt.
balansen sideveis i bilde er meget god, men jeg lurer på hvorfor du tok med så mye plen i forgrunnen. Du har det med å overraske med slike ting, og jeg tror du har en klar tanke bak. tror jeg skjønner hva du vil også, men er for min del ikke sikker på om jeg ville gjort tvert om, og tatt med tilsvarende mye himmel.
titter nok på dette flere ganger...

MVH
J-p
Kristoffer L.

Takk for fine kommentarer!

Er en i Dublin, er Phoenix Park et besøk verd. Ikke bare er det Nord-Europas største park, men den brukes også på en helt annen måte enn slik vi bruker parkene her i Norge. Her møter du familier - ja, kanskje hele slekter eller nabolag - på søndagstur. I tillegg til mat, har de gjerne med fotball, badminton, krokket (tror kanskje ikke det skrives akkurat slik) eller andre leker og spill, og tilbringer timer, kanskje hele dagen, her. Et yrende liv, og en fin skikk som vi gjerne kunne ta etter, her i dette landet hvor vi så nødig involverer for mange i våre fritidsaktiviteter.

Jeg har ikke hatt andre tanker bak utsnittet enn at jeg ville ha et noenlunde velkomponert bilde, samtidig som det også viste dybde og flate, og ga hint om dimensjonene. Mannen og hunden er sånn omtrent plassert i diagonalen fra øvre venstre til nedre høyre hjørne. Jeg er åpen for at jeg kanskje kunne løfte bildets nedre kant litt (1 - 2 cm), uten at det skader diagonalen og flatefølelsen. Mer himmel er dessverre ikke tilgjengelig. Utsnittet vi ser her, er bildet jeg tok. ;-)

- Kristoffer
Kristoffer L.

Har lagt inn et bilde til fra samme situasjon, som versjon 2.
Steinulf L.

Selvom det overhodet ikke ligner, får jeg en assosiasjon til Édouard Manet's 'Frokost i det grønne'.

Synes v#1 har finest stemning, er er mest velkomponert og teknisk best.
Avsluttet .

Definitivt versjon 1 her. Den hevede bakfoten til hunden er mye av greia her. Iallefall det som først tiltrekte seg mitt blikk. Fint samsvar mellom linjeretningen på mann og hund. Fin søndagsstemning.
Asbjørn M.

De fyrste jeg tenkte på når jeg såg dette bildet var Henri Cartier-Bresson`
sitt bilde, By the Marne River.
Selv om de ikke ligner, har de samme avslappede stemning.
V1 er klart best.
Positur til mann og hund gjør dette bildet.
Litt beskjering på venstre side, men ikke i bånn.
Føler roen som hviler over dette motivet forsvinn da.
Meget bra øyeblikksbilde.

Asbjørn
Amund Blix A.

Herlig bilde. Et fint ''slice of life'', som for meg er essensen av gatefotografi.
Foretrekker V1, hundens kløing og den avslappede herrens positur er avgjørende her.

På grunn av dette bildet, la jeg ut min versjon fra Central Park :-)

bilde nr. 257220

Mvh

Amund
Espen A. I.

Lekker stemningsrapport som gir meg assossiasjoner fra engelsktimene hvor vi lærte en hel del om Irland, dette har nostalgi i seg. Vakkert!

mvh Espen
Kristoffer L.

Hjertelig takk for disse fine tilbakemeldingene, som jeg setter stor pris på!

- Kristoffer
Avsluttet .

I all sin enkelthet, var dette et flott bilde. Merkelig hvordan den klø-foten nærmest går opp og ned i mitt indre øye. Det eneste var at bildet var litt lite i størrelse.
Tor-A
Avsluttet .

Leste forresten ''Hva er egentlig gatefotografi?'' innlegget ditt. Jeg synes du beskriver sjangeren veldig bra. Har bare en kommentar: Hva når de ''uendelige mikrosekunder'' oppstår rett foran øynene på deg og kameraet ligger hjemme i skuffen?
Tor-A
Ioannis L.


Hei Kristoffer!

Interresant bilde. Selv om v1 er et fint øyeblikk, så liker jeg faktisk v2 bedre. Det blir jo et helt annet utrykk. En fin illustrasjon på hvordan noen få sekunders mellomrom kan reflektere noe helt annerledes av samme motiv.

Selv om v2 er litt svakere teknisk(litt slørete) så synes jeg det gir meg noe meget spesielt. Hunden på linje mot mannen. Begge med ryggen diagonalt til betrakteren og sin egne liv fremfor seg... Spenningen griper rundt øyeblikkets magi.

Er jo ikke så aktiv selv på diskusjonssidene, men jeg takker så mye for de berikende tankene du deler med oss alle!
Kristoffer L.

Tusen takk for de siste kommentarene!

Jeg er tilbøyelig til å være enig med deg, Ioannis - v2 lider dessverre av litt bevegelsesuskarphet (kamerabevegelse), men har en dynamikk som jeg har sans for. V1 blir mer som et ''feelgood-bilde''. Jeg liker begge bildene for hver sine uttrykk. ;-)

Ellers er det hyggelig å høre at noen får noe ut av å lese tekstene mine. ;-)

- Kristoffer
Torild H.

Ja,... hunden måtte vel bli ferdig med kløingen en gang, i V3 ser jeg en pinne fyker gjennom luften.
Syns den siste setningen din (også) ''henger litt i luften'', og det ble endelig en passende anledning, for meg også, å få nevne at tekster, innlegg og kommentarer fra din side er til berikelse, inspirasjon og ettertanke for meg, ...leser det jeg kommer over av dine skriverier.
mvh Torild
Bjørn H.

Hei hei Kristoffer.

Loong time ago :) Sett gjennom mange av bildene dine og syns virkelig har fått mye bra i mappa.

Liker dette situasjonsbildet godt. Og jeg holder en sterk knapp på V1. Den har en underfundighet og en humorsnert jeg kan like.

Kunne gjerne tenkt meg tettere på, og fått enda mer innlevelse i situsjonen.
Vet ikke om du kunne kappet noe i forgrunnen der jeg ?

Uansett bra gjennomført.

Bjørn.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu