Slottets fasade
Slottets front, tatt fra slottsplassen i dagslys
Dette bilde er ment som et bilde for å vise frem slottet, og ikke for å være et bra fotografi, og det mener jeg at jeg har fått til rimelig bra. Jeg tror kanskje jeg har noe å lære om å ta den slags bilder også og legger derfor ut bildet her. Bildet er også tilgjengelig på Wikipedia med bedre oppløsning og er et fritt bilde, se lisensen på wikipedia.
Utstyr
  • D50
  • 18-55mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetBrukt stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger280
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219336} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Jan v.

Med den strenge komposisjonen du har valgt, din beskrivelse av hensikten med bildet og valgte kategori, er det greit å kommentere:

Du har funnet en dag med perfekt lys for gengivelse av bygningen, men jo bedre du klarer å stille kameraet rett i forhold til bygningens fasader, jo bedre.

Jeg vet ikke om det går an for deg å stå rett foran med den vidvinkelen du har, men da ville du unngått at bygningen smalner mot høyre, og at flaggstangen ikke står rett over mønet.

Generelt bør en nok unngå styrtende bilder i streng avbilding av arkitektur, det oppnåes med å holde kamera i vater, altså ikke peke kameraet oppover.

Ellers synes jeg du har laget et flott bilde, med påfallende få forstyrrende elementer, ser ikke engang gardistene.

Da slottet ble bygget, var en svært uenig om hvor heldig resultatet var blitt. Det ble bl.a. omtalt som et hundehus. Det var vel kanskje å gå vel langt.
Hans-Petter F.

Takk for en grundig kommentar, akkurat slik jeg var på leting etter. Lyset var en tilfeldighet, ikke noe jeg la merke til da jeg valgte å ta bildet, men ser i etterkant at jeg var veldig heldig med lyset, ja. Jeg skal prøve å bli flinkere til å tenke på det før jeg tar bilder.

Å få kameraet rett i forhold til fasaden, menes da rett i forhold til bredden, eller rett i forhold til bredde og høyde?

Du kommenterer påfallende få forstyrrende elementer, og da må jeg erkjenne at det er flere ting som gjorde det utfalle, til dels var det overraskende få folk foran slottet da jeg skulle ta bildet, til dels hadde jeg en kompis som gikk rundt å spurte folk om de vennligst kunne flytte seg og sist men ikke minst hadde jeg stativ og tok to bilder som jeg satte sammen i photoshop for å få et bilde uten folk.

Jeg forsvarer stilen til slottet med at den er elegant og stilren, synes bygningen er rett så elegant jeg.
Jan v.

Hei igjen.

Jeg mener du godt kan ta bildet rett forfra, dvs vinkelrett midt på fasaden, men det står kanskje noe i veien der som ikke lar seg flytte så lett. Vertikalt kan du godt stå på plassen, hvis ikke du kan komme litt over bakken uten å utsette deg for fare. Poenget er at du holder kameraet vannrett, slik at du ungår styrtende linjer (styrtende linjer = huset smalner av oppover og sidene heller mot hverandre).

Jaså - to bilder med stativ? Det var lurt.

Slottet er bygget i nyklassisk stil og er selvsagt flott. Refererte litt fra diskusjonene som gikk for rundt 150 år siden. Du har sikkert funnet ut mye om slottet ved å søke på internett.

Mvh Jan
Jan v.

Ser nå at jeg først skrev ''styrtende bilder'' - ikke rart du lurte!

DS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu