Snåsakaill'n - Joralf Gjerstad
Dette er et porterett av en vår tids mest omsnakkede personer. I hver bygd finnes det ei historie om Snåsakaill'n, han er landskjent for sine helbredende og synske evner.

Lyst til å se og høre mer? Slå på NRK1 mandag 9. oktober klokka 19.55

http://www.nrk.no/faktor
Utstyr
  • Nikon D-200
  • 70-200 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger956
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_214998} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Kurt S.
De skitne og meget slitte vinduene passet ypperlig som kulisse til dette flotte portrettet av en spennende person.
Det programmet må jeg huske på å få sett.
Hadde tenkt å foreslå et lite kutt i bunn. Like under den nederste sprossa.
Så ble jeg usikker. Kanskje ble bildet litt kjedeligere på den måten. Mannen på bildet er definitivt ikke kjedelig.
mvh Kurt
aase r.
For et blikk....

Likte dette umiddelbart, noe ekte med sjel.

Teknisk ikke noe å trekke for meg.

MVH Aase
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger. Dettte er ikke et typisk bilde for meg. Jeg tar selvfølgelig en god del portretter, men det er først og fremst natur, fugler og dyr som jeg holder meg til på hobbysiden av livet som fotograf.

Selv har jeg vurdert et kutt i toppen, der det lyset feltet kanskje tar litt av oppmerksomheten, men det endte altså opp slik. Tar gjerne mot flere synspunkter. Og jeg håper selvfølgelig at alle får med seg programmet, mandag klokka 19.55:)
Gunnar N.
Hei!

Ser gjerne mest etter natur og fugl i disse ''spaltene'', men dette bildet fanget
blikket mitt umiddelbart. Fantastisk situasjon, en slags undrende og spørrende
stemning der bak glasset. Flott fanget - med mine øyne framstår bildet som
teknisk svært bra.
Bare vinduet i seg selv er jo nesten verd et bilde.

mvh Gunnar N
Avsluttet .
Teknisk: Det ser ut til å være litt lavere kontrast innenfor den ruta som dekker ansiktet hans. Det ville jeg justert. Det mørke i øynene er litt grått nå.

Ellers: Flott miljøportrett av en litt gåtefull og uutgrunnelig person. Omrammingen fungerer fint.

Ivar B.
Dette fungerer utmerket i mine øyne, fin innramming og god stemning. Nå kjenner ikke jeg denne ''kaill`n'', men ser for meg en trøndersk bonde som sitter ved kjøkkenvinduet og drikker kaffe og ser fortenkt ut over jordene. Jeg likte dette. Mvh Ivar.
Wenche J.
Hei Kjartan
Synsk sa du? Best aa ikke ha noe aa skjule naar denne karen ser inn i oeynen dine. Det har du faatt frem her. Flott bilde og som Kurt sier, det gamle vinduet passer ypperlig som kulisse. Dersom noe skal kuttes, maa det vaere i toppen, men jeg foretrekker det slik det er naa. Kommer til Norge paa tirsdag og haaper jeg kan se programmet i reprise senere.
Mvh Wenche
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Finner ikke mye positive viber i bildet, selv om det er greit fremstillt. Virker trist og ferdig det hele. Uttrykket på Joralf, det stusslige vinduet og det at han har hånden på haspen, klar til å stenge for godt. Kanskje det er sjelens vindu som her stenges? Kanskje nok er nok?
Men dokumentaren skal jeg prøve å få med meg! :o)

MvH, Johann
Arne S.
Gode rammer og god modell til tross, du klarer ikke å utnytte forholdene optimalt. At en synsk person kan se gjennom et vindu bør neppe være en sensasjon. Her burde du åpnet vunduet slik at dette karakterfulle ansiktet og blikket kunne nytes i fulle drag.
Leif B.
Et herlig portrett, av en spesiell og en fantastisk person. For de av oss som har opplevt denne personen, så er dette - Joralf - En person som oser av nestekjärlighet.
Rolf S.
Jeg liker bildet, modellen og innrammingen, men skjønner også innvendingen enkelte har. Men for meg må gjerne vinduet være lukket. Og da synes jeg ikke kontrasten skal økes. Gjennom gammelt glass blir ikke kontrastene høye. Men åpent eller lukket vindu er interessant. For meg blir det 2 bilder med helt forskjellig innhold. Og da spørs det hvilken historie man vil fortelle.

Hadde jeg vært fotograf, og visst at modellen var synsk, og han hadde sett på meg med så bekymret mine - ja, da hadde æ blitt skræmt ja.
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger. Lærerikt å lese alle disse forskjellige synspunktene som kommer fram om bildet.
Anne-Lise S.
For et herlig portrett! Blikket har jo sin egen historie. Furene i ansiktet og sprekkene i vindussprossene hører sammen. Dette er rett og slett knallgodt!

Anne-Lise
Elise S.
Hei Kjartan.
Jeg synes bildet passet perfekt til mannen. Har akkurat sett programmet etter oppfordring på bildet. Når en ser bildet lurer man på hva han sitter å tenker og funderer over. Og når jeg har sett programmet, lurer jeg på akkuratt det samme!
Er enig i at bildet er en tanke for lyst øverst til høyre. Men portrettet er perfekt, og etter min mening er det enda mere spennende med lukket vindu. -Elise-
Kjartan T.
Takker for nye tilbakemeldinger. Bra at du fikk sett programmet Elise. Det satte forøvrig ny seerrekord i Faktor denne sesongen, med 503.000 og en markedsandel på godt over 40 prosent. Tydelig at denne mannen fenger mange rundt om i landet.
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Kjartan. Meget flott bilde av en utrolig fascinerende og interessant person. Uttrykket er veldig flott og gir mange tanker. Den blå genseren gjør også mye for bildet. Gratulerer med flott og vellykket program! Det var verdt å få med seg.

vh ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu