Høst ved Altevann
Utsikt over Ousto mot Altevann i indre Troms.
Tatt en sen ettermiddag i rypejakta. Nydelig lys fra en lav kveldssol som brøt gjennom de mørke skyene og fikk fjellet til å eksplodere i farger. En av flere flotte opplevelser fra årets jakt... slike små men viktige opplevelser som gir glede og overskudd i form av gode minner, lenge etter at turen er over og man er tilbake i hverdagen. Håper bildet klarer formidle stemningen... føler nok at jeg kunne vært noe stødigere i PS for å fått bildet helt slik jeg ville.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-05 16:15:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikkor af s 24-85
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger778
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_214903} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Ivar B.
Flott bilde fra et flott område. Absolutt versjon 1, versjon 2 blir for tung på min skjerm. Disen i lufta gir et litt soft preg, som jeg synes kler motivet. Ville kanskje hatt litt mer luft i underkant av steinen i forgrunnen. Men alt i ett synes jeg du har fått til ett flott bilde fra høstfjellet. Mvh Ivar.
Steinulf L.
Svært vakkert. Fine flater i bildet. V#1 for meg.
Roger S.
Vakkert og malerisk høstlandskap i flott lys.
Flott dybdefølelse.

Litt pirk til slutt. Det kan se ut som du har gått litt hardt i photoshop med den gule åsryggen midt i bildet. Den har noe unaturlig over seg i skyggepartiet.
Avsluttet .
Veldig fint bilde,likte det godt,herlige farger.
Hilsen Tone!
Ole Marius L.
Dette likte jeg veldig veldig godt. Har du prøvd å lage denne i svarthvitt? Ville sett bra ut mener jeg. Bra jobbet!
Arnhild A.
Hei

Dette var et bilde jeg likte godt. Vakre og maleriske farger. Liker spesielt den mørke tunge himmelen. Foretrekker v1.

Mvh Arnhild
Kjartan T.
Likte versjon 1 best, selv om steinen nede til høyre trakk litt i blikket mitt. Velfortjent skryt for dette landskapsbildet.
Tor Eirik P.
Takk for kommentarer!

Ser de fleste går for v1, og det er klart den jeg er mest fornøyd med selv også! Er enig i at steinen ''drar'' litt der nede i hjørnet.
Skyggepartiene midt i bildet kommer ganske riktig fra litt dårlig PS arbeide... dårlig kloning av støvflekker som er forsøkt kamuflert med burn tool, burde helt klart ha sett dette før jeg la ut bildet!

Mvh Tor Eirik
Odd Tore S.
Nydelig lys og farger, som nok er bildets styrke.
v1 har overtydelig forgrunn, mens den er ganske uanselig i v2. Noe mellom disse ytterpunktene ville vært å foretrekke.
Gikk så over til gråskala for å se nærmere på bildets innhold ut over fargene, slik som jeg etterhvert har fått for vane å gjøre med egne produkter også. Kanskje bør du ta en slik sjekk selv her.
Min konklusjon er at når fargene er borte, er det meste vekk. s/h har fortsatt bra dybdevirkning og stemning, men har nok mer karakter av et bilde av et vakkert syn uten at det er så tydelig at komposisjonen er bevisst og gjennomarbeidet.
Et bilde som er umiddelbart vakkert og formidler godt en flott aftenstemning, men som nok har sterkest virkning ved første øyekast.
Odd Tore
Tor Eirik P.
Hei Odd Tore, takk for god kommentar.
Mulig jeg prøver meg på en versjon til, ser i alle fall poenget ditt. Kan nok være enig i at en mellomting hadde vært bra.
God idè med å se på bildet i gråskala. Takk for godt tips!
Du har helt rett i at dette er et bilde jeg tok av et vakkert syn ''i forbifarten''. Når man skal holde kontroll på både jaktbikkjer og jaktkamerater som ikke har tid til å stoppe opp i 2 min for å vente på en stakkars fotograf, så blir det ikke så lett å planlegge så mye.

Tor Eirik
Fred S.
Vakkert lys, og den moderate korningen kler motivet bra. Landskapet blir i det hele tatt riktig så innbydende i dette lyset. Liker det jeg ser, men er ikke så beigeistret for forgrunnen, der et utvalg trær virker litt tilfeldig plassert.

vh fred
Marius F.
Pent landskapsbilde med lekkert lys. Bildet kler det smale formatet, men kanskje blir det litt trangt i bunnen for trærne. Litt kornete, og kanskje blast, men det synes jeg kler motivet og stemningen i det godt.

Mvh MF
Anne Gro H.
Dette ser jo ut som et maleri! Tøft! :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu