and the color of the rainbow
Livet kommer i mange farger og fasetter. Nå vi ser på ting i sterkt lys (les sterkt engagement og følelser), så er det en tendens til at både farger og nyanser viskes ut. Og når vi innsnevrer vårt fokus til et begrenset område, og lar andre elementer ''flyte ut'' - da mister vi de sterke fargene, kontrastene og verdiene som ligger der - klar til bruk og uthenting.

Tittelen henspeiler på at i enhver sitasjon så møter vi som mennesker, både situasjonen og menneskene i den - med alt vi er, har og evner å være. Samtidig så kan vi ved ettertanke og refleksjon, hente ut mye mer av de fargene som var der - og når vi så ''modner'' bildet, så kommer både nyanser og fasetter tilbake.

Bildet er tatt med ''Lensbabies 2.0 (http://www.lensbabies.com/)'' - f/4, og lukker 1/8000s, av havet på ferjeoverfart.

Sterk motlys, og fokussenter på linsa til høyre. Solrefleksen danner da ''fart'' og linjer utover mot høyre.

Så er bildet beskåret, fargemetningen justert, hvitbalansen korrigert, og effektfilter lagt på i tillegg til levels.
Bildet inngår i albumet Tanker -
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Lensbabies 2.0
  • Blenderf/4
  • Lukker1/8000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger320
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_216265} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Judit W.

Hei Reidar!

You have posted an exciting picture here. It's very dynamic and unique. The colours, forms and lines are really nice - so, all in all, this is a great work! I like it ...

Judit :)
Bjorn F.

Spesiellt dette,men jeg har ikke helt sannsen for manipulering. Liker best det ekte.
Hilsen Bjørn.
Reidar H.


Thank you Judit for your warming respons.

I am glad you like it, since it is a picture I like wery much myself.

The sea, and the sun has facinated me for as long as I can remember. And I am working with the different aspects of the way the light reaches us.

In this particular pircture; I have connected it directly to the way we as human beeings are filtering and receiving the light and depth of not only the nature - but more important; the moods, situations, relations - (wo)man to (wo)man.


Takk Bjørn for at du stoppet opp, kikket på bildet - selv om du har mest sans for naturrealistisk. Håper du fikk med deg tankene rundt bildet - slik at mening og innhold kom tydelig frem.

Jeg er også ihuga naturtro/dogme-fantast. Og samtidig så ser jeg på dette som to forskjellige, og likeverdige kommunikasjonsformer.

Omtrent som elektronisk musikk versus akustisk. Jeg liker godt både opera, symfonier og strykekvartetter. Har absolutt sansen for Lillebjørn Nilsen, Bjørn Eidsvåg og andre akustisk-framførere. Samtidig så liker jeg veldig godt Herbert Grønemeyer, Pink Floyd, J. M. Jarré og andre som i hovedsak benytter elektroniske instrumenter - og så blir det tydelig; at det er musikken, budskapet - opplevelsen; og ikke instrumentene som er er det essensielle.

Derfor er jeg glad for at vi har begge muligheter her på dotten. Så lenge manipulerte bilder merkes som det - og ærlighets- og åpenhets-prinsippet vedlikeholdes; ja da finner jeg begge deler verdifulle.

Du har i øvrig en del flotte naturbilder ser jeg - og et flere av disse er virkelig av høy klasse.

Vyrdsamst
Reidar
Andreas S.

Hei

Likte dette godt, men som alltid så har jeg problemer med å tolke det.. Men det er kanskje ikke så viktig så lenge man blir sittende å se. Hjernen gjør kanskje noe i bakgrunnen?
Uansett en flott effekt du har fått til her med overgangen fra de rolige blå dråpene til den røde spruten. Her passer ''farten'' med fargen.

mvh
Andreas
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu