Fattigdom
I hovedgaten utenfor Vatikanet har en fattig krok funnet ro....
Bildet inngår i albumet Roma - Den evige stad og Vatikanet.
Utstyr
  • Canon Powershot S230 (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger702
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_211060} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Rune S.

Synes dette er et meget fint bilde. Litt gripende og fortellende. Fin komposisjon.

Mvh
Rune S
Anne-Lise S.

Takk!

Et gripende syn også, så nært Vatikanet som sitter på millioner...

Anne-Lise
Steinulf L.

Dette er også Roma,kontrastenes by.
aase r.

Et gripende syn, ja det er jeg enig i. Noen linjer jeg liker.

Fattig, vet ikke, nye lisser, ullfrakk, kanskje en kunstner som tar en pust i bakken..... som bare bryr seg om neste penselstrøk, man vet aldri.

Skulle gjerne sett bildet, hvis du hadde tatt ett skritt til venstre.

MVH Aase

Anne-Lise S.

Titt innom portfolioen min, under Roma, så vil du se stakkaren noen skritt til venstre... :-) Takk til dere begge!

Anne-Lise
Lars-Anders M.

Jeg syns bildet er litt for trangt. Ellers ok.
Inger Anne Maritsdotter V.

Et sterkt bilde med kontraster, han er litt godt gjemt.......
Anne-Lise S.

Dersom du tar turen innom portfolioen er han ikke mer gjemt enn hva fotografen ønsker at han skal være, i dette bildet. Dvs. å være i en slik situasjon, er ikke noe ønske for noen. Ingen ønsker å være der hvor denne personen er, der det å sove der du finner et hvilested er det som ser ut til å være eneste løsning. Jeg ønsket ikke å ydmyke denne personen. Jeg er ingen journalist som er ute etter de store overskriftene. Hadde jeg vært det, ville jeg gått noen cm ifra og brukt macro for å få frem furene i ansiktet. Jeg har bevegd meg på avstand. Jeg har vist ydmykhet og respekt. Selv ville jeg ikke ha likt å være i en situasjon der jeg, pga. min ringe situasjon, ble motiv for fotografer..... Denne personen er der. Han sover. Hvor sårbar er han ikke da? Han hviler på tre pappkartonger. Frakken ser kanskje nyere ut her enn hva den er? Den er loslitt og hullete på albuen. (portfolioen nok en gang) Skoene er slitte. Se under nedre del av buksa. Hva stikker frem der? Hva har han på seg under denne frakken? Er det noen som har lagt merke til det, eller må de inn i portfolioen for å se at han bærer med seg en god del av sine eiendeler her...

JEG BER DEG MENNESKE: LUKK OPP DINE ØYNE OG SE!!! Er vi virkelig så bevisstløse at vi ikke ser detaljene......... ?? Er det kun om det er helt riktig komposisjon du ser etter... Hvor er dine følelser?

Et sterk svar fra meg denne gang, men sånn ble det nå engang, uten å mene å ... angripe noen som helst...! Det er et bilde dette her, ja, men der er også et menneske! Bildet, eller motivet, eller enda bedre: Mennesket på bildet har en historie å fortelle... Ser du den ikke??

Anne-Lise
Nina C. K.

Jeg la merke til bildet ditt på grunn av komposisjonen. Jeg synes du har oppført deg eksemplarisk i forhold til etiske retningslinjer som vi fotografer bør ha i bakhodet. Dette er ikke tilfeldig knipsing. Det at den lille mannen i gata kryper inn i hjørnet på en overdimensjonert steintrapp understreker til fulle kontrastene mellom fattigdom og overflod. Det nesten eteriske, myke håret og sjegget hans, og tøyet han har pakket seg inn i, forsterker dette ytterligere. Jeg synes du kan være stolt av dette bildet.
Hilsen Nina Krogh
Anne-Lise S.

Tusen takk, Nina! :-)

Anne-Lise
Avsluttet .

Hei Anne-Lise.

Flott fortellende bilde av en fattig mann sovende i en krok. Ja jeg ser detaljer, mange. Hadde tenkt å legge inn kommentar tidl, men hastet forbi fordi det ga meg så mange dårlige minner om en nær bekjent i familien.
Februar/mars mnd. kan være kald i Roma. Du bemerker mannens nedre del av buksa, arket eller avispapir som stikker frem. Ja mannen har tullet rundt avispapir rundt legg og lår før han har tatt på buksa, det isolerer mot kulde og vind.

Syns du har fått frem det vesentlige i dette bildet. Meget bra!

Arne
Tarjei Ekenes K.

ah, kult hvordan han sklir inn i veggen.

meget oppfinnsomt og fin vinkel



:-D ! tarjei ekenes krogh !
----------------------------
http://fireoyne.blogg.no
www.fireoyne.com
----------------------------
Anne-Lise S.

Ja, Arne! Enkelte bilder kan være vonde å se fordi det skaper triste minner om egne opplevelser, eller familiemedlemmer. Takk for at du likevel klarte å kommentere dette! Det kan nærmest se ut som han prøver å smelte inn i omgivelsene, Tarjei. Enig med deg i det!

Anne-Lise
Linde G.

Hei

Et flott bilde, mange slike ensomme ulver der ute som ikke har noe kurant sted å bo. Gjør alltid vondt å se, men ofte er det sterke personligheter med mye på hjertet, de har andre livshistorier å fortelle enn oss med pent møblerte hjem. At du ikke gikk nærmere synes jeg er flott, du har gått nærme nok til å gi han til oss. Veldig fint, og kan man tenke seg noe eklere enn folk som i sin iver etter det gode motiv fullstendig tramper på andres integritet. Alternativet er såklart å bli kjent, opprette tillitt og deretter i kompaniskap lage bilder sammen. Men denne karen sov, så her var jo ikke det tema.

Hilsen
Linde Gilberg
Renato M.

Har dere vart noen gang langs Akers elva eller ved sentral stasjon i Oslo? da vil dere finner slike kontraster like mye her i det ''rikeste'' land i Europa.......
mvh. Renato Manzi
Anne-Lise S.

Det har du helt rett i, Renato. Viser f.eks. til dette: bildekritikk=259424

Anne-Lise
Avsluttet .

Jeg har vært innom dette bildet ditt flere ganger.Noen ganger er det sånn at man bare må se et bilde flere ganger,og for å mene noe om dette bildet så måtte jeg se det flere ganger,ikke fordi jeg syns det var et dårlig bilde første gangen jeg så det men fordi det er et sterkt bilde og greit å tenke seg om en gang eller to eller tre før man mener noe om det.Man ser noe nytt hver gang man ser på bildet.Jeg syns dette bildet er bedre enn det andre av denne mannen,rett og slett fordi at her viser du mannen sånn som han sikkert føler seg selv.Liten og fattig og at han har lyst å gjemme seg for resten av verden.Et veldig godt bilde.
Hilsen Tone!
Inge S.

Hei.
Et godt fanget motiv men samtidig et veldig trist bilde. En stakkar
som har ramla mellom to stoler:-/
Fin dokumtasjon av andres elendighet.

Mvh Inge
Anne-Lise S.

Tone: Jeg liker også dette bildet bedre enn det som er i portfolioen. Grunnen er at jeg gir mye av meg selv i veldig mange av bildene mine, og søker å få frem mine egne følelser rundt motivet. Gjennom å klare å få til det, får jeg også frem et dypere budskap gjennom bildene. Jeg får formidlet noe. Det er ikke bare et bilde. Det er noe mer i det...

Inge: Takk for at du kommenterte dette!

Anne-Lise
ingebjørg fyrileiv g.

Utrolig bra fotografi. Kan se på dette lenge og får masse tanker
om både livet og menneskeheten.. Meget bra fotografert og dokumentert.

vh ingebjørg
Anne-Lise S.

Tusen takk, Ingebjørg!

Anne-Lise
Hans Henrik F.

Trist budskap, men et veldig godt fotografi. Dette er godt planlagt og utførelsen står til 3 ganger 20 i stil. Som nevnt tidligere her, er mye av bildets storhet basert på hvordan personen ''smelter sammen'' med trappen på en måte. Thumbs up!
Anne-Lise S.

Hjertelig takk, Hans Henrik! Setter stor pris på at ''gamle'' bilder også blir kommentert her inne på dotten!

Anne-Lise
Håvard F.

Et lite dykk i arkivet ditt. Sterkt gatefoto, som gikk rett hjem. Dette likte jeg Anne Lise.
Svært bra foto.
mvh
Håvard
Fredrik S.

Hei Anne-Lise.
Såg plutselig dette bildet sjølv (noko eg må takke Håvard for).

Fint, sterkt og fortellande bilde.
Minner meg om alle eg såg i Peru tidligere i vår, uten penger, husly, nok mat og klær etc. På og rundt søppelplasser i byane holdt mange familier til..
Sterk må ein være for å holde ut ein slik kvardag.

Slike bilder setter i alle fall egne bekymringer i perspektiv- og får meg til å tenke på alle filletinga vi ofte klager på sjølve i kvardagen..

Komposisjonsmessig syntes eg det er bra han er litt "gøymd" i bildet- det er vel også situasjonen for mange fattige i vår vestlige verden. Vi ser, og gløymer..

Mvh Fredrik S
Anne-Lise S.

Dette synet sitter fortsatt som spikret hos meg, selv om det er over tre år siden jeg så det... Tusen takk for gode tilbakemeldinger, og spesielt fra deg, Fredrik, som virkelig gir en tilbakemelding ift hva bildet får frem av tanker i deg!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu