Vannliljer
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-02 11:49:04
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1583
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_211639} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (45)
Avsluttet .
fin komp, bra teknisk og glimrende lys på lilja..
Synes du har bedre liljebilde i porteføljen fra før da.. :-)

T
Trond H.
Fint dette, og det tekniske på plass slik man skulle forvente. Tenkte på at sidan bladet nede er såpass nære kanten av biletet, kan du muligens også beskjære litt i toppen. Personleg tykkjer eg det gir ein fin balanse mellom blomen og bladet, men det er berre ein tanke.

MVH TH
John S.
Jeg prøvde å ta en titt på det forige bilde ditt med tilsvarened motiv. bilde nr. 215116.

Nå har nok ikke lysforholden vært like på disse to bilden. Kanskje ikke kamera og optikk heller. Men selv om det forige var veldig bra så holder jeg nok en knapp på på dette. Litt bedre enn perfekt tror jeg at min bedømmelse blir.

John
Skjærefotograf
Caroline M. S.
Synes dette er et riktig deilig vannliljebilde. Først og fremst på grunn av de sterke fargene, men også fordi bakgrunnen er så myk/matt (ikke plastikk eller skinnende) og står så fint til de to skarpe bladene i forgrunnen (uten at de heller blir for skarpe eller påtrengende).
Steinulf L.
Svært vakkert. Gjennomtenkt og fint utsnitt.
ingebjørg fyrileiv g.
Meget flott bilde med sterke/godt mettet farger og særdeles godt skarphetsplan.
Eksponeringen er heller ikke noe å å trekke ned på. Utsnittet er fint og passende
og selv om bildet fort kunne ha blitt rotete siden bakgrunnen såpass skarp, unngår du det
lett. Naturen har så mange vakre ''kunstverk''. Jeg finner ikke noe jeg ikke synes om her.

mvh ingebjørg
Stig Børre E.
Dette oser av kvalitet! Herlige mettede farger og en veldig flott komposisjon.
Teknisk perfekt. Har du brukt kraftig tele?

StigB
Ann T.
Veldig vakkert. Dette likte jeg med en gang. Liker spesiellt at alt ser veldig ekte og naturlig ut. Meget bra.
Hilsen, Ann
Per Harald O.
Vakkert dette!

Tror det kan beskjæres litt i overkant for å fremheve lilja mer.
Kurt S.
Et nydelig bilde av en vakker blomst.
Ekte og naturlig er en beskrivelse jeg også kan tilslutte meg.
1-1,5cm kutt i overkant tror jeg tåles.
Mvh Kurt
Rune Edvin H.
Veldig pent og litt kjedelig. Fin dybde, bra farger, men litt manko på et uromoment for å vekke min interresse utover det visuelle.
Rune
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Noen beskjæring kommer nok ikke på tale her, jeg vil ha med det inntrykket av bortgjemt og litt dystert skogstjern som denne bakgrunnen er med på å formidle. I likhet med bilde nr. 215116 - som er fra samme sted - var det også her nødvendig med mer enn ett besøk for å få det lyset jeg ønsket, nemlig at bakgrunnen skulle ligge i blå-skygge med blomsten og de to store bladene i siste rest av noe varmere diffust sollys.

Polafilter er med på å gi god fargemetning, og demper også skinn og reflekser fra tildels våte blader i bakgrunnen. Spørsmålet til SBE om det er brukt lang brennvidde kan besvares bekreftende, det var 700mm på Canon 5D. Med den brennvidden var skarphet både på bladeti forgrunnen og bladet like foran blomsten utelukket i ett opptak. Så her er to opptak med ulik fokus koblet sammen.

MVH CA
Avsluttet .
Heilt fantastisk...Anbefaler dette på forsiden..

Arne
Tom A. T.
Nydelig bilde hvor lys, skarphet/brillians og opptaksvinkel er det som først og fremst utmerker seg i mine øyne. Rett og slett skikkelig godt håndtverk og en ren nytelse å betrakte.
mvh Tom T
Avsluttet .
Nydelig,har ikke flere ord.
Hilsen Tone!
Finn M.
Dette var rett og slett en nytelse å se på.

mvh Finn
Stig B.
Min eneste kommentar her blir at et slikt bilde lengter jeg etter å ta selv. Inspirerende å se bildene dine, selv om de ikke alltid blir kommentert.

Mvh Stig
Sophus L.
Farger, lys, dybdeskarphet - alt stemmer her. Den store dybdeskarpheten på forgrunnen og den dystre bakgrunnen skaper en flott stemning. Det kan også virke som du har benyttet den doble eksponeringen til å få frem ekstra fargemetning.

mvh
Sophus
Robin J.
Enig med mange av de andre. Dette var et nydelig bilde. Flotte farger og teknisk helt topp. Mvh RJ
Arnhild A.
Hei!

Et nydelig bilde. Flott komposisjon og vakre farger.

Mvh Arnhild
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

Sophus L-N:''har benyttet den doble eksponeringen til å få frem ekstra fargemetning'' - nei, det er helt feil, dels er det ikke snakk om noen ''dobbel'' eksponering (men to særskilte opptak), dels har det forhold et én del av bildet (bladene i forgrunnen) skriver seg fra ett opptak og resten av bildet fra et annet opptak overhodet intet med farger å gjøre.

MVH CA
Roy Sigurd K.
Pent bilde og fine farger, men kanskje litt vel hissig på USM her?
Ketil K.
Jeg liker både fargebruk, lys og komposisjon. Dette bildet er heller ikke flaks med sin vel gjennomførte bruk av dybdeskarphet.
willy m.
vakkert... og en flott komposisjon..liker at det røde i bladene gjentas innover...
mvh willy
willy m.
vakkert... og en flott komposisjon..liker at det røde i bladene gjentas innover...dette fremhever det noe dunkle mørke i tjernet innover synes jeg og gir en helhetlig stemning flere lag. Dobbel eksponering mulig i canon 5d? eller har du satt dem sammen i PS?bare lurer:)
mvh willy
Marius F.
Flott og tiltalende bilde med behagelige toner og ditto farger. Én ting slår meg, og det den hakkete linjen som befinner seg i bildets nedre tredjedel. Antar dette er skøyten mellom de to eksponeringene, i såfall er jeg overbevist om at du kunne ha gjort overgangen adskillig mer diskret enn dette.

Mvh MF
Carsten A.
RSK: ''litt vel hissig på USM her?'' - jeg skjønner ikke riktig hva du sikter til.¨, hva er det som skulle vise dette?

WM: Det du spør om er vel allerede besvart i mine to tidligere kommentarer.

MF: ''hakkete linjen''? - det blir ikke synlig overgang ved å klippe sammen to opptak fra nøyaktig samme standplass med nøyaktig samme utsnitt. Overgangen her er i vannområdet mellom de to skarpe bladene, og de linjer man ser der er identiske på de to opptak og skyldes vegetasjon. Speilbildet er ganske visst ikke perfekt ettersom det var en anelse bevegelse i vannet. Rusk på vannet er også stort sett bare synlig ved speilbildet. Bladet som ligger opp-ned like foran blomsten ligger delvis under og delvis over vannet - og der er det ingen skjøt.

MVH CA
G. Hanna W.
hei ! har selv prøvd meg litt på vannliljer , men når jeg ser dette blir jeg nesten litt matt! hvordan skal man kunne bli fornøyd med sine bilder når det finnes slike som dette? Jeg bøyer meg i støvet, Elsker refleksjonen i vannet av liljen...
Bjørn H.
Hei. et flott bilde, men som fotograf blir det for meg naturlig og se helheten,og forgrunnen med blad blir for skarp i forhold til fokuspunktet og helheten, personlig ment.
Mvh.Bjørn
Trond H.
Ang skjøten må eg støtte MF i at den ser eg utmerket godt kvar går, i alle fall på min laptop maskin som eg nå sitter på. Det er fire sammenbundne linjalrette streker som går fra venstre kant skrått nedover til under blomsten , og deretter litt opp og krysser bladstammen til bladet som ligger lengst ned. Dette er meget synlig, og ser for meg ut som en marginal forskjell i eksponering, evt i en ørliten nyanse i lysforhold mellom de to eksponeringene. Nedre del er såvidt litt mørkere.

MVH TH
Ivar B.
Jeg føyer meg inn i rekken av rosende kommentarer. Herlig formidling. Jeg ser for meg et bortgjemt skogsvann, skogsmystikk, og stillhet. Meget bra presentert, godt jobbet, godt sett, og gratulere. Mvh Ivar.
Anne-Lise S.
Jeg føyer meg til resten og gratulerer med et fantastisk bilde! Lilja er så klar og skarp i all sin uskyld midt i havet av blader, og speilinga er nydelig!

Anne-Lise
Erling K.
Jeg likte dette her! fine farger, En litt trollsk stemning.

Jeg vil forresten benytte anledningen til å takke deg, Carsten, for de kommenterene du har gitt meg på mine bilder. Tusen takk!

Hilsen EK
Jan v.
Bra vannliljemotiv med meget flotte farger. Du er flink å finne gode motiver.

Litt sleivet skjøt skjemmer en del, her har det nok gått vel fort.

Ser i etterkant at også andre kommenterer skjøten. Er forundret over at du avfeier en så åpenbar blunder, men dette er jo kjente toner.

Mvh Jan
Carsten A.
Takk for ytteligere kommentarer.

MF, TH og JvE: Jeg skjønner nå hvilken misforståelse jeg har gjort meg skyldig i. Slik jeg ofte gjør ser jeg på bildet på egen PC (i PS eller med Irfan View) når det blir spørsmål om bildet. Dette bildet har jeg behandlet i to omganger, et var en opplagt for rask prøveomgang for å finne ut hvordan behandlingen best kunne takles. Jeg har nok tatt feil av prøvebildet og det jeg trodde jeg hadde lagt ut. Lite å gjøre med det nå utover å beklage min egen misforståelse.

MVH CA
Jan v.
Takk for tilbakemelding, men da kan du jo legge ut det rette nå!

Mvh Jan
Carsten A.
Korrekt versjon skal nå være lagt inn som V2.

MVH CA
Jan v.
Er du sikker på at dette er det rette bildet? Dette (versjon #2) har jo helt andre og mer vanlige kvaliteter. Etter å ha sett potensialet i versjon #1, ble dette en nedtur.

Jeg foretrekker versjon #1 tiltross for den synlige skjøten.

Ser frem til den perfekte versjon, den er innen rekkevidde!

Mvh Jan
Ole Birger S.
V2 ble et skikkelig bra bilde. Det positive med V1 er at du viser oss hvordan bilde er laget. Også etter min smak hadde en beskjæring i toppen gjort seg.
Odd Tore S.
Hvit og veleksponert vannlilje mot en mørk og mystisk bakgrunn gjør seg godt. Ikke noen selvfølge at dette blir så bra, har dessverre mange bevis (på film) på at det hvite blir utbrent selv i skygge også om bakgrunnen egentlig er undereksponert.
Teknisk bra, fin stemning og typiske omgivelser. Personlig ville jeg foretrukket omgivelser med adskillig færre blader, men jeg er nok forutinntatt.
Odd Tore
Carsten A.
JvE: Ja, se mitt innlegg 2.10 kl. 11:50.

OTS: Vel, med digitalt opptak er det jo bare å passe på histogrammet og så korrigere EV i nødvendig utstrekning. Omtrent alt som fins av lysmålere i kamera gir vel feil beskjed om slikt som dette, det gjelder for film såvel som digitalt. Med film er det løs lysmåler for innfallende lys som kan løse problemet, med digitalt opptak prøveeksponering med etterkorrigering på basis av tilbakemeldingen fra histogrammet.

MVH CA
Jan v.
Takk for tilbakemelding.

Når den første overraskelsen har lagt seg, prøver jeg å lære av versjon #2 (det rette bildet). Her er en mer behersket bruk av effekter, noe som vel er ditt kjennetegn.

Det interessante er at så mange falt for versjon #1, som jo nesten alle kommentarene over refererer seg til. Dette er nå en unik sjangse til å gå inn i en dypere, og mer interessant diskusjon om bildebehandling.

Når en ser bort fra den åpenbart større detaljrikdommen i versjon #1 (som jeg tror mange bemerket seg - tildels pga av opplysningen om to ulike opptak), er jeg mest opptatt av din bruk av større kontrast som fjerner et slør av rødt lys som finnes i versjon #1. Fargene blir renere i versjon #2, det blå/grønne i bakgrunnen dypere, mens de to bladene i forgrunnen får et klart mer rød/rosa skjær, de virker lysere og mindre kontrastrik.

Versjon #1 oppleves som realistisk, med ekstrem klarhet. Versjon #2 kan virke for mørk i skyggepartiene, for bløt i detaljene og for varm i de fremre partiene. Her forsvinner en god del av opplevelsen av perspektiv og dybde i bildet. Det underlige er at blomsten er rimelig uanfektet i denne prosessen.

Samlet fremhever imidlertid disse effektene i versjon #2 blomsten og de to blandene ved at omgivelsene er tonet ned. I versjon #1 er det detaljrikdommen som hersker, i versjon #2 lyset. Begge gir på sin måte dybdevirkning i bildet.

Mvh Jan
Marius F.
Versjon #2 er bare lekker! Den omtalte overgangen er borte og bildet fremstår slik jeg antar det fra første stund var ment.

Mvh MF
Carsten A.
Marius F.: Ja, det var en litt tåpelig misforståelse av meg her, og V2 er slik det fra første stund var ment.

MVH CA
marianne f.
Vakkert!

Mvh Marianne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu