Rødstjert i skogen
Da jeg tok dette bildet synes jeg stemning og omgivelser var helt famtastisk. Jeg hørte rødstjerten synge, og jammen kom den ikke og satte seg på brannstubben like før sola forsvant.

I ettertid er jeg litt usikker på om det ble så bra som jeg trodde det skulle bli. Fikk jeg fanget skogstemningen? Er spent på å høre hva dere synes om bildet.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon d-200
  • 70-200
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger948
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_216936} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Anne-Lise S.
Ja, ja men sann har du klart å fange skogstemningen i dette bildet, Kjartan! Og ikke bare det, du har klart å fange flott todelt symmetri som både går igjen i brannstubben, trærne bak og i trærne til høyre. Lurte først på om de burde beskjæres vekk; trærne til høyre side det blir et åpent område der, men etterhvert som jeg ser på bildet ditt, liker jeg det. Fargene er flotte, og du har god skarphet i brannstubben og på fuglen. Lyset faller fint, og den guloransje fargen på fuglens bryst går igjen i trestammene bakenfor. Flott sett og tatt.

Anne-Lise
Ivar B.
Et sjeldent godt fuglebilde i mine øyne. Enig med foregående taler om symetrien. Fint miljø. Behagelig lys og i mine øyner har du virkelig greid å skape en fin skildring fra skogsmiljøet. Mvh Ivar.
ingebjørg fyrileiv g.
Dette ble bra og bedre enn bra. Den lille fargeklatten er herlig og
plasseringen er fin. Og som Anne-Lise sier, har bagrunnen en flott
symmetri som også gjør mye for bildet. Skogstemnign? Åja.

- ingebjørg
Sverre H.
Hei Kjartan,

Jeg synes dette var usedvanlig bra Kjartan. Et godt miljø bilde. Fuglen er perfekt plassert mot den grå trestammen noe som fremhever fargene i fuglen og gjør at den kommer tydelig frem. Blikket søker direkte dit det skal, på fulglen. Fin forgrunnseffekt med de uskarpe buskene.

Hvor hard har du vært på USM her? Synes å kunne se noe støy, spesielt i det grå rundt fuglen (ikke mye). Det er ikke noe som svekker bilde, bare nyskjerrig.

Om du har fangen skog stemningen: jeg synes det. Rolige myke farger, jeg kjenner roen og kan nesten høre fuglesangen.

Ingen ting å utsett på dette. Svært bra. Mvh Sverre.
Edvin S.
Jeg er helt enig med de andre, som beskriver slik jeg gjerne ville ha gjort det ;-)

:: ~ Arne
Svein B.
På mange måter et svært fint miljøportrett av en av skogens aller flotteste innbyggere. Rødstrupen er jo et fargerikt innslag i skogen, og den kler miljøet du har rammet den inn i svært pent. Likevel er jeg ikke helt begeistret for bakgrunnen din. For meg blir bakgrunnen for lys og dominerende. Spesielt når hovedrolleinnhaveren har fått så liten plass (selv om pent miljø kan være hovedrolleinnehaver god nok). Jeg ville nok dempet bakgrunnen en del, og jeg lurer også litt på om det hadde vært en ide om trestammene i bakgrunnen ikke sto rett bak brannstubben med rødstjerten. Ellers et likandes bilde med skogsstemning. Nesten så jeg hører rødstjertens tørre strofe.

Mvh
Svein B
Steinulf L.
Synes også det blir litt mye å forholde seg til, og er enig i at trærne bak stubben burde vært frigjort fra denne. Men en lys og fin stemningsrapport fra skogen, det er det.
Kjartan T.
Mye positivt og noe negativt her. Jeg tar med meg alt og takker for synspunkter fra dere.

Kan hende jeg bruker bildet i forbindelse med ei bok. Helt sikkert er det at det vil bli med i et bildespill der jeg har med en del stemninger fra en kveld i furuskogen.
Espen A.
Godt stemningsbilde. Ikke akkurat noe detaljert artsbilde, men var vel heller ikke meningen. Liker lyset og stemningen, men usikker på nedblendingen av bakgrunnen. Den må vel kanskje være sånn for å få med kveldsstemmningen i bakgrunnen. Artig.

Mvh
Espen Amdahl
Bent O.
Hei Kjartan.

Som vanlig veldig bra fra deg!! Liker bildet veldig godt, men kunne gjerne tenkt meg at ikke de to trærne bak fuglen hadde vært der. Har veldig sans for slike miljøbilder, og denne fargerike fuglen som jeg forøvrig aldri har sett, gjorde seg virkelig bra her.

mvh Bent
Kjartan T.
Takk igjen for respons på bildet. Ser Sverre Hjørnevik spør om USM litt høyere oppe, men selv legger jeg ikke merke til det som påpekes. Likevel er det mulig, for jeg ga området rundt fuglen en eksta dose. Det kan nok være i grenseland (uten at jeg heller synes det utgjør så mye fra eller til:)

Ser flere er mer skeptisk til trærne bak fuglen. Vel, lite å gjøre med det nå i ettertid. Likte symetrien de ga med de to på høyre side da bildet ble tatt. Ser at de kan virke forstyrrende og at en mørkere bakgrunn kunne gitt bedre resultat. Umulig å forflytte seg da fuglen først satt der de sekundene jeg trengte.
Stig B.
Jeg liker bilder der fuglene er rekvisitter i et ellers bra bilde. På den måten fungerer jo dette bra. Vi får ikke den delen av stemningen du får ved lyder og lukter på stedet, men kan fornemme noe av det ved å se på det. Lyset på fugl og stubbe fungerer meget bra. Trærne bak fuglen fungerer ikke like bra. Som du selv sier så kan de ikke flyttes etterpå, men de kan kanskje dempes noe, slik at de ikke ''tar så stor plass''.

Bildet vil helt sikkert fungere bra både i en presentasjon og i en bok, som en serie på flere stemnings / situasjonsbilder.

Mvh Stig
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Et pent komponert bilde med en pen liten fugl. Fargene gjør at den vises godt, ellers så liten den er i bildet. Kveldstemningen? Joda, men ikke voldsom. Og ikke vet jeg hvordan fuglen høres ut, selv om jeg har fått kyndig innføring i fuglelyder! ;o)

MvH, Johann
Kjartan T.
Vel, dere får plystre et Tjui-tjui-tju-tju-tji-tji-dididi og forestille dere lukta av dampende mose og lav som sakte tørker i kveldssola. Takker for nye kommentarer fra dere Stig og Jóhann :)
Jan Ove H.
Mege bra bilde.
Er det tatt fra noen av skjulene til Ole Martin Dahle?

J O
Kjartan T.
Hei Jan Ove

Takk for skryt! Dette bildet er ikke tatt i Flatanger, men fra mobilt kamuflasjetelt.
Ole Martin D.
hallo Kjartan. Liker den lille fuglen i den store naturen. Du tenker vel å bli den nye Hannu Hautala( eller noe slikt). Ciao
Gunnar N.
Hei!

Akkurat dette bildet fanger opp glimrende hvor vakker rødstjerten er - til tross for den lange avstanden - eller kanskje nettopp derfor.
En liten perle som sitter der i et fullstendig mettet lys.
Fin stemning både i selve skogen og i lyset. Glimrende - intet mindre.

mvh Gunnar N
Kjartan T.
Hei igjen

Og gratulerer som prisvinner Ole Martin! (Fikk i dag Bygdeutviklingsprisen hos Inovasjon Norge for sitt arbeid med havørn og fototurisme i Flatanger)

Takk til deg også Gunnar for tilbakemeldinga. Du har fått den følelsa jeg ønsket å formidle med dette bildet, og det er jeg glad for.

Jonas L.
Det er en del godbiter som dukker opp i mengden når man har vært borte fra dotten en stund, og dette er en av dem!
Synes du har fått til en svært god miljøskildring her, av en av våre vakreste fugler. Et godt bevis på at gode fuglebilder ikke nødvendigvis er nærbilder.

Jonas
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu