Havørn i solnedgang
Vet at dette er en skikkelig klisjè, men samtidig skal det vel godt gjøres å få tatt et slikt bilde på et riktigere tidspunkt, med fisken bøyd over solnedgangen.

Hva synes du? For sukkersøtt?

Dette får være min takk for en flott sommer med havørnfotografering i Flatanger.
Bildet inngår i albumet - Havørn - - Nord-Europas største rovfugl er et av mine favorittmotiver.

Alle bilder er tatt i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Nikon 300 mm f 2.8
  • Blender-
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetIso 800
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger852
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_210549} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
ingebjørg fyrileiv g.
Meget flott, Kjartan! Jeg synes ikke at det blir for sukkersøtt.
Aldeles ikke, hvorfor skal det være noe imot å vise bilder vi liker å se!?
Du har fanget posituren veldig bra og ørna er godt plassert i bilderammen.
Flott å se litt mer av omgivelsene også. Kanskje sola trekker litt oppmerksomhet,
men samtidig er det bra at den er med. Fine farger, skyer og silhuetter.

vh ingebjørg
øyvind n.
jeg er kanjse ikke så fantastisk kresen som visse andre her inne så jeg syns rett og slett det var et knall flott bilde jeg da :o)
Kjell G.
Klisjé?

- Rimeligvis. Men det ser ut til at alt passer perfekt inn. Og fisken sette prikken over ''i''.

Flott er det uansett.

mvh kjellg
Roy M.
Veldig flott bilde Kjartan.

I tillegg til fisken som alt er nevnt så mener jeg at hodet/nebbet på fuglen er med på å heve bildet. Hadde dette vært skjult i silhuetten ville dette vært et annet bilde. Her har du greid å få frem en liten fortelling i bidet som jeg setter stor pris på.

En ting med klisjeer er at de fleste synes de er kjempeflotte og slike bilder selger. Hvorfor ikke gi flertallet det de vil ha? ;-)

Mvh, Roy
Avsluttet .
Jeg bare hiver meg på bølgen jeg,dette syns jeg var kjempefint.
Hilsen Tone!
Kjartan T.
Takker for tilbakemeldinger.

Jeg reiser litt rundt og viser bildene mine i diverse lag og foreninger. Det jeg legger merke til er at nettopp dette bildet blir det sukket og stønnet en del over. Dette liker vanlig folk!

Litt greit å høre tilbakemeldinger her på Foto.no også. Fint å få bekreftet at Ingeborg F.G, Kjell G og Roy M ser kvaliteten i klìsjè'en :)

Regner likevel med at noen synes at dette kan være litt for mye av det gode...
Stig B.
Klisjeer har blitt klisjeer fordi mange synes de er tiltalende og derfor forsøker avbilde dem.

Jeg er en enkel sjel og liker slike bilder veldig godt. Utførelsen kan imidlertid variere. Her har du mange gode elementer, med liv i himmel, fin landtunge, vakre farger, og en ørn som viser fram både seg selv og fangsten sin meget godt. Fargene sitter godt også, inkludert de svarte feltene som ellers lett kan ''sprekke''.

Jeg forsøker gjerne flere turer for å få et slikt bilde selv, selv jeg har mine solnedgangsbilder av ørna liggende på vent. Ikke i denne klassen, men jeg konkurrerer fremdeles med meg selv :-)

Mvh Stig
Kjartan T.
Hei Stig!

Du smatt mellom når jeg endelig takket for kommentarene på bildet. Skal hilse fra ''ørnemannen''. Han skryter av de turene dere hadde, så jeg regner med at det var noe spesielt.

I dag regner det her og gråværet førte til at vi droppet en planlagt tur på sjøen i dag tidlig. Krysser fingrene for godvær neste gang dere bestemmer dere for en tur opp. Tror dere var eksta heldige i sommer, men som du ser hadde jeg også mine kvelder....
Svein B.
Uttrykket klisjè blir nok ofte brukt som et uttrykk med opphav i misunnelse. Ok- vi kan nok bli lei enkelte typer gjentakelser av glansbilder- men så lenge jeg synes noe er pent bryr jeg meg fint lite om det ligger i ''klisjèskuffen'' eller ei. Dette er både pent og stemningsfullt så det holder- dessuten nydelig timet. Hva mer skal en forlange? Jeg gir deg også et sukk og et stønn- virkelig vakkert er det.

Mvh
Svein B
Robin J.
Klisje eller ikke. Disse bildene av denne arten blir JEG aldri lei. Spesielt for den som har opplevd å få se dette mektige skue når ørna stuper etter bytte. Når lyset i tillegg er flott må jo bare summen av det hele bli bra. Fint bilde.
Mvh RJ
Magnar L.
Dette bildet må vel vere en innertier. For som du selv sier, så er det godt gjort å få havørna med fisk i klørne så perfekt plassert i forhold til solnedgangen. Dette er rett og slett et fantastisk flott bilde! Det er vel ikke slik at vi skal slutte å ta vakre bilder fordi om andre har gjort det før oss? Det er vel gleden over alt det flotte i naturen som er drivkraften til å få festet noe av dette på bildebrikka.
mvh Magnar
Kjartan T.
Takk for kommentarene fra dere siste tre også. Fint å lese hva dere synes om bildet.

Jeg er helt enig i det du skriver Magnar, men samtidig ser jeg jo at mange av oss som driver med naturfoto er sauer som følger litt for ofte i bjellesauens fotspor. En indre konflikt rir meg litt på dette området, for jeg ønsker så gjerne å skape noe nytt, noe som folk kan bli overrasket over. Samtidig synes jeg at det enda er mange gode bilder som kan tas av både bjørn og ørn. Dermed blir jeg vel liggende litt å balansere på dette. Jeg kommer til å jakte på det beste havørnbildet til min siste dag, men jeg må også bruke tid på å lete opp nye motiver og tenke nye tanker.

Gleden over naturen, og det å dele de fantastiske inntrykkene med andre, vil hele tida være drivkrafta.

Selv synes jeg forøvrig dette bildet ble helt topp! Både salgbart og ''sebart''.
Ole Martin D.
Hallo Kjartan.
En flott avskjed med en helt utrolig sommer. Likte dette og når en har med alt fra den glade amatør til de store proffene så er det noen bilder som skiller seg ut og en trenger nødvendigvis å være proff for å ha blikk for bilder,du har fått med noe av sommeren i ditt bilde. Selg det til PH!! :-) I morgen er det forskning på ørnas løftekapasitet, rekorden i dag var 1.64kg( frisk bris og flyvelengde ca 150m før den måtte lande på en holme) med nød å neppe greide ørna å dra fisken på land, 1.8kg ble for mye men vi prøver i igjen i morgen.
Gunnar N.
Hei!

At en havørn med bytte flyr inn i solnedgangen - hva er vel feil med det?
Særlig ikke så lenge gjengivelsen er på dette nivået.
Rett og slett bra - ferdig med det!

mvh Gunnar
Kjartan T.
Takk igjen. Liker (som jeg har skrevet tidligere) dette bildet veldig godt. Tror ikke det finnes så mange som ligner, noe som jo kan bli et problem for godt fotograferte objekter.
Anne-Lise S.
Flotte linjer her, og jeg liker at du har tatt med mer av miljøet. Lys og mørke om hverandre fungerer godt. Fine farger. Liker dette godt!

Anne-Lise
Ole Birger S.
Fint bilde, du får det til du Kjartan. Når kommer boka di foresten, den har jeg tenkt å kjøpe.
Kjartan T.
Takk Ole Birger.

Målet er å få bildene ut i løpet av neste høst.
Aleksander M.
Nydelig bilde!
Skal du lage ei bok?

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu