I en falleferdig garasje
Det kan vokse bra i gamle garasjer, særlig når taket har åpnet seg og restene gjør nytte som støttestang for et slitent motorpanser.
Bildet inngår i albumet Utkantstrok i Hallingdal - I utkantene av Hallingdal ligger hyllegårdene. Noen fortsatt bebodd, andre fraflyttet og i fritt forfall.
Noen ser ut som om de bare ble forlatt, med gardsbilen i garasjen eller klar til en økt til foran huset.
Et spennende område for oppdagelsesreiser.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon Makro EF 50 mm f/2.5
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/5s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger811
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_214782} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Inger-Lise S.
Et spennende motiv. Skarpt og fint. Lekre farger. Men jeg ville snudd bildet så ''skogbunnen'' ble vannrett. Fin tekst som følger med :-)

Inger-Lise
Avsluttet .
Artig å se hvordan du ser motiver i helt andre ting enn meg selv. Du som høyfjellskrabbe og jeg som asfaltkrabbe. Fint med de to røde dingsene som bryter opp og skaper litt fargekontraster i et ellers monotont fargespekter. Teknisk høyt nivå som vanlig fra din hånd.
Rolf J.
Flott lav(?) eller er det sopp? mot en behagelig bakgrunn. Liker måten du har plassert motivet i bildeflaten på, bra og fint plassert skarphet. Underteksten gir også en fin ''bakgrunn''

MVH
Rolf
ingeborg w.
Morsomme små motiver du har fanget her og jeg liker godt diagonalen. God skarphet på disse stenglene av varierende former er det også.
Stig Børre E.
En liten miniatyrskog. Er det et rustent vrak jeg aner konturene av i bakgrunnen?
Bra komponert, fine farger og fint lys. Hva er det for slag vekster?

StigB
Gunnar H.
Minner om dansere, disse små vekstene i garasjen. Det er vel nærheten til motivet og skrålinjen som lager ''bevegelsen''. Likte bildet.
Gunnar
Torbjørn K.
Dette ble veldig severdig! Jeg liker godt de avdempede brun-grønne fargetonene, kombinert med de knall røde flekkene som spriter opp bildet og skaper et fint blikkfang. Et annerledes og spennende motiv.

Torbjørn
Lars-Anders M.
Meget vakkert. Du har ett godt øye.
Kurt S.
Litt morsomt at du har lagt dette inn under kategori - bil/motor/kjøretøy.
Ikke akkurat et vanlig syn dette når det gjelder bil-:)
Noen merkelige vekster må jeg si.
Miniatyrskog er nevnt og det er en assosiasjon jeg kan tilslutte meg.
Kan ikke se noe som kan angi størrelsen på vekstene men kan tenke meg at dette er meget små saker.
Du har et godt øye for detaljer og dette ble absolutt severdig og dekorativt.
Fine farger, teknisk godt og en fin bakgrunn.
Mvh Kurt
Tor Eirik P.
Godt sett. Skarpt og fint. Hadde ikke vært det samme uten den rustfarga bakgrunnen.

Mvh Tor Eirik
Stig B.
Enig med TEP her; Godt sett og fint vist. Den rustfargede bakgrunnen gjør mye for bildet.

Mvh Stig
Ivar B.
De ser jo så fasinerende store ut, nesten som en skog. Et flott og spennende miniatyrlandskap har du fått til her. Flotte farger og spennende komposisjon. Bra! Mvh Ivar
Steinulf L.
Underlige vekster mot rustfarget bakgrunn. Teknisk bra er det også.
Odd Tore S.
Takk for positive tilbakemeldinger og anbefaling!
Rart at dere reagerer på at dette lagt inn under Bil/motor/Kjøretøy, alle må da se at bakgrunnen er torpedoveggen på en Plymouth 1939 modell! :-) !! Og siden bilen fortsatt står oppreist, er det den som er rett og planken som støtter panseret som er skjev.
Veksten er lav som vokser på halvråtne bord som har bodd mye i skyggen. Høyde 2-3 cm, ville kalt det ''knortelav'' om jeg hadde vært botaniker. Etter div søk på nettet har jeg tro på at dette er en art begerlav (cladonia), hvor det er typisk at mange arter ikke har tydelig beger!
Odd Tore
Hans Jacob H.
Mange pussige figurer i forkant, noen av dem med en liten rød hatt på. Kanskje det er vokterne av garasjens innhold, som altså er en god gammel årgang som sikkert har sett sine beste dager.. :)
Kjell Sigurd S.
Artig vekst du viser her. Minner litt om en Harry Potter kullisse, og selvsagt er det en Plymouth der bak ja! :-) Fine former og farger. Ville gjerne sett alt skarpt. Godt sett og godt fanget.
Avsluttet .
Kjente igjen den torpedoveggen med en gang jeg, en staselig bil har det vært. Trodde ikke det var så mye igjen av henslengte kjøretøy men etter endel farting i mitt distrikt de siste årene ser det ut for at gamle bilvrak igjen blir et nokså vanlig syn. Jeg elsker slike ''ulovlige bilkirkegårder'' men etter som jeg kan se det an er det mye mer av slikt på østlandet.
Jeg tror neppe at denne bilen får noen ny vår men den har iallefall et fint og farverikt selskap i form av fin lav og slitne takbjelker.

Meget flott bilde.

mvh arild
Helge A.
Dekorativt og trolsk. De to røde tuppene gir mye ekstra. Skulle nesten ønske at den gulgrønne tuppen også hadde vært rød. Komposisjonen vakler litt, vanskelig å sette fingeren på hvorfor. Tror det ville hjelpe å fjerne stilken som stikker inn fra venstre. Stilfull bakgrunn.

Mvh Helge
Jan Frode A.
Underlige former får meg til å tenke på en eller annen tegneserie jeg engang leste, med flerarma og flerhoda skapninger fra en annen planet, som hadde blitt forsteina. Utrolig fasinerende er det i alle fall å studere disse formasjonene, og de tilsynelatende frosne bevegelsene. Syntes du har fått fram mye spennende her, uten at det blir for mye. Fint avdempet mot bakgrunnen. Teknisk flott gjennomført.

mvh Jan Frode
Roger K.
Hei Odd Tore!
Sannelig ikke lett å få øye på den bilen :-), men når du sier det så er det nok noe i det. Da vet jeg noe mere om bilde og kommentaren blir litt deretter. Jeg får jo straks en følelse av alderdom som i noen tilfeller gir grobunn for nytt liv som her. I bakgrunnen kjemper nok -39 modellen hardt mot rusta etter farger å bedømme. Bakgrunnsvalget ditt fremhever fint det nye livet i forgrunnen. Godt øye har du for de små ting og lett å spasere forbi slike motiv.

Mvh RK
Bente K.
Når man går tett inn på lav åpenbarer det seg flotte detaljer som man normalt overser i forbifarten. Vanligvis er det omgivelsen rundt som gjør at de er vanskelige å fotografere, men en gammel garasje gjorde susen ser jeg her.
I utsnittet du har valgt her synes jeg du får frem lavens vakre særegenhet veldig fint.
mvh Bente
Anne-Lise S.
Virkelig severdig slik du har fanget disse små vekstene. Det røde gjør veldig mye for helheten, og det har blitt spennende slik du har valgt å komponere vekstene mot bakgrunnens rustfarger.

Anne-Lise
Odd Tore S.
Takk til dere siste også!
Ja, her er det mange underlige skapninger. Siden de er små og grønne tror jeg nok at dette er marsmenn som har gått i dvale til klimaet blir passe for dem.
Men mer dybdeskarphet enn dette klarer jeg nok ikke, f/22 og 50 mm på denne avstanden er vel å bevege seg inn i sonen for diffraksjon allerede, særlig om f/22 er nominell. Vet ikke om Canon justerer slik at f/22 forblir virkelig blender eller ikke på dette objektivet når fokuseringsavstanden minker.
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.
Artig harry potter-kulisse(likte den assosiasjonen der)
at bakgrunnen inneholder en gammel plymouth, overrasker meg ikke, du med dine kunnskaper innen motorkjøretøy:-)

Skikkelig artig og fin liten familie, god skarphet også.

Inger Anne
Ann F.
Morsomt, jeg har noe lignende, et bilde med mosevekster på taket av en rusten ?
Fargene er fine mot rusten, ville vurdert en beskjæring nedenfra for å kvitte meg med såpass mye uskarp forgrunn.

Du har som vanlig øynene spesielt godt med deg når det gjelder ''historiske'' motiver.

mvh Ann
Øyvind A.
Javel, så vi nærmer oss Plymouth'en?
Pent bilde, fin detaljgjengivelse på laven og den står fint fram fra bakgrunnen. Tror jeg ville lagt området mellom laven og nedre venstre hjørne i et dypere toneleie, slik at laven får maks oppmerksomhet.
Ø.
Odd Tore S.
Takk for innspill og forslag!
Ann, kutter jeg mer, mister den lille røde til høyre fotfestet, og det vil jeg ikke tillate. Bildet kan naturligvis roteres slik at basis for lavet blir mer horisontal, men da vil bilen velte, og det blir galt for meg og for videre utvikling av bildene av den.
Øyvind, forslaget ditt vil jeg prøve ut. Jeg har også problemer med denne biten, som ble mye mer framtredende etter at jeg rettet opp bildet i forhold til torpedoveggen. Og Plymouthen nærmer seg nok, men i små steg: En bil som har stått og fortsatt står i garasje har nok totalt sett ikke fått så mye interessant patina som de du har funnet, så jeg får holde meg på detaljnivå litt til.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu