The Blob - II
Gul gelesopp (Tremella mesenterica) er ikke akkurat en nytelse for øyet. Her har naturen i tillegg gitt den former og litt ekstra dekorasjon for å understreke personligheten og gjøre den enda mindre tiltrekkende.
Bildet er ikke manipulert, slik var den, og i løpet av fotoseansen sprutet en av naboene en deilig klyse gelé på fotografen.
I følge den middels store soppboken er denne spiselig og anvendes i blandede soppretter. Velbekomme!
---------------------
The Blob er tittelen på en tredjerangs amerikansk grøsser fra noen år tilbake, vist i Deadly Ernest's Horror Show. Blobben holdt til f.eks. i kjøleskapet, og fortærte alt som kom i dens vei.
Bildet inngår i albumet I kjukeskogen - Kolsås er mer enn stupene med noen av landets teknisk mest krevende klatreruter. Mesteparten av åsen er landskapsvernområde, og innenfor disse er det fire natureservater.
Kjukeskogen er et område med rød sandstein og edelløvskog bare ca. 200 m fra der vi bor. Gamle trær med mose og kjuker dominerer i den bratte skråningen, som ligger i tåkebeltet og hvor lite lys slipper ned sommerstid
Utstyr
  • Canon 400D
  • EF compact macro 50 mm f/2.5
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger491
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_217246} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Steinulf L.
Visste ikke at du tok oppdrag som stillbildefotograf for skrekkfilmer.

Teknisk bra og et spennende lys på sidene her. Har du benyttet reflektorer?
Stig Børre E.
The Blob var en høydare...
Teknisk flott bilde av en guffen sak. Flotte farger og pent varmt lys.

StigB
Nils G.
Jeg ser jo en som tydeligvis liker denne soppen. Kanskje var sneglen innom for å få seg en rus og nå leter den etter veien ned og ut.
Det er jo en flott farge på soppen.

Nils
ingebjørg fyrileiv g.
Deilige saker;) Skarpheten er god, lyset er bra og fargene varme og passende.
Sneglen blir det lille ekstra. Flott bilde også servert med en god tekst.

vh ingebjørg
Robin J.
Støtter de andre kommentarene. Dette var et fint bilde med vakre og skarpe farger. Mvh RJ
Inger Anne Maritsdotter V.
Først og fremst gratulere med nytt kamera, og objektiv(?).

Du har rett, den ser ikke særlig delikat ut denne her, ganske artig å lese din lille fortelling her, et artig og severdig syn, det kan gjemme seg mye rart i en gammel skog:-)

Inger Anne
Kurt S.
Gratulerer så mye med nytt kamera og tilhørende utstyr.
Slett ikke noe dårlig valg. Rusk på brikka trenger du kanskje heller ikke tenke så mye på. Har hørt det finnes rensesystem i dette kameraet.
Det området du beskriver i teksten høres ut som et ypperlig og meget interessant område for foto.
Bra at du tar med så pass mye tekst. Absolutt lærerikt.
Fikk ikke akkurat lyst på et soppmåltid når jeg betrakter bildet ditt.
Tvert imot, for å si det mildt-:)
Et severdig naturbilde ble det imidlertid.
Fin komp, flotte varme farger og flott struktur/tekstur i soppen og barken.
Mvh Kurt
Ivar B.
Skrekk og gru for en heselig liten sak. Forf min del blir det i alle fall uaktuelt og skulle bruke noe sånt i mat:-) Fototeknisk en flott presentasjon, fin diagonal gjennom bildet. Den lille sneglen i soppen er prikken over i`en. Bra! Mvh Ivar
Bente K.
Du har øynene med deg når du er ute å går skjønner jeg. Dette ble et spennende bilde av naturens mangfoldighet. Den fargerike soppen var et blikkfang, men rosinen her var den lille sneglen som man ikke oppdager straks.
Min fantasi oppdaget også øyner på soppen som betrakter sneglen.
mvh Bente
Avsluttet .
Utrolig godt bilde,fine farger og bra komp.
Hilsen Tone!
Odd Tore S.
For ordens skyld:
Kamera 400D og objektiv EF-S 17-55 mm IS USM testes for arbeidsgiver, og makroobjektivet er arbeidsgivers avdankete, men fortsatt fullt brukbare etter en meget omfattende rensekur.
Jeg har fortsatt 300D og er trygt forankret i egen treghet på gjerdet.
400D er mulig som konekamera, men det har lite grep og balanserer dårlig med EF-S 17-55 mm IS USM, på gensen til brukbart med EF-S 17-85 mm IS USM, som er lettere og kortere. Kitobjektivet balanserer best, men har ikke IS, og da blir mye av vitsen borte for henne.
400D har fortsatt like dårlig søker og små betjeningsknapper som er umulige i mørke. Bildene ble etter min mening veldig bra, bedre enn 20D, men betjeningen var en skuffelse.
Ikke noe løp og kjøp her, neste måned er møtet i ABFK hos Interfoto, og da blir det kanskje mulig å klå på både Nikon og Canon samtidig. Og i mellomtiden blir det stadig fler stjerner på nattbildene med 300D.
Odd Tore
Tone A.
Hei
Dette spesielle bildet har eg sett på mange gonger, pga at det kunne også gått under kategorien abstrakt dersom ein set fantasien i sving. Her ser eg faktisk ei gammal kjerring med runde former som held armane opp til hodet og med pelsen under armen. ( Nå har eg hodet på skrå.)
Den gule gelesoppen har flotte gultonar og er mest gjennomlyst på toppen og venstre sida kor teksturen viser godt. At sneglen er der forsterkar det slimete og mjuke ved gelesoppen. Noko slikt har eg aldri sett før, men det er godt at du har med ein slik informasjon som er godt skriven under bildet. Flott komposisjon med flott lysspel på treestammen og kor den mørke bakgrunnen gir ein fin kontrast.
Nå er vel grunnen til at eg ser den litt skrekkslagne kjerringa at eg synes at denne geleklumpen med sine former, fargar og slim er svært ekkel!
Takk for grundig informasjon om Canon 400 D pga at eg lurte på å ha det til ekstra turkamera. Men eg står så mykje i mørket at det valget dett bort.
:) Tone
ingeborg w.
Flott bilde fra deg som vanlig. Fin diagonal du har valgt her. Ingen elementer som trekker oppmerksomhet fra blobben. Lyset hever bildet og får fram mange ekle detaljer. Morsomt er det også med den lille sneglen.
Roger K.
Hei Odd Tore!
Ute å studerer naturens mangfold igjen med utprøving av nytt utstyr. Tekstene til bildene dine er jo alltid inntresant å få med seg. Grundig gjennomført både i tekst og bilde som vanlig fra deg.
Ser du også tar opp litt kamerautstyr ovenfor. Lister meg til å si litt om det og håper jeg ikke får pepper da bilde er lagt under kritikken. Det blir vanskeligere og vanskeligere å velge utstyr hva merker angår. Bildekvaliteten som gjengis i omtrent identiske kamera er det ingen eller marginale forskjeller. Mange spør jo hva utstyr og merke de skal kjøpe. Jeg råder dem til å få tatt kameraene i sine egne hender og føle på dem. Det skal ligge godt i hendene og være lettarbeid i forhold til sin egen smak. Da er det bedre å gjøre sitt valg. Utstyret er dyrt og når en har gjort sitt valg må en regne med å være noe låst til det.

Mvh RK
Inger-Lise S.
Et meget godt motiv med topp komposisjon, lekre farger og dyktig presentert.
Tenkte ikke å bosette meg under bildene dine, men har vært bortreist og ser ett til jeg må kommentere ;-)

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu