Kan ikke fly, men blid for det?
GALAPAGOSSKARV (Flightless Cormorant) har i likhet med mange øyfuglearter bare noen vingestumper igjen i tilpasningens utvikling, der de har levet i fred uten særlige fiender inntil menneskene dukket opp medbringende rotter, katter, mink osv. Irreversibel tilpasning kan være farlig!
Bildet inngår i albumet Ecuador -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-29 19:42:22
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1022
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219567} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Maja H.
Dette liker jeg veldig godt. Flott fanget.
Ser at du kan dette med fuglebilder!

Mvh Maja:-)
Nils B.
Artig å se dette Ketil. Det virker nesten som om det er en ungfugl som funderer over ''hvor ble vingene av'' Bra kontraster og fin fargestruktur i bildet. Er det typisk for arten at den har så blå øyne? (spør pga uvitenhet)
mvh Nils
Odd Tore S.
Fin pelsfugl du har fanget her.
Den ser ganske forundret ut som Nils sier, og i tillegg kan man mistenke den for å bruke uskyldsblå kontaktlinser.
Bra bilde som får fram strukturen i fjærdrakten, med én mulig unntagelse:
Det virker som om du har full kontroll over DOF, men enda ser en del av ryggen mellom vingene litt uskarp ut? Eller er jeg uskarp?
Odd Tore
Ketil K.
Takk for kommentarene. Skarevn ser kanskje litt ''forundret'' ut, men det er en voksen fugl så vidt jeg kan skjønne. Legger inn en versjon som viser øyet, og øyefargen. Det er typisk for mange skarvearter at de har usedvanlig blåturkise øyne, men den sorte pupillen kom ikke frem på V#1. DOF: Ryggen ser skarp ut på min skjerm Odd Tore, så skjønner ikke det helt.
Odd Tore S.
Nei, jeg skjønner heller ikke det med opplevelsen av skarphet, det er ulogisk i utgangspunktet. Mulig at det skyldes en sti på det ene øyet som gjør at det væsker, evt. kombinert med trifokale briller, men jeg har ikke sett det samme når jeg betrakter andre bilder. Vi tar det som et lokalt fenomen som krever skjerping fra min side.
Nærbildet av øyet var meget blått og meget intenst.
Odd Tore
Kjell Sigurd S.
Meget severdig krabat servert med en fin historie. Kan forestille meg hvilken frekvens disse vingene måtte ha for å få den store kroppen luftbåren! Skarp der det skal og en komp som fremhever det litt undrende blikket. Jeg kan ikke se området som skulle være uskarpt heller. Bakgrunnen kunne kanskje hatt en finere farger, men på den annen side er det jo visse grenser for hva selv garvede naturfotografer som deg har råderett over - været f.eks. Flott bilde er det uansett.

Kjell S
Nils B.
Takk skal du ha Ketil.
Geir Arne M.

Kan ikke fly , artig posisjon. Flott skarphet og det blå øyset er prikken over i en.
På min skjerm kanskje en liten tank mer fargemetning.

mvh
geir
ingebjørg fyrileiv g.
Herlig positur du har fanget her. -godt passende til tittelen. Farger, skarphet og lys sitter veldig bra. Uttrykket er heller ikke så verst. Om det er en pen fugl, er en annen sak.. Fascinerende øyefarge.

-ingebjørg
Ivar B.
Huff noe pent syn var det jo ikke:-) men svært godt fotografisk arbeid. Flott detaljgjengiving og skarphet og artig positur på fuglen. Mvh Ivar
Carsten A.
Henger meg på det vel fortjente postive som alt er sagt .

Borstsett fra nærmeste vinge er val alt så skarp som det skal være her. Det var da ellers noen ordentlig tufsete vinger den hadde.

MVH CA
Tom A. T.
Pussig skapning med et humoristeisk uttrykk. Jeg liker det behagelige og rolige lyset som for anledningen nyter godt av det lille ekstrapiffet fra det blå øyet. Fjøra på kroppen ser nesten ut som pels?
mvh Tom T
Kjetil S.
Hei

Snodig skapning dette ja. Teknisk perfekt. Jeg ville heller tatt hele fuglen med litt miljø, eller et tettere (portrett)utsnitt. Er vel temmelig tamme disse fuglene, så det er vel mulighter for å få mer spennende bilder av dem også. Sikkert fint på Galapagos, og der som mange andre steder gjør rotta mye skade på slike fuglearter. Triste greier. Ser fram til flere bilder fra Galapagos!

mvh Kjetil
Atle Q.
Hei Ketil
Skarpt så det holder.... litt enig med Kjetil Schjølberg vedr valgte utsnitt men interessant å se Galapagosskarven... ser frem til flere bilder fra Galapagos.
mvh Atle
Ketil K.
Takker for nye kommentarer. Det med utsnitt kan diskuteres, enig. Jeg valgte et relativt stort utsnitt for å vise de korte stubbene av noen vinger på fuglen, det var nesten hovedpoenget, både i forhold til det karakteristiske ved arten og til teksten til bildet. Med et tett utsnitt hadde jo ikke vingene kommet frem noe særlig. Et bilde av fuglen i sitt miljø blir et annet bilde, og en annen sak, men skal prøve å få lagt det ut etter hvert også. Ellers var ikke disse skarvene spesielt tamme, og det er dessuten helt begrenset hvor man har adgang til å ferdes (kanalisert ferdsel), slik at det var ikke gitt at man kom så nært på hver enkelt art som man skulle tro på forhånd.
Leif G.
Flott og detljrikt bilde Ketil, men jeg synes det er litt for lyst/flatt. Savner litt mer kontrast eller skygge mellom kroppsfjærene. Får samme følelse, særlig på venstre vinges håndsvingfjær.

Leif
Ketil K.
Du har rett Leif - se heller på mitt neste bilde av skarvene lagt ut nå. Dette var mer et detaljert artsportrett, som ikke gjengir fuglen slik den oppleves til vanlig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu