Takk for i dag
Nok et solnedgangsbilde... Klisje, jeg vet det, men trenger hjelp med dette... Noen som har noen tips til forbedringer? Får det ikke til å stemme helt...
Som sagt, får det ikke til å stemme 100%...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-09-19 14:40:28
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • 18 - 55mm f3,5 - 5,6
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeRAW, ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger526
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_211698} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Avsluttet .

Jeg syns det var et fint solnedgangsbilde,jeg blir visst aldri lei av dem.Viss jeg skulle prøvd å gjort noe med det så hadde jeg nok prøvd å beskåret det litt nede,men ellers tror jeg nok at jeg ville beholdt formatet for lyset ligger jo i øverste delen og i de fine skyene llgger jo mye av motivet.Prøv deg litt fram.Liker det.
Hilsen Tone!
Tine H.

Dette var et helt nydelig solnedgangsbilde. Jeg ville nok også ha beskåret det nederst, bare akkurat fjellpartiet. Resten trengs til det storslagne inntrykket.
Tine
Johannes V.

Hei!
Denne solnedgangen var utrolig fin. Liker spesielt at du har klart å få med så mange farger, ikke bare rødt, gult og rosa. Flotte streker av lys og fine skyer. Er enig med de to over her angående beskjæring i bunnen. forgrunnen her gir meg svært lite, den blir bare kjedelig mot det som finnes over den i bildet.
Godt jobba!

Mvh
Johannes
Åsmund I.

Takk for kommentarer. Ny versjon lagt ut. Nærmer jeg meg?

Mvh Åsmund
Veronica K.

Jeg synes du har kuttet nok på V2, det resterende av vannet må være med for. Veldig pene farger i bildet ditt, og himmelen var dramatisk og pen. Nydelig bilde :)
Espen A. I.

Veldig flott bilde, særlig himmelen og jeg er enig i v2 som spiller godt på dette.

mvh Espen
Roland H.

Flott solnedgang. Helt glimrende med strålende ut gjennom skyene.
Stig Børre E.

Klisje? Ja - Pent? Ja.
Versjon.2 er best. Liker spesiellt lysstrålene fra sola.
Flotte farger. Ikke veldig spennende - men som sagt pent.

StigB
Avsluttet .

V2 ble mye bedre syns jeg og jeg liker det:-)
Hilsen Tone!
Christian H.

Det er ikke vanskelig å forestille seg at dette var en finfin opplevelse, men jeg er enig med deg at det er noe som ikke stemmer helt. Generelt er det fort gjort i øyeblikkets begeistring å glemme at slikt er en del av en totalopplevelse som ikke nødvendigvis er enkel å feste på filmen. Med dette i bakhodet bør man legge litt ekstra krutt i å finne ut hva som skal til for at utvalget man gjør gir et slående bilde. Jeg tror problemet ligger i forgrunnen. I v2 mangler denne helt; det lille som er igjen av vannet blir for snaut. v1 har noe forgrunn, men den blir uinteressant den også. Noe ala det du har i ''Mørkt fra nord'' hadde gjort seg. Du har ikke liggende en versjon med et lavere standpunkt/noe annet i forgrunnen? Litt innsats i komposisjonen er det som skal til for å løfte solnedgangsbilder fra klisjéene.
Syntes også det hadde gjort seg med litt forsiktig oppletting av lyset i forgrunnen, slik at detaljene og fargespillet der hadde kommet bedre frem.
Andreas S.

Heisann

En helt nydelig stemning du formidler her, absolutt en dag og takke for når naturen viser seg fra denne siden:) Komposisjonen er god og fargene gode. Liker v2 best her, kuttingen gjorde seg.

Mvh. Andreas D.
Avsluttet .

Likte versjon 2 best, vakre farger, fint lys. Et nydelig bilde med en fin stemning.
Mvh Liselotte
Åsmund I.

Du treffer nok spot on Christian. Irriterer meg at du stadig gjør det... Solnedganger er det nok av her inne, og det trengs noe ekstra for å gjøre dem spesielt spennende. Problemet ligger helt klart i forgrunnen. Som du sier burde jeg lagt litt mer innsats i kompen mens jeg var der,for å finne noe interssant i forgrunnen. Uten at forholdene på plassen egentlig legger spesielt godt til rette for det... Det er nok dette som skurrer litt i mitt hode også, himmelen er vakker, men forgrunnen er ikke med på å løfte bildet til noe mer enn et klisjebilde av en solnedgang... Flaks at makrellen bet som en idiot den dagen!

Mvh Åsmund
Tom Erik T.

Det jeg ikke får helt til å stemme, er hvordan himmelen ser ut. Den ser litt for ''malerisk'' ut. Har du cranka det til i PS, eller ser det slik ut rett ut av kameraet?

For min del må du gjerne beholde forgrunnen for å få litt mer dybde, men da bør den være like svart som silhouetten på den andre sida av bukta.
Åsmund I.

Tom Erik: Nei, det ser ikke helt slik ut i kameraet, men det er slik det så ut der jeg sto og fisket. Kameraet klarer sjelden å fange dynamikken i en solnedgang som denne, så litt PS-arbeid må til. Mulig jeg har overdrevet litt, men det er virkelig ikke mye. Enig i at jeg skulle hatt med forgrunnen for å få dybde, men synes den blir så svart slik det er nå at det blir for ''tungt'' i bunn.

Mvh Åsmund
Arnhild A.

Hei

Flott bilde. Flott lys fra sola gjennom skyene og vakker farge på himmelen. Liker best v2.

Mvh Arnhild
Hans Henrik F.

Synes bildet blir langt bedre her i v2. Det er et bedre format, samtidig som det strammere kompet gjør det langt lettere å konsentrere seg om dybden i himmelen og havet. Det er en flott solnedgang her nå!
Monika Frisvold V.

Hei

Et nydelig solgangsbilde med fine lysstråler som går i et spennende sky lag. Nydelige farger! mvh monika
Aleksander M.

V2 er best. Den synes jeg er veldig bra!
Flott lys!

Mvh Aleksander
Nils G.

Jeg synes dette er en flott bilde av solnedgangen. Vidvinkel-optikken gjelper godt til ved å skape den fine dragningen innover i bildet. Det som mangler når jeg studerer bildet er mangel på noe fast i forgrunnen. I versjon 1 har du forgrunn men den er for svart og uten noe ''håndfast'', bildet liksom bare ''renner ut'' i bunnen.

Nils
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu