Skogarfoss.
Bildet inngår i albumet Island - Bilete frå Island, hovudsakleg frå mai 2006 og august 2007. Ulike uttrykk og motiv.
Utstyr
  • Hasselblad
  • Normalobjektiv
  • Blender-
  • FilmtypeKodak T-MAX 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1165
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_215584} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Amund Blix A.
Dette var røffere og mer hardhendt ''kopiert'' en mange av de andre bildene. Liker det! Akkurat passe med skyggedetaljer. Og fet mørk stemning.

MVh

Amund
Eirik H.
Takk for kommentaren Amund. Eg har dette i ein mjukare versjon også, men då tettare på og med vidvinkel (digitalt opptak). Eg har også eit par andre utsnitt og perspektiv som eg enno ikkje har fått jobba med. Så vi får sjå kva som blir den ''endelege'' versjonen. Den blir truleg å sjå på Galleri F i Bergen i februar 2007.
Svein O.
Hei

Dette likte jeg veldig godt. Fint å se at du har unngått ''fristelsen'' til å gjøre dette til et klisje-bilde i sterke farger. Utrolig kul stemning i dette bildet. Meget bra...

mvh
Svein
Kristian F.
Henger meg i grunn bare på - liker den harde og røffe stilen.
Godt stykke arbeid.

Mvh

Kristian
Carsten S.
En visuell nyttelse.
Ivar B.
Hei Eirik!

Ja nok et godt landskapsbilde fra din hånd. En herlig mystisk stemning i dette bilde også. Som ABAa sier , så er dette litt røffere behandlet, og også jeg likte dette her. Jeg mener det understreker det litt karrige landskapet samt at det understreker kraften i fossen. Godt arbeid. Mvh Ivar.
Odd Tore S.
Dette synes jeg ble et meget vellykket og skikkelig kraftfullt s/h fossebilde.
s/h teknikken med avtoninger gjør seg bra, og siluetten understreker høyde og barskt landskap.
Odd Tore
Hans Jacob H.
Dette var flott! Likte den mørke stemningen og de harde kontrastene, og hvordan bergveggen til høyre trer fram. Den lille steinen under var også en finfin og viktig detalj for helheten, et fint lite blikkfang.
Mitt ankepunkt som jeg har nevnt før er at vannet får en litt vel stor sløreffekt av lang eksponering, som i mine øyne tar bort litt av kraften i fossen. Hadde derfor foretrukket noe kortere eksponeringstid, men dette er jo smak og behag, og uansett er toner og presentasjonen ellers så flott her at jeg igjen er storlig imponert over dine landskapsbilder.

Har vært her selv, men da var det fullt av turister der som ''ødela'' litt stemningen som du har fått fram her. Antar at du har vært her tidlig om morgenen kanskje, og uansett så er vel mai måned litt utenfor sesongen også.
Får vi kanskje se bilde av Seljalandsfoss også etterhvert?
Eirik H.
Takk for kommentarane. Eg var ved Skogarfoss i skumringa, rett før turistsesongen starta, dvs. fyrste veka i mai. Det var duskregn og nokså kjølig, og det, saman med eit skikkelg uvær lenger aust på Island, gjorde nok sitt til at turistane heldt seg innandørs. Etter Skogarfoss køyrde eg direkte til til Seljalandsfoss. Også den var forlatt, men grunna mørket, regn og vind fekk eg ikkje tilbrakt så mykje tid der som eg ønskte. Eg hadde starta ved daggry i Höfn lengst aust på Island, men uværet tvang meg tilbake til sør-vest. Eg framkalte filmane frå Seljalandsfoss i går, og eg håpar å få eit dugandes bilete frå denne vakre fossen også. Seljalandsfoss er likevel ein av stadane som er merka av for nytt besøk på neste tur til Island. Truleg til neste år.
John Andre A.
ja, kan ikke annet enn å henge meg på godordene som er sagt!
sterkt presentert dette
John
Helge L.
Dette var da utrolig flott! fantastisk stemning og s/h-toner. Meget bra rett og slett på alle måter. :-)
Helge
Erik B.
Som vanlig presenterer du et fantastisk bilde...

Hilsen Erik.
Nina R.
utrolig fint! har ikke annet å si :)
Eirik H.
Takk for kommentarane.
ingebjørg fyrileiv g.
Nydelig. Sløringen er utrolig god og det samme er gråvalørene. Jeg kan ikke annet enn å bli glad av dette. Det er utrolig flott. Og imponerende bra. Liker det myke preget i fossen. Stemningen er til å ta på..

~ingebjørg
Trond H.
Som vanleg bra håndverk frå din kant, men det eg merker meg er ,som ABAa, at etterarbeidet er litt røffere enn eg er vant med frå din kant. Og eg likar det....

Hmmm, har ein kompis på Island, kanskje ein burde ta ein tur over???


MVH TH
Arne S.
Ingen tvil om det, Island frister! Dette er bærre lækkert, til tross for brudeslør!
Øyvind A.
Flott. Det mørke toneleiet fungerer utmerket for å gi fossen maks oppmerksomhet. Jeg har en følelse av at bildet burde vært vippet en grad eller to med urviseren.
Ø.
Eirik H.
Takk for kommentarane.

Trond: Island er eit strålande land. Utlandet, men likevel slik at du kan kjøpe norsk kaviar i butikkane :) Eg skal iallfall tilbake, om mogleg neste vår. Då er været passe ruskete utan av vegane er stengde. Island i sol og blå himmel er kjipt.
Atle Q.
Dine bilder er til stor inspirasjon...
Du kunne kanskje si litt om hvordan du har gjort himmelen (og kantene) gradvis mørkere... Er det avtonet filter på kameraet, eller er det ''konvensjonell'' etterbelysning i mørkerom (ser at det er brukt svart hvitt film) eller er det gjort i det ''digitale mørkerom'' etter scanning ?
mvh Atle
Eirik H.
Dette er gjort i det ''digitale mørkerom'' etter skanning, men prinsippet er det same som i mørkerommet. Dette er ein nokså vanleg teknikk der. Det er mange måtar å gjere dette på i photoshop, alt i frå burn-verktyet til kurve-verktyet.
Asbjørn M.
Brudeslør-effekten på fossen og dei mørke tonene i bildet skaper
assosiasjoner til eventyr eller sagaer.
Mørkt og vakkert dette.

Asbjørn
Dag J.
Fantastisk. Ellers enig i at det heller litt, i allefall visuelt sett.
Carsten A.
Meget vakkert, delikat toneskala, inspirerende!

Kanskje litt for markert avtoning mot kantene, skjønt i dette tilfelle blir vel det mest pirk.

MVH CA
Tore U.
Veldig lekkert. Spesiellt lyset og det bløte vannet. Kontrast, toneomfang og utsnitt sitter perfekt.

mvh
Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu