Bildet inngår i albumet India -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1368
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_214393} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
ingebjørg fyrileiv g.
Dette skal bli en spennende serie. Bildet er annerledes og meget flott. Den uklare paraplymannen gjør, ikke rart, nesten alt. Stemningen er god og jeg undrer meg over hva han tenker der han står og betrakter sola. -Kanskje at den er fin, logisk nok.. Fargene er flotte og jeg liker at det er litt grått, noe som blir en fin kontrast til sola samt at det setter en spiss på stemningen. Likte dette godt, Arne.

vh ingebjørg
kurt arne h.
Dette var elegant og stilig

Mvh Kurt
Ivar B.
Jeg er visst en paraplymann jeg......jeg liker solnedganger jeg også. brukte til og med paraply for å redde kamerautstyret under fotografering i øsende regn her om dagen. Da er jeg vel en myk mann også da:-) Ett estetisk bilde er det rent komposisjonsmessig. Samtidig så får det meg til å stoppe litt opp å tenke. Bildet ditt kan fortelle flere historier. For meg ser mannen litt trist ut der han står alene/ensom i trist ''vær'' å skuer mot lyset og fargen og gleden ''på den andre siden''. Mvh Ivar.
Anne-Lise S.
Flott stemningsbilde med gode,duse farger som passer ift tankene du selv har lagt frem her om bildet. Det kunne gjerne vært større slik at man kan studere det ordentlig om det har pixler nok. Nå er det litt for lite til det!

Anne-Lise
Carsten S.
Noen gang må jeg trøste med med tanken at du også må har tatt bilder som ikke er fin og vellykket. Ikke ta fra meg denne illusjonen.
Amund Blix A.
Denne serien ser jeg frem til å følge!

Herlig start.

Amund
Line Kristin W.
Svingstang! Det der er jo helt tullete! ;-)

Hva er vitsen med å bruke paraply når man allerede er bløt?
En normalt skarp type med fokus på til-vær-elsen gjør jo ikke dét!
Nei, kompisen her er nok først og fremst bløt på pæra. Forståelig nok, det kunne skjedd hvemsomhelst som har fått skutt horisontal linjeføring gjennom pæra a lá O.J. Barrron.

Kameraet har gjort en bra jobb med selektiv fokus på elgen her!

Hehe, pærehorisont og bløt elgefaktor til tross, - det er er noe anderledes med det ;-)

- Line :-)
Chr. G.
Flotte greier, men jeg tror ikke på alt du skriver i teksten; f.eks. at de ikke liker elger! En pause i vannbæringen? Eller er paraplymenn bare nytere?
Passe bløt farge på sola, står sikkert bra til paraplymannens sinn. Jeg biller meg inn at et litt romsligere utsnitt også kunne hatt livets rett.

Dersom du med tittelen indikerer at dette er en del av en serie venter jeg i spenning, er tittelen symptom på akutt orddelinsforgiftning håper jeg det går over :-)
Hans Jacob H.
Tankene går til tidligere øst-europeiske agenter med paraplyer påført gift på spissen. Vandrende i Londons regntunge og mørke gater på jakt etter sitt intetanende offer.
Eller tilsynelatende forsvarsløse pensjonister i KLM sketsjer, der en harmløs paraply fort ble forvandlet til et livsfarlig slagvåpen.

Her har en slik skummel paraplymann attpåtil elget seg mot solnedgangen og jaget den stakkars elgen langt til skogs igjen. Med sin uklare positur og dunkle motiver er det ikke godt å se hva han har i sinne. Skal han for alltid ha avlivet klisjeen over alle klisjeer og satt seg selv inn i tilsvarende rolle?

Paraplymenn er kanskje myke, men det er bare utenpå.
Hans Jacob H.
Paraplymenn er kanskje bløte, men det er bare utenpå, mente jeg. :)
Helge L.
Nydelig bilde, velkomponert, farger, helt topp. Og fin tematikk du har her også, synes ''paraplymenn'' er et meget godt og beskrivende begrep. Gleder meg til resten også!
Helge
Caroline M. S.
Paraplymenn – er ikke det sånne øst-europeiske agent? Med bowler-hatt og frakk for å gli inn i 1960-tallets regnfulle London? Med gift i paraplyspissen for å drepe. OK – de hadde helst sammenslåtte paraplyer. Vanskelig å stikke på en lite oppsiktsvekkende måte med oppslått paraply. Nå som den Kalde krigen er over må vel dette være en pensjonert øst-europeisk agent på tur til Brighton (eller en annen badeby). Hmm – ja, det er jeg ganske sikker på. Han ser litt ensom ut der han står og ser på solen som går ned og tenker sikkert at det er symbolsk at solen går ned. Som det har gjort med karrieren hans.

He, he – ja, dette var et fint ”elg i solnedgang”-bilde og befriende fritt for orange og helsvarte silhuetter.
Odd Tore S.
Hvorfor bruke paraply når man allerede er bløt?
Kanskje denne mangelen på logikk er karakteristisk for paraplymenn?
Eller er det heller parasolmannen som venter på solnedgangen slik at han endelig skal kunne slå parasollen ned?
Uansett er det tydelig at denne paramannen er inne i en tankerekke, kanskje om koblingen mellom miljøforurensning og fargen på sola ved solnedgang? For denne sola har vel litt anemi?
Spent på hvordan denne framhaldssoga skal utvikle seg.
Odd Tore
Kjell G.
Flott komponert og veldig tiltalende soft!
Knut-Inge J.
Så sant.... Enkelt og vakkert. Paraplymenn er fredelege vesen, ja. Iallefall i fredstid. Trivst også best i vindstille, men det skal dei ha: dei føretrekk motvind framfor medvind. Likefullt: Akk, så gløymsomme, så snart sola skin igjen - difor ligg det paraplyer og slenger overalt......
Arne S.
CG, har du noen gang sett elgjegere med paraply? Eller naturfreaker? Nei, paraplymenn liker ikke elger. Paraplymenn har en brist i logikken. ''Hvorfor bruke paraply når man allerede er bløt?'' Paraplymenn er ikke som andre menn. De har gift i spissen. De vil avlive myten om elgen, en gang for alle.

Paraplymenn er bløte når paraplyen er oppe. Og når kula renner i horisonten. Da passerer tusen tomme tanker som legger seg mykt i paraplyens hulrom. Og dotter til vær elsen. En nedslått paraplymann derimot, er giftig, pompøs og har skumle hensikter. Han har selektiv fokus. Men det er svada, og på langt nær beskrivende for den virkelighet som noen ganger rammer oss alle.

Takker for gode innspill!
Carsten S.
Logikken er en svært overvurdert sak.
Paraplyen er en oppfinnelse av urangetangen, som forresten er ikke i slekt med vatertangen, i regnskogen og de liker ikke elger heller.
Håper du få din egen paraply snart opp igjen.
Arne S.
Hehe, ja, nei, alt er ikke like logisk alltid. Jeg leter og leter, men finner den ikke. Du må nok vente noen dager, Carsten. Kanskje jeg kjøper meg en parasoll. Hyggelig at noen er med på ferden..

:)
Eirik H.
Spennande bilete. Tilsynelatande ein motsetnad mellom mannen med paraplyen som ser så lengselsfullt mot sola.
Erlend M.
Dette funker ikke for meg. Et øyeblikk kan man rives med av teksten, men det er vel ikke nok.
Arne S.
Ærlig og grei kommentar, Erlend! Det ER en solnedgang. Og solnedganger er tabu i visse kretser, også min. Men nettopp derfor. Jeg vil ikke kalle det en utfordring. Til det er bildet for glatt. Det er vel mer en kommentar. En kommentar til tabuer, forventninger og dotten.

Jeg står selvsagt for motivet. Ikke noe lureri, selv om jeg av og til må la (min sære) humor og ironi få utløp. Jeg regner med at mange av oss er lei av dotten og bildekritikken til tider. Humor er en god erstatning. For du ser vel humoren, Erlend?

Når alt dette er sagt mener jeg at bildet har en dybde og en fortelling, til tross for at solen glimrer med sitt nærvær. Det vakre kan framkalle det triste for mennesker som er disponert. Det handler om tabuord som følelser og eksistensielle forhold. Og elger. Som selvsagt ikke har noe med blender og lukker å gjøre.

Hvorfor paraplyen kommer inn i bildet, skal være usagt. Men verden skal bedras.

Takk også til deg, Eirik!

:)
Carsten A.
Derimot ''funker'' det ganske bra for meg. Det får være som det være vil med tekst og tittel, bildet slår umiddelbart, hvor lenge det holder blir en sak for seg.

Bisarr og ganske god idé, samt en god porsjon estetikk i tone- og fargeskala. Såvel tittel som undertekst kunne jeg gjerne vært uten. Ser frem til nye utgaver i serien.

MVH CA
Magnar B.
nok et bilde som treff meg i magen… perfekt uskarphet på forgrunnsfiguren, artig og effektfull kontrast mellom rosa sol og svart paraply… just like it!
Inger-Lise S.
Hei Arne! Jeg har sett på dette bildet flere ganger.. Må bare innrømme at jeg ikke forsto det før jeg leste teksten..Mulig mangel på fantasi,-ok. Derimot forstår jeg det godt når det støttes opp av teksten....
Blir spennende å følge med på denne serien.....Med din humor og ironi lover det godt :-)

Inger-Lise
Arne S.
Takker for nye kommentarer!

Godt du skjønner min humor og ironi, Inger-Lise. Det kan være en skummel øvelse på nett. Når alt kommer til alt er jo livet en lek :-)

Øyvind A.
Artig og lekent, men kanskje ikke så veldig mye mer. Men jeg ser fram til neste bilde i serien og regner med at det blir stigning i programmet. :o)
Ø.
Terje M.
Hei Arne. Dette med paraply oog solnedgang, Jeg bruker ikke mye paraply selv, meen paraplyen, slik jeg oppfatter det er til å beskytte seg mot Regn/snø /uvær!! Jeg greier ikke å se sammenhengen her!! Kansje har det med din fantasi å gjøre?? Du har tatt mange interesante bilder tiligere, Men jeg synts ikke du er i mål her!! M.H. Ikke paraply bruker''Hard mann'' Terje Mj.
Arne S.
I varmere strøk brukes paraply også til å beskytte seg mot sol. Dessuten kan det regne selv om det er sol, som her. Kan det være elgen som distraherer?

:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu