Svartbakprat
Kanskje snakker de om årets sildefiske eller de stadig ferre båtene i kystflåten. Uansett er det noe som ligner på det vi kaller for jammer og sauter, når svartbaken tar kveldspraten.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • 300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger622
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_221175} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Ivar B.
Kommunikasjon på høyt nivå bokstavelig talt både fra svartbaken og fortograf:-) I mine øyne et knakende bra bilde. Liker det tette utsnittet samt at du ikke har med mer av kroppene på fuglene. Dette mener jeg hever intensiteten i bildet. Trekker også fram den mørke bakgrunnen samt den lysere speilinga i vannet nede i hjørnene som positive elementer. Har verken kunnskap eller blikket for å finne noe negativt her. Jo forresten, kanskje den lyse flekken rett forran halsen på høyre fugl. Litt usikker på den. Mvh Ivar.
Tore U.
Heisann,

Fantastisk lekent og velkomponert bilde. Veldig bra farger og god detljegjengivelse. Det eneste jeg savner er litt mere struktur i fjerdraktene mot sidekantene i bildet.

Uansett, svært severdig.

mvh
Tore
Terje S.
Meget flott bilde dette Kjartan. Har ønsket meg bilde en tanke mørke for å få frem detaljer i nakkepartiet på begge fuglene. Vært flott om du la ut en slik versjon. MVH Terje
Kjell Sigurd S.
Fint laget. For meg ser det ut til å være samme fugl... Mørk bakgrunn og knalle farger. Litt lyst på isse/nakke. Liker det.

Kjell S
Andreas S.
Heisann

Sitter her med Tabloid på tv'n ved siden av meg. Koblet umiddelbart all ''kaklingen'' til Siw Jensen og Bjarne Håkon Hansen med disse to måkene. Ser ut som de har en skikkelig partilederdebatt:) Skarpt og detaljrikt med gode farger. Bra dette!

Mvh. Andreas D.
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Et fint bilde hvor fargene, tonene og den mørke bakgrunnen gjør det hele bedre en gjennomsnittet. Hva gjør forresten bakgrunnen så mørk?

MvH, Johann
Kjartan T.
Takk til dere alle som har tatt dere tid å kommentert dette bildet. Ivar B. og Tore U. har begge funnet små ting å pirke på, og når jeg kikker etter må jeg bare si meg enig. Ellers takk for oppløftende tilbakemeldinger.

Terje S. jeg skal prøve å kjempe frem en ny versjon ut av rawfila i løpet av morgendagen. Glad for at du liker bildet.

Kjell S. Morsomt at du synes det likner på et bilde av den samme fuglen. (Trodde faktiskt ikke at du skulle avsløre det.:) Jeg bruker å kalle ham for Bjarne Håkon. Han er ganske tam, og dermed enkel å ta bilde av. Du finner han også her i en annen positur: bilde nr. 194416 :)

Takk også til Andreas og Jóhann. Siw og Bjarne H passer nok egentlig best som navn på disse fuglene. Kanskje ser du hvem som er hannen i paret også?

Den mørke bakgrunnen kommer forøvrig av et bratt fjell som går ned i sjøen bak. Måker i et slikt område blir ofte fine motiver. Spesielt bra blir det når sola akkurat er i ferd med å tippe nedover fjellkanten (motlys med svart bakgrunn). Eksempel på det kommer i neste måkebilde!
ingebjørg fyrileiv g.
Flott og annerledes bilde, Kjartan! De to har noen gode uttrykk og jeg kan nok si at jeg har sett noen av dem..! Eksponeringen er veldig fin med en ren og hvit fjærdrakt (som står godt til de gode fargene på nebb og øyne). De kommer også fint inn i bildet og skarphet ligger bra. Kan ikke trekke ned på noe her.

-ingebjørg
Bent O.
Hei Kjartan, dette var et tøft bilde av svartbaken!! Liker godt de lyse fuglene mot den mørke bakgrunnen. Perfekt skarphet og meget bra detaljeringe i fuglene. Flink Gutt!! :-)

mvh Bent
Kjartan T.
Takker igjen. Ser at det ikke akkurat er verdens mest spennende fugleart som er avbildet, men det er morsomt å prøve å gjøre noe ut av de fuglene vi ser hver dag også. Håper noen kan hente et lite tips og litt inspirasjon.
Stig B.
Likte dette, fin komposisjon som viser en dialog mellom to litt anspente individer. Synes slike individer også fortjener oppmerksomhet, ikke bare de ''ekslusive''.

Her er bakgrunnen bra, skarpheten fin, og fargene bra. Posituren gjør deretter bildet til meget severdig. Likte det trange utsnittet. Har noen som ligner selv, men vil vente til alle har glemt dine ;-)

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu