Eikesdalen i Romsdalen
Utstyr
  • Olympus mju:-mini
  • Kompaktkamera
  • Brennvidde6mm
  • Blenderf/3.5
  • FilmtypeISO 64
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger491
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_210131} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Julie E.
Jeg hadde kjempesans for dette bildet. Nydelig stemning og fin dybde. Fint! Men jeg sliter en del med den stokken midt i bildet. Jeg skulle gjerne ha sett at den ikke var der. Ellers nydelig.
mvh Julie
Jon Fredrik S.
Tusen takk for hyggelig kommentar og kritikk!

Stokken i bildet var der, og jeg ville gjerne ha den med for å ha et slags motiv i bildet, en forgrunn. Selv synes jeg at den bryter opp litt, men harmonien ville kanskje være større om den ikke var der.

Mvh JFS
Arnstein P. F.
Her er det stokken i forgrunn som skiller dette bildet ut i fra et ordinært landskapsbilde - så den bør være der for at betrakteren har noe ekstra å feste seg ved. Ville heller prøvd å få bort greinene i venstre bildekant.
Mvh Arnstein
Eirik H.
Fin stemning. Ideelt sett burde du kanskje ta hatt eit par steg til venstre for å unngå at stokken kryssar neset, samt å unngå treet til venstre.
Jon Fredrik S.
Takk for ytterligere kritikk. Tar til meg dette, og er enig med dere begge. Jeg synes generelt komposisjon er veldig vanskelig. Kanskje et tegne- eller malerkurs kunne være noe?

Uten at det spiller noen rolle når bildet skal vurderes: Å ta bilder med dette lille kompaktkameraet uten optisk søker, er en veldig annerledes opplevelse fra det å ta bilder med speilreflekskameraet jeg bruker til vanlig. Veldig spennende og enkelt bare å sikte og klikke. Jeg synes det er vanskeligere å komponere bildene på LCDen enn i en skikkelig søker, men tror kanskje det har med vane å gjøre. Neste gang tar jeg med det andre kameraet også.

Mvh JFS
Julie E.
HEi igjen!
Komposisjon er veldig vrient. Om du har lyst til å tegne og male, kan det sikkert være lurt med et godt tegne og malekurs. Hva som er et godt kurs vet imidlertid ikke jeg iallefall. :) Kanskje finnes det gode bøker om temaet også?
Tror vel egentlig man lærer mest av å erfare i forhold til komposisjon. En av de tingene som jo er så vanskelig er hvor man egentlig vil med et bilde. Det finnes jo så mange løsninger på en komposisjon avhenhgig av hva du vil at bildet skal uttrykke.
Komposisjon er jo også knyttet til vansikelighetene med å definere seg ferdig med et bilde. Igjen tilbake til hva man vil og hvor man vil.
Hm.....jeg gav deg jo ingen svar her. Men om jeg skulle gi deg et råd, tror jeg at jeg ville si at du bør ta bilder, mange bilder. Studere dem, forkaste og beholde. Ut fra at bildet du her viser er på mange måter også komposisjponsmessig godt, vil jeg tro at du ved erfaring naturlig vil bli sikrere på hvordan du vil komponere dine bilder.
Noe som også kan være lurt, som jeg selv jevnlig gjør, for å trene meg i å se alternative komp, er å gjøre noe som klomposisjonsmessig er helt feil, åpenbart feil iallefall i mine øyne. For så å gi meg selv i oppgave å rydde opp i bildet på best mulig måte. Det blir ikke kunst av sånne bilder, men det trener øyet.
Lykke til!
mvh Julie
Julie E.
Har tittet litt på de andre bildene dine. Synes ikke jeg ser annet enn at du er ganske god på komposisjon, jeg. Stå på!
mvh Julie
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu