Fossekallen og vannet
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • 300 mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger646
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219563} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Maja H.
Liker godt lyset og fargene i vannet som bruser rundt fuglen. Komposisjonen bør kanskje jobbes litt med. Slik den er nå heller blikket litt for mye nedover mot bunnen av bildet.

Mvh Maja:-)
Steinulf L.
Flott lys. Har forståelse for det Maja sier om kompposisjonen, men tror nok at denne fremvisningen av fuglen i sitt miljø tåler et slikt utsnitt.
Nils B.
Det er nesten som om jeg sitter på siden av deg når du tar bildet. Flott og ikke minst så liket jeg godt fargenes spill i takt med kontrastene.
mvh Nils
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger.

Maja:
Du har nok rett i at komposisjonen skranter litt i forhold til den tillærte måte å komponere et slikt bilde på. For meg gjør det ingenting at blikket blir dratt ned i det flotte vannet. Her er fossekallen bare et ellement i det fossende og fargerikevannet. For meg er det egentlig verst at fuglen kikker nedover i bildet. Skulle gjerne ha sett at den var vendt mot meg med hodet og nebbet pekende opp mot strømmen, men dette er det beste jeg tok denne helga.

Steinulf og Nils:
Jeg takker for deres syn på bildet. Liker dette selv også, men det er morsomt å få tilbakemeldinger for jeg er ikke 100 prosent fornøyd med alt i bildet. (Når er man det da:)
Odd Tore S.
Jeg blir like imponert hver gang jeg ser et skarpt bilde av denne urokråka.
Riktignok vender den ryggen til, men det er blikkontakt likevel.
Og omgivelsene er flotte, mye dynamikk i vannet, skikkelig villvann uten sløring. Sjelden at jeg ser det så vellykket.
Noen småsprut på tvers av fartsretningen i forgrunnen bryter litt opp de glatte strømlinjene der, uten at det egentlig betyr noe. Slik er naturen naturlig.
Odd Tore
Magnar L.
Ett talende bilde fra fossekallens rike. Jeg synes komposisjonen er helt grei. En ekte miljøskildring; fossekallen midt ute i stryket på en liten stein i ett nydelig lys. Synes ikke det gjør så mye at fuglen sitter med ryggen til og at den skulle ha snudd seg andre veien. Bra dette.
Mvh Magnar
Anne-Lise S.
Her er Mr. Najonalfugl i sitt rette element ja. Spennende hvordan du får frem vannets linjer og former, liv og farger her. Fint lys, og fossekallen ser jo ut som han (hun?) sitter og venter på noen....

Anne-Lise
Odd E. k.
Hei kjartan!

Et meget flott bilde av vår nasjonalfugl. Fossekallen kan en treffe på langt inne på fjellet, så det er en hardfør fugl. Enkelte virker veldig store og sterke, så naturen har rustet de godt for dette klimaet.
Fuglen sitter i en fin positur, med blikket vendt mot siden. I det flotte lyset kan en skimte glimtet i øyet, noe som er veldig bra til den ellers så konturløse hodedelen. Fjærdrakten er lett synlig med tegninger samt at det hvite brystpartiet kommer godt til syne. Fuglen står på en stein, der vannet fosser fint frem. Vannspruten i vannet foran fuglen er veldig flott og tilkjennegir det området den ferdes i. Vannet forøvrig har et flott lys som hever bildet betraktelig. I forgrunnen er vannet veldig stritt, der bølgene bukter seg i store buer. For å tilkjennegi det området fuglen liker å oppholde seg i, så er dette en god dokumentasjon. For å presentere et godt bilde, så har jeg ønsket å beskjære bildet over de store bølgetoppene i forgrunnen samt rett over vannspruten foran fuglen, under det lyse området oppe til høyre. ellers et godt komponert bilde av vår fossekall i kjente omgivelser.

Mvh

Odd E.
Kjartan T.
Takk til dere som har skrevet kommentarer.

Setter pris på nye tilbakemeldinger. Anne Lise, det er vel vanskelig å si om dette er en hunn eller en hann. Slik er det hos alle fossekaller.

Bildet er ment som en liten miljøskildring. For et portrett av nasjonalfuglen viser jeg til et av mine tidligere. Har ennå ikke klart å slå det :bilde nr. 225810
ingebjørg fyrileiv g.
Som tidligere nevnt, så imponerer dette. Jeg mener å vite at du har brukt mye tid på forberedelser til å fotografere disse fossekallene dine. Slikt krever endel. Bildet er veldig bra og miljøet kommer godt fram. Lyset er vel ganske så upåklagelig og fargene er flotte. De gir en fint spill på bølgene. Jeg ville ha kuttet litt i forgrunnen da jeg føler at bølgen trekker litt oppmerksomhet der. Ellers er det ikke noe å påpeke fra min side.

-ingebjørg
Ivar B.
I mine øyne et godt fossekallbilde selv om det ikke er i nærheten, slik jeg ser det, til dine tidligere bilder du referer til. Likevel et flott lys og fin miljøskildring av denne flotte fuglen. Posituren liker jeg veldig godt, ser nesten for meg at den kikker bittert etter en fangst som blir tatt av strømmen. Jeg må nok si meg enig i de som stemmer for ett kutt i bunnen, siden du nå har to kokurrerende elementer, men det fungerer greit slik også. Mvh Ivar.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu