Utstyr
  • Nikon F3
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger416
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_218952} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .
Halvabsurd bilde med den lampetten uten pære og skjerm. Bildene er typiske for min besteforeldregenerasjon - ramme og bildetypen til venstre finnes det massevis av hjemme hos min 91 år gamle mormor. OK hverdagsromantikk med den lampetten som høydepunkt.
Torild H.
Et litt forundret uttrykk i dette bildet, gitt av manglende pære og skjerm, men også av farger og elementenes plassering i forhold til hverandre, utsnitt.

Fint lys og skarphet, som avslører detaljer, bulker i tapet og en begynnende taklekkasje, litt usselt. Tidstypisk, viser hvilke verdier som ble vektlagt på denne tiden.

En fotografisk kvalitet over dette bildet, som gjør dette til mer en bare et stykke nostalgi.

mvh Torild
Odd Tore S.
Forlatt, men fortsatt inntakt.
Lyspæra måtte vandre, den ville gjøre bedre nytte annetsteds. Eller var den bare utbrent? Neppe, for da kunne den vel fortsatt sittet der, gjemt under skjermen.
Litt sånn rett etter krigen stil her, med samme stil over tapetet som i mine foreldres hus, bygget 1950, men da med lyse brytere. Så dette tror jeg var eldre. At tapetet bukler er velkjent. Våte materialer og grønne vintre sørget for mye fuktighet og levende hus, noe som de tykke og løse huntonittplatene ikke taklet særlig bra. Tapetet hjemme sprakk i de mest aktive sonene.
Veggdekorasjoner som tyder på eldre og nøysommelige beboere.
Jeg synes at dette var et interessant lite intermesso, som inviterer til litt ekstra mimring. Enkelt, karakteristisk, likevel innholdsrikt.
Bra!
Odd Tore
Avsluttet .
'Veggens ansikt'' (øyne, nese, og munn) følger nøye med oss. Sånn kan det også sees. Syntes dette var et riktig så morsomt og kreativt bilde. Bra! :-)
Kristoffer L.
Et portrett av et liv...

Her sitter verdiene i veggene, symbolisert ved få, men sterke ikoner. Slekt og forfedre, gudstro (''Jeg og mit Hus vil tjene Herren''), elektrisk kraft. Her rår det gamle, gode ideal om gudsfrykt med nøysomhet, tuftet på hardt arbeid, ydmykhet og tenksomhet - og enkle, men dype gleder.

Kanskje er bildet tatt en god stund etter at det bodde folk her? Sammen med dem som antakelig nå har forlatt huset for godt, forsvinner en tenkemåte og en sinnsro som knapt lar seg forene med dagens heseblesende verdier. Vi skal måtte slite hardt og lenge for å finne tilbake til den, om det noensinne kan skje.

Jeg likte bildet - det er svært fortellende.

- Kristoffer
Asbjørn M.
Takker for fine og utfyllende kommentarer.
Som Kristoffer så godt sier de. Om verdiene som sitter i veggene, og de enkle og nøkterne liv.
De var de som også var min intensjon med bildet når jeg tok de.

Asbjørn

Hans Jacob H.
Mye historie i få elementer! Det meste er sagt av andre over.
Skal jeg dog pirke litt, kunne jeg tenkt meg litt mer tegning i enkelte mørke partier, som f.eks. lysbrytern og rammen til venstre.
Fint sidelys som framhever bulkene i tapetet. :)
Avsluttet .
Nydelig bilde og herlig melankolsk stemning.
Asbjørn M.
Takker for kommentarer fra dere siste også.

Asbjørn
Thorir V.
intenst! og vakkert.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu