~ Morningsong in the autumn ~
Bildet inngår i albumet - Vakre visne vekster - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-03 09:19:26
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-11-03 19:37:40
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-11-04 15:40:07
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger635
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220466} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Geir F.

Du viser at også visne planter kan være vakre. Og de står i sterk kontrast til alt dette grønne, livgivende i bakgrunnen.
Men et lite kappp i venstresiden kunne kanskje gjort seg.
-fløde-
Inger-Lise S.

Et vakkert bilde med rålekre farger.Dyktig utført.
Jeg ville ikke kuttet, da jeg tror det vil bli for trangt uten ''luften'' på venstresiden. Disse flotte fargene krever plass, mener jeg...

Inger-Lise
Ivar B.

Flott høststemning dette Tone. Jeg støtter heller ikke et kutt i venstre side. Denne siden var fargerik og flott. Synes kanskje at de nærmeste stråene ned i høyre hjørne virkel litt urolige og tror de med fordel kunne vært fjernet før opptak. Flott bilde. Mvh Ivar.
Avsluttet .

Du har klart det igjen,et veldig fargerikt og flott bilde dette her.Tenk at visne blomster kan være så fine:-)Er enig med Ivar om stråene nede i høyre hjørne,men det er bare rn bagatell egentlig for det er veldig fint bilde.
Hilsen Tone!
Kjell Sigurd S.

Fin stemning her. Minner mer om sommer enn høst synes jeg. Lyset er bra og det faller fint inn på stråene som danner en vifteform i bildet. Fint fargespill i bildet. Selv en avblomstret løvetann kan være et fint motiv! Utsnittet fungerer fint synes jeg. Skulle jeg ønske noe her så måtte det være om du hadde fristilt den laveste løvetannen fra strået bak. Eller bra.
Avsluttet .

Hei.

Tenk at noe så ''vissent'' kan bli så vakkert!
Tone, bare du kan trylle slik....

Vennlig hilsen
Arne
Inge S.

Hei.
Syns dette ble styggfint:-) Skarp og fin med en meget
flott og fargerik bakgrunn.
Flott.

Mvh Inge
Geir F.

Sorry.
Foreslo kutt i venstresiden og du har kuttet i høyresiden og jeg må bare legge meg flat!
Jeg tok feil!
Versjon 2. med kappingen på ''feil sted'' ble best!! (snufs)
-fløde-
Ivar B.

Ja versjon 2, nydelig!! Mvh Ivar.
Tone A.

Tusen takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar.
Geir: takk for at du ombestemte deg, pga den maleriske bakgrunnen i venstresida ville eg ha med. Då du fann ut at du hadde tatt feil, fekk eg ein god lått pga kommentaren din! Du kan verkeleg få sagt det og du har flott humor som gjenspeglar seg i bilda dine, som verkeleg har sin eigen stil.

Ivar: eg hadde eit dilemma då eg skulle velga versjonen som skulle leggast ut nettopp pga grasstråa i høgresida. Pga lysspelet i grasstråa likte eg så godt og det gjentek det lyse i bakgrunnen. Men det konkurrerar jo med lyset på dei to visne hårsvevane, alikevel valgte eg den versjonen pga det var lysspelet eg ville ha fram her. Men eg laga jo bare 5 versjonar av dette bildet nettopp pga stråa i høgresida. Etter at eg hadde sett bilda gjekk eg tilbake og rydda litt i stråa, men då var lyset blitt litt sterkare.
:) Tone
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Tone. Absolutt et vakkert bilde med en god og sommerlig stemning. Lyset og fargene er gode og det har en fin varme over seg. Fine kontraster (både i farger og død-levende). Det eneste jeg har å pirke på, er strået som ''vokser'' opp av den ene hestehoven. Av utsnittene, liker jeg v#2 best. Vakkert er ordet.

hilsen ingebjørg
Rune S.

Enkelt og vakkert og litt symbolskt. Pirk:Jeg ville fjernet en liten ''hvit flekk'' oppe til venstre, fordi den ubevisst fanger oppmerksomhet.

Mvh
Rune S
Steinulf L.

Synes v#2 ble svært så vellykket. Fine farger.
Ellen Therese R.

Hei Tone!
Fabelaktige høstfarger!
Begge versjonene synes jeg fungerer, men jeg har en forkjærlighet for det første utsnittet. Lurer på om kanskje du kan tone ned det gule, lyse strået på høyresiden i PS for å se hvordan det blir? Da tar det kanskje ikke så mye oppmerksomhet?
Hilsen Ellen
Odd Tore S.

Lite høstlig intermesso med mye sommer i seg.
Pent og friskt.
Uheldigvis er det en detalj som slår meg som ikke positiv med en gang, og det er det strået som står rett bak venstre blomsterbunn. Det blir litt telefonstolpe som vokser opp av hodet på person for min del. Denne kan klones vekk med en god del innsats, men det beste hadde vel vært å sørge for at den var luket vekk eller fikk en annen plass i bildeflaten under opptaket. Om du da ikke har en mening med den som jeg ikke innser.
Uten den ville v2 blitt mitt valg (det er den forsåvidt nå også!).
Odd Tore
Hege J.

Hei Tone!

Lyset og fargespillet er jo suverent her. :-) Bakgrunnen er med andre ord meget bra, og gir de visne blomstene fine omgivelser. Du mestrer å lage gull av gråstein.

God linjeføring.

Likte dette! :-)

Mvh Hege

PS! Jeg var ute på fototur i timesvis i går og benyttet meg av det vakre lyset og det fine været vi hadde...
Vi kunne jo kanskje ta oss en tur sammen en dag også? :-)
Odd E. k.

Hei Tone!

Et flott sommer-/høstmotiv fra skogbunnen. Et fint lys kommer inn på de noe visne blomstene og gir flotte og skarpe detaljer. Fint av begge blomstene er skarpe og at deler av det ene bladet gir flott mønster. Bakgrunnen har alt å si til dette bildet. En skarpt belyst bakgrunn der vegitasjonen gir et flott fargespill, fremhever blomstene som ligger noe i den mørke delen i forhold til bakgrunnen. Helhetsinntrykket er veldig bra, der fargene og hovedmotivet gjør dette til et severdig bilde. Flott levert Tone!

Mvh

Odd E.
Ann T.

V2 er veldig veldig bra. Nydelig farger og komposisjon.
Mvh. Ann
kåre l.

Må jeg velge så blir det v3 :-)
Utrolig flott lys i den versjonen. Den har best balanse også mener jeg. :-)
Jan Frode A.

Lys- og fargespill er vakkert her. Fin balanse mellom disse visne hovedmotivene og bakgrunnen. Litt synd med dette markerte strået som på en måte vokser opp ifra den visne knoppen. Føler at det på en måte gir uro i bildeflata. Men duverden, lekkert er det med lys og farger. Fin høstlig symfoni, med passe dose tristesse.

mvh Jan Frode
Torbjørn K.

Jeg likte best v3. Svært fine farger og lys. Ikke ofte jeg synes en rotete bakgrunn fungerer, men her passet det bra.

Torbjørn
Avsluttet .

Et herlig lys og farvespill i fin harmoni. v3 balanserer best for min del da det er mye lys og farve i høyresiden. De visne blomstene får samtidig her en fin nesten i det gyldne snitt.
Er enig med en kommentar angående stilken som vokser opp som en telefonstolpe bak den ene visne blomsten.

Ellers synes dette er et fortreffelig fint høstbilde. En artig liten detalj som jeg merket meg er det ene strået som ligger i fokusplanet ditt rett til høyre for den høyeste planten.

Noen liker ikke slike bilder men jeg bare elsker slike farvesprakende naturbilder i macro, og dette var virkelig flott Tone.

mvh arild
Tone A.

Stor takk til alle som har kommentert bildet og gilde tilbakemeldingar. Innspel, forslag og gode råd set eg pris på.
Desse visne hårsvevene stod under autovernet og med morgonsola som braut gjennom grasstråa, med den vesle hårsveven litt i skuggen. Pga at eg måtte støtta meg i autovernet mens eg for å koma til lågt nok, var det lysspelet på høgresida og dei visne blomane eg konsentrerte meg om. Grasstrået bak den vesle sveven skulle eg ha fjerna, den forstyrrar litt. Eg legg inn ein siste versjon med heile bildet for å visa fargespelet på sidene av hårsvevene. Det var ein vakker haustmorgon 2.nov med lyset som fekk fram fargane hos graset.

Stor takk til Arild som anbefalte bildet. Dine grundige kommentarar med innslag av mild humor set eg alltid pris på!
:) Tone
Stein Eric S.

V2 for meg, deretter v3. Ellers er nok det meste sagt.

SES
Espen A. I.

Det varme lyset er jo det en ser best av her. Ellers stiller jeg meg
litt uforstående til motivvalg, men smak og behag, det viktigste er at
det funker og det synes jeg det gjør her, men som sagt å ta makro av
en død blomst virker litt merkelig, resultatet derimot er overraskende
bra og det virker som du vet hva du holder på med :-)

-Espen
Inger Anne Maritsdotter V.

kvifor har denne flotte haustprakten gått meg hus forbi?:-)

Nydelig Tone med vakre haustfargar, syns #1 var meir enn god nok.

Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu