Søndagshvile
Disse små fiskebåtene lå fredelig til kai på Sjølvik i dag.
Småtrivelig.
Bildet inngår i albumet Sjølvik -
Utstyr
  • Nikon D70s
  • AF-S NIKKOR 18-70mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger511
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_212847} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Nils K.

Koselig bilde, du kunne kansje bøyd deg ned for å få en mer spennende vinkel.

Njk
Tone A.

Hei Hege
Her har du eit flott eksempel på at gråver er fotover. Eg måtte sjekka dei få bilda eg tok ved havna i Stavanger ein snartur i dag kl.13, då det smådryppa litt. Himmelen var då heilt grå utan liv, men med lite lys som kom ned på båtane.
Himmelen er grå her også, men med linjer og lyspunkt spesielt på venstresida. Båtane ligg flott plassert med fine detaljar og med rødtonane som fine fargeklattar i bildet og som gjentek seg i naustet bak. Og alle blåsene friskar også opp, i sjøen som har småe bølger, blank overflate og fint lys.
Båtane har frisker fargar pga at dei er blanke av regn, skarpe detalajr og fint lys. Speglinga frå den fremste båten er kutta, der er pirket mitt frå eit elles velkomponert bilde som oser av ro. Fin dybde med svaberg og skog bakerst og alle blåsene som gjentek seg bakover.
:) Tone
Anne-Lise S.

Flott med lyset på himmelen innimellom alt det tunge, grå. Godt sett slik at du fikk det med. Gode farger fra båtene som gjentar seg innover i bildet; spesielt det røde og grønne. Fin ro over bildet. Et koselig motiv.

Anne-Lise
Avsluttet .

Hei!
Like grått der som her i Vestfold :-)
Selv fiskerne holder seg hjemme på søndager ser jeg :-) Fin maritim stemning du formidler her Hege.

MvhJRH

Stig Børre E.

Koselig motiv. Flott komponert. Syns du har vært litt hard med saturationspaken. Spesiellt blåsa og det røde naustet i bakgrunnen lider av dette. Flott bilde åkkesom...

StigB
Stine J.

Hei Hege

Småtrivelig er en fin beskrivelse for dette bildet ditt. :) Slutter meg til din egen vurdering. Ikke det mest spennende motivet, men absolutt koselig. Bra teknisk så vidt jeg kan se. :)

mvh Stine
Bente K.

Et trivelig og ''blidt'' bilde. Alle blåsene som vi ser rundt omkring blir artige fargerike innslag som oppdages etterhvert. Godt lys og god skarphet gjør bildet livaktig.
mvh Bente
Kurt S.

Det jeg først og fremst synes du formidler med dette bildet er en rolig og fin, litt høstlig, stemning.
Flotte båter som absolutt er av mine favoritt-typer når det gjelder båt.
Veldig fin og gylden farge i treverket.
Det kreves nok mye vedlikehold men plastbåter har langt fra den samme sjarmen.
Flott linjeføring med fortøyningstauene.
For å få en enda roligere stemning kunne du godt, iallefall etter mitt syn, klonet bort alle de blåsene i bakgrunnen. Det ble litt mye av dem.
Hvis du får det til kan du bare fjerne plastbåten i bakgrunnen også.
Et teknisk godt bilde.
Mvh Kurt
Hege J.

Tusen takk alle sammen for fine kommentarer!

Kurt: Takk for ideen om kloning. Likte tanken. Skal gjøre et forsøk hvis jeg orker. ;-)

Ha en fortsatt fin kveld!

mvh Hege
Kai Frode G.

Greit bilde av et greit motiv, men kjempespennende er det ikke. Et annen lys hadde vært tingen tror jeg, overskyet midt på dagen blir ofte litt kjedelig. Men jeg er enig med din beskrivelse av bildet: ''småtrivelig''. For det er det jo!

Mvh
kai frode
Avsluttet .

Hei Hege
Gratulerer som dagsvinner i TV2 været sin fotokonkuranse:)

Et trivelig og godt bilde med mye friske farver på en overskyet dag takket være de to flotte båtene og alle blåsene i vannet. Har du selv båt her?

mvh arild
Avsluttet .

Hei, et kjekt og småtrivelig bilde. Det første som slo meg når jeg kikket på bildet var, Elias, jeg tenker da på den barneTV serien om de båtene som snakker isammen osv. Husker ikke hva serien heter. Men bildet var trivelig og vel så det Hege.
Jeg er sikker på at de båtene der har snakket en stund i sammen..

Arne
Jan Frode A.

Jeg ser at du har vært flittig til å legge ut bilder i den perioden jeg selv var veldig passiv her på foto.no. Jeg blir usikker nå, men jeg tror ikke jeg har fått gratulert deg med nytt kamera, så gratulerer :-) Nye og spennende muligheter, og en passe tjukk brukermanual, joda...utfordringer og oppdagelser underveis.
Dette bildet er jo en fin idyll, som du selv skriver: Småtrivelig. Ikke et bilde som gir en 'wow-følelse', men et bilde som formidler en ro og idyll, og et miljø som kanskje forsvinner om litt. Tenker da på disse sjarkene av tre. Stemninger og miljø som er vel verdt å dokumentere og ta vare på.

mvh Jan Frode
Hege J.

Kai Frode: Enig med deg angående lyset. Alle motiv er jo ikke kjempespennende, men kan jo være severdige av andre grunner. Takk for kommentaren!

Arild: Takk for gratulasjonen. Var moro det, da. :-) Vi har dessverre ikke båt, min mann er landkrabbe på sin hals og har ikke interesse for båter. Det blir ikke det samme å tøffe rundt alene, vet du...

Arne: Ja, Elias husker jeg. Disse to små fiskebåtene møtes hver kveld og helg og har nok mye å snakke om, kan jeg tenke meg. ;-)

Jan Frode: Kameraet mitt er jeg fornøyd med, men har massevis av muligheter jeg ikke har rukket å sette meg inn i enda. Fotografering er moro!
Jeg er nok en håpløs romantiker som trekkes mot nostalgiske motiv og stemninger og miljøer som betyr noe for meg enten der og da eller på sikt, så du er absolutt inne på noe. :-)

Mvh Hege
Steinulf L.

Dette har jeg visst oversett. Fint bilde,stemningsfullt og enkelt. Fint utsnitt og klare fine farger. Du har fått mye tegning i en ellers grå himmel.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu