Via Ferrata
Bildet er tatt fra <a href=''http://www.dolomiti.org/dengl/ed/ferrate/Detail.html?skip...p;diffeng=
'' target=''new''>Via delle Bocchette Centrali</a> en av de mest klassiske via ferrata rutene i Italia.


Det er 100m loddrett ned og 100m loddrett opp fra fjellhyllen man går på.
Det hvite til venstre er tåke som trykker opp mot fjellsiden.
Bildet i seg selv er kanskje ikke så bra, men det gir inntrykk av stor konsentrasjon og kontroll av frykt (man går på en hylle 50cm bred og det er 100m rett ned).
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Kitobjektivet 18-70mm
  • Brennvidde34mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetHåndholt. Kontrast og skarphet justert i Picasa.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger344
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_217877} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Edvin S.

Sett litt på bildet ditt, og dit skal jeg ikke :)
Meget flott dette her, men jeg ville ha kuttet vekk det uintressante feltet til høyre som er uskarpt. Kutt ved tauet, så øyet følger tauet innover.

:: ~ Arne
kåre l.

Huff!
Så et program på tv, lonely planet, derfra... Tenker nok jeg hadde blitt sittende på en kafe jeg. Hadde noen klart å lure meg opp der, så hadde kamera blitt liggende igjen nede. Ville hatt begge hendene til å klore meg fast med! Kanksje en to tre valium også først...
Enig med kutt på høyre side. Tøft bilde :-)
Steinulf L.

Kjenner høydeskrekken komme sigende bare ved å se på bildet. Enig i kuttforslaget over. Skulle ønske det var litt mindre tåke, slik at detaljene i bakgrunnen kom litt bedre frem. Fint bilde.

Eh... Hva gjør man hvis man møter noen?
Anne R.

Gikk fort forbi dette bilde tidligere ikveld for som Steinulf kjente jeg høydeskrekken komme. Jeg lurer også på hva men gjør om man møter noen eller kanskje er det enveiskjøring?
Mvh Anne
Erling H.

Flott dokumentar, men enig i forslagene om kuttingen til høyre. Dette vil gi en enda bedre dynamikk i bildet. Liker også lyset, men lurer på hvordan det vil tatt seg ut litt mørkere.
Mvh Erling Halseth
Bjørn Jarle K.

Takker for kommentarer, og jeg drev faktisk og kuttet på høyresiden før jeg skulle legge det ut, men så tenkte jeg at det får være som det er.

Det er nok ikke enveiskjørt :) Om man møter noen så må man bare bli ekstra vennlig. Du har to tau med karabiner festet i klatreselen, hvorpå alltid en er festet til kabelen. Når du møter en person må du flytte en av tauene slik at du har ett på hver side av personen. Kan lett bli trangt, men det er trygt.

Så finnes det de tullingene som ikke bryr seg, og smyger seg forbi uten sikring. Da skal jeg si deg at høydeskrekken kommer :)

Bjørn
Edvin S.

Bjørn, hold detaljene for deg sjøl, for vondt i magen av mindre :)))
Ikke d .... om noen hadde fått meg dit, og jeg og resten av gjengen hadde nok kost oss nede på den lokale tavernaen med no' vin, mens du klamrer deg fast der.

Oisann ... vups, klask ... det var han som skulle forbi ... nei, takke meg til brei og go' asfalt - *hehe*

Mulig bildet hadde blitt bedre, altså enda mere kvalmende om du hadde vridd kameraet noe nedover.

Flott og ''skremmende'' bilde ;-)

:: ~ Arne
Ellen Therese R.

Å så kult!
Dette hadde jeg gjerne vært med på! Har virkelig sansen for bildet også. Har kuttet bildet ditt litt på høyresiden i PS men jeg foretrekker det slik det er. Det uklare forstyrrer i bildeflaten, men samtidig forsterker det følelsen av å være tett på skrenten. Når tåken kommer har man ingen høydereferanser, men når den forsvinner minutter etterpå - da kjenner man suget i magen! Har vært borti likende opplevelser, og det er helt enestående! Flott formidlet!
Hilsen Ellen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu