Tre toppløse
Stormyr, Krokskogen
-------------
Innsamling av fjernposter, Flaggspretten 2006
Bildet inngår i albumet Turorientering for alle, også fotografer - Turorientering er tingen for deg som liker å komme deg ut i naturen og bli kjent på nye steder. Typisk familieaktivitet, og tempoet velger du selv. Gode muligheter for den fotointeresserte til å oppdage nye motiver, både landskap og dyr.
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger647
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_221388} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Nina S.
Supert!
Tre majesteter på rekke i et flott tåkebakteppe, Fin dybde også.
Nydelig plassering av lyskilden. sol/måne?.
Mvh Nina
Inge S.
Hei.
Skarpe fine siluetter av buskene i et tåkelagt motiv.
Flott stemning.

Mvh Inge
Ivar B.
Mystsik og melankolsk stemning fra skogen. Synes du har fått til en fin formidling av høsten. Siluettene av trærne forsterker den litt melankolske stemningen. Fin dybde. Mvh Ivar.
Kjell Sigurd S.
Herlig stemning i bildet. Blir sittende å speide etter et dyr der ute i mørket... Fine furusilhuetter i et flott utstnitt. Lyset som skinner gjennom treet gjør mye for stemningen i bildet. Mangler bare en ravn i flukt oppe til venstre.

Kjell S
Nils G.
Du er jo en mester i å se. Hvem andre ville vel se så nøye på 3 avbrukne furutrær at de stopper og tar bilde? Og så tilfeldig at alle toppene er brukket av i omtrent samme høyde.
Siden trærne har omtrent samme avstand fra fotografen kommer de alle i samme fokus-område og blir alle skarpe nok med samme sverting. Så kommer tåkedisen lenger bakover og skaper en litt trolsk stemning innover mot det lysende litt mystiske senteret i trollskogen.
For meg er motivet ganske enkelt men stemningen gjør det spennende, spesielt at du har det lyse området lenger innover.

Og så lurer jeg på hvordan fargesammensettingen egentlig er her.

Nils
Avsluttet .
Stakkar, tenk å måtte stå der hele vinteren igjennom toppløs:)

Det er slike detaljer som er gildt å finne, og her er tre på rad fint formidlet i tåkehavet. Her fikk du en fin formidling og ellers er jo alt, både komposisjon og teknikk på topp.

mvh arild
Ann F.
Fin høststemning, godt sett, virker veldig trøsteløst og ødslig der ute.
Nesten så det er synd med den som stikker inn f.v., men det er ikke godt å unngå den heller, ser det ut til. God plassering av sola.

mvh Ann
Avsluttet .
Litt dystert men med masse stemning,veldig bra bilde:-)
Hilsen Tone!
Stig Børre E.
Søkte på toppløsbilder og så dukket dette opp!?
Skuffelsen er til å ta og føle på...

Etter å ha studert det litt har jeg kommet meg over skuffelsen.
Først og fremst imponert over blikket ditt - mange hadde sikkert turorientert
seg rett forbi dette. Knallfin komposisjon og flott steming. Tonene er akkurat passe på min skjerm. Finner ikke noe å pirke på her.

StigB
Steinulf L.
Trærne er knekt i riktig høyde for å få dybdevirkning. En perspektivtegning jeg kun kan huske å ha sett på Piazza San Marco i Venezia. Tåken er ellers en viktig stemningsskaper, der som her. Flott bilde.
Lars-Anders M.
Meget fin stemmning her. Jeg traff Arild Støa på Høkk-møtet. Jeg kan hilse.
L-A M.
Espen A. I.
Et lekkert monotont bilde jeg lett kunne hatt
på hytteveggen. Mye stemning og mye god teknikk her!

-Espen
Kjell G.
Flott, stemningsfullt bilde med flott tittel!
Odd Tore S.
Takk for hyggelige tilbakemeldinger!
Sånn ca 15 minutter før dette bildet var det helt klart og strålende sol. Så tok vi fram matpakkene og dermed kom tåka og det hele ble en heller hustrig fornøyelse. Typisk for høyttrykk på Østlandet om høsten, tåka har ligget tjukk mye av oktober.
Jeg tror at disse trærne har fått såkalt tyritopp, og at den inntørkede toppen har brukket av. I området finnes også noen med topp.
Bildet nå, og forsåvidt også fargeversjonen, er i s/h. På originalopptaket er det litt gulgrønnskjær på myra, ellers bare nyanser av grått.
Et nokså spesielt område på Krokskogen dette, store myrer med furu og vann inne i gammel granskog. Skogsmaskinene har allerede gjort sitt inntog, og det er merket for flere nye flatehugster i området. Synd, for her er det flott skog med nydelig bunn, og bra med sopp.
Beklager at noen ble skuffet over de toppløse og at ravnen ikke ville bli med på bildet, den var nok i området sammen med elgen.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var veldig flott, Odd Tore! Man kan ikke akkurat si at de stemmer overens med fyrstikk-furu-idealet, men at de er toppløse, gjør ingenting for min del! Bildet har gode gråtoner og en utmerket stemning. Dybden er også god. Skal man pirke på noe, blir det furukvistene som smyger seg inn fra venstre. Ellers kan man jo nevne at stigningen og rytmen mellom de tre i front er veldig bra.

-ingebjørg
Odd Tore S.
Furutreet fra venstre bare var der. Siden kamerastandpunkt er fullstendig bestemt av hvor sola befinner seg, er det bare mulighetene å ta det med, klone det vekk, eller la bildet forbli utatt.
Å klone i tåkebilder er ekstremt vanskelig pga de utrolig fine overgangene i gråtoner. Små enkeltkvister ja; hele trær, særlig på varierende bakgrunn, ikke for denne gutten, nei! Så dyktig er jeg ikke.
Odd Tore
Inger-Lise S.
Nydelig stemning! Fint tåkemotiv dette. Liker komposisjonen. Jeg har sansen for tåkebilder og dette er et godt eksemplar:-)

Inger-Lise
Tone A.
Hei
Eit flott fanga skoddemotiv med flott rytme i bildet . Ganske dystert der skodda pakkar inn myra som får svake bua former bakover mot trerekka bak, der det er ein lysning i midten. Er det skog på begge sider av denne lysninga som gjer det så mørkt, spesielt på venstresida?
Men over bakkenivået framme lysnar det og desse spesielle positurane på furutrea kjem flott fram. Furutreet på høgresida skyddat perfekt for lyset. Positurane på desse topplause trea passa godt til denne skoddestemninga som gir nokså dyster stemning til bildet, samstundes som bildet har eit mjukt uttrykk. Bildet har også eit uttrykk av stilla. Nokre småtre i bakgrunnen bryt med alle furutrea, elles er venstretreet nevnt av deg sjølv også. Fine svart/kvitt tonar og fint eksponert.
Er du fornøgd med objektivet? Ein tur ute i gråveret i går gjorde at eg innsåg eit meir lyssterkt objektiv på denne årstida må kjøpast.
:) Tone
Hans Olav S.
Meget fint bilde. Liker komposisjonen og toneforløpet. Fin stemning og mystikk over dette. Jeg sitter formelig å speider etter gråmenn og alver i bildet ditt, men har ikke sett noen enda. Jeg får vel titte litt til c'',)

MVH
HOS
Odd Tore S.
Tone,
Jeg er meget godt fornøyd med EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM så langt.
Bedre lysstyrke hjelper bra mot (etter min mening) Canons ikke særlig store og lyse søker, det er skarpt, fokuserer bra i dårlig lys på 20D og 400D, har ikke oppvist plagsom CA enda, og er passende stort og tungt sammen med 20D. IS fungerer svært bra, virker som om dette er mer stabilt enn de to andre objektivene jeg har med IS.
Jeg har ikke gjort noen vitenskapelige tester, men har skutt et smijernsornament vi har over en ~ offwhite peis for å teste fokus i dårlig lys, IS, mulig CA og støy ved økende ISO. Det siste angår naturligvis ikke objektivet.
Min konklusjon er at jeg ville kjøpt dette nå om jeg fortsatt skulle satse på Canon. Objektivet jeg bruker, låner jeg fra arbeidsgiver, og det er sjelden tilgjengelig.
Mitt problem for tiden er at Canon ikke har et kamerahus som kan måle seg med det til Nikon D200, mens Nikon ikke har et objektiv som kan måle seg med dette. Dette gjelder min bruk av kamera, jeg opererer ofte i dårlig vær og lys og på steder hvor stativ ikke er særlig praktisk. Andre vil ha forskjellige synspunkter her.
Det ligger en test av dette objektivet og sammenligning med andre på http://www.slrgear.com/reviews/index.php.
Odd Tore
Roger K.
Hei Odd Tore!
Huff kjenner til den tåka som kan legge seg helt over i løpet av noen minutter. Lite hyggelig når en tur var planlagt annerledes. Samtidig så går det godt å arbeide med kameraet i slikt vær som dette motivet viser. De tre brukne i forgrunn har fått god oppmerksomhet og fremtrer naturlig i hva øyet ser til resten av bilde. Et litt naken mellomparti før en ny rad busker dukker opp. Kontrasten mellom det godt synlige og det mere difuse inne i tåka blir stor og ikke gradvis avtakende. Dybdefølesen blir merkbar. Har sansen for dette.
Ser du prøver ut enda og resultatet er jo ikke å skimse av. Der er vel ikke store forskjellen mellom merkene Canon og Nikon tenker jeg. Utstyret skal jo ligge godt i handa på den som bruker. Når det gjelder objektivene til Nikon så er det mye bra. Til sammenligning den som du har brukt her har Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 17-55mm f/2.8G IF-ED. Den er litt dyr, ca 13000,- på netthandel, men et fantastisk objektiv som jeg er svært godt fornøyd med. Dette sammen med D200 er en perfekt kombinasjon som jeg er svært godt fornøyd med. Blir kanskje litt tung i serken, men jeg liker det slik. Må være litt å holde i.

Mvh RK

Tom A. T.
Flott naturutsnitt det her Odd Tore. Fint hvordan de tre forgrunnsfigurene trer ut av det øvrig landskapet, godt hjulpet at en stemningsfull tåke. Severdig bilde.
Et systembytte medfører mere styr enn godt er, og så finner man attpåtil ut etter en stund at det ikke gjorde noen som helst forskjell ;o)..
mvh Tom T
ingeborg w.
Godt sett med de tre på rekke, alle avbrukne. Hvor på Krokskogen er Stormyr? Det ser ut som en plass jeg burde besøke, jeg som bor på Krokskogen. Forøvrig gjør bildet seg godt i svart/hvitt og eksponeringen ser bra ut. Det er litt synd med den som stikker inn fra venstre, men det er ofte ikke mulig å unngå.
Odd Tore S.
Takk for flere kommentarer!
Hans Olav, det var to fiskende polakker ved vannet i bakgrunnen, men både de og vannet ble fullstendig spist opp av tåka. Gråmennene er derfor usynlige.
Ingeborg, dette er rett nord for veien mellom Lommedalen og Kleivstua, området Torgeseterhøgda. Kjøp Flaggspretten og kom til steder i nærområdet som du ikke ante at fantes! (Litt sent i år, bildet ble tatt da vi samlet inn postene i høst.)
-------------
Skfte av kamerasystem, nei, det er ikke bare-bare. Kona har prøvd 400D med IS objektiv litt nå, og hun smiler bredt for tiden. Jeg får vente tålmodig på at Canon kommer med noe som tilsvarer D200, men ikke fullformat etter det jeg har lest om hvor kresent 5D er på objektiver. Canon har vel stort jubileum tidlig neste år, og da har de en unnskyldning til å ta seg skikkelig i nakken og feire det med bedre søker og helst værbeskyttelse.
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.
Herlig stemningsfullt Kittelsen-motiv, her har du vært ute til rett tid på rett plass:-)

Inger Anne
Avsluttet .
Dette har visst gått meg hus forbi. Synes du har greid å skape en stemning her samtidig som du demonstrerer god digital sv/hv-teknikk. Tror det kunne funket bra med en strammere komposisjon også. Men for all del, dette er bra.
Rune S.
Flott og trolsk stemning ifra Krokskogen. Fint med de trolske trærne i siluett som svinner innover i disen. Gikk en del på ski ifra Skansebakken til Løvlia i min ungdom. Et vidunderlig område. Var oppe på en topp som het Svarttjernshøgda, og som skal være over 700m. På Oppkuven skal en av norden eldste graner, Gamla, stå. Den er på ca 460 år. Rykket i tur beina da jeg så bildet:-)

Mvh
Rune S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu