Så vannspruten står
Nytt måkebilde. Denne gang i motlys, men fortsatt med svart bakgrunn.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • 300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger771
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_221526} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Ole Birger S.
Nok et flott måsebilde Kjartan. Vannspruten gjør bilde, og uskarpheten, spesielt på føtter og vinger, gir bilde liv og bevegelse. mvh ole b
Ole Magnus M.
Et bilde med masse liv og action, ingen tvil, og sånn sett vellykket.

Jeg syns imidlertid at motivet i forgrunnen er for mørkt, måkene blir liksom litt ''blå''. Kanskje et forsiktig blitsblink kunne lyst opp litt uten å ødelegge det fine baklyset?

MVH
Ole
ingebjørg fyrileiv g.
Meget flott bilde, Kjartan! Jeg får assosiasjoner til dans, men det er kanskje ikke det de driver med.. Lyset som reflekteres i sjøen, dråpene og vingene gjør seg veldig bra. Begge to gir bildet en god bevegelse og når det gjelder lyset på dem, synes jeg ikke at de er slik at de skjemmer at de er noe blå. Jeg likte dette godt. Fint utsnitt.

vh ingebjørg
Sverre H.
Hei Kjartan,

Du har fanget noen fine måkebilder i det siste og dette er intet unntak. Det meste er sagt og jeg føyer meg bare i rekken.


Mvh
Sverre.
Anne-Lise S.
Her er det full krigsdans....! Et godt fanget øyeblikk der jeg nærmest kan høre skrikene. Flott hvordan du har fått med deg bevegelsesuskarpheten på riktige steder som forsterker inntrykket av måkenes kamp mot hverandre. Jeg liker også hvordan vannet er i bevegelse som del av kampen, og sollyset i vannet forsterker dette ytterligere. Kanskje noe mørkt i front på måkene. Ellers et spennende bilde.

Anne-Lise
Ivar B.
Ja her er ikke mer å si enn at dette var vakkert. Dans er ordet som slår meg også. lyset har svært mye å si for resultatet både for lysspill i vinger, men også vannspruten som gløder. Vannet trer tydelig fram mot den mørke bakgrunnen. Liker også det litt tette utsnittet med kutt av vinger. Tror det forsterker utrykket i bilde. Mvh Ivar.
Kjetil S.
Herlig actionbilde. Liker at du har fått til svart bakgrunn; det fremhever vanndråpene og fuglene. Selv om beveglsesuskarpheten gir actionpreg så skulle jeg gjerne sett mer skarphet og detaljering i fuglenes hode.

Kjetil
Kjartan T.
Takker for kommentarer på bildet. Morsomt å se at mange finner to skrikende måker ganske vakre, der de henger limt fast i tiden.

Bildene av måkene er lagt ut for å gi ny ispirasjon til naturfotografer som sitter litt fast i de samme motivene. Ei oppfordring til å leke med lys og bakgrunn, bruke lang lukkertid og komme opp med noe spesielt.

Håpet mitt er å få ei havørn inn i slikt motlys, på lang lukkertid. Kanskje kan noen slå meg på den.
Knut L.
Flott utsnitt fullt av liv og leven !

Et skikkelig livat fuglebilde i presentert i flott motlys.

mvh
Knut
Ole Martin D.
Flott Kjartan, vakkert bilde av undervurderte objekter!! Du bør ikke bruke noe blink her nei!! Dette står godt på egne ben.Fikk ei bok ifar vår venn Vincent Munier i posten for ei uke siden, alle bilder i boka er tatt uten noen form for ekstrautstyr, det var selvfølgelig ei perle av ei bok igjen av denne genierklærte fotografen fra Frankrike.
Kjartan T.
Takk igjen

Skal bli spennende å se den nye boka, Ole M. En link for flere som vil la seg inspirere av fransk naturfoto på sitt beste: http://www.vincentmunier.com/
Hans Olav S.
Måkene gjør seg flott i blått, med mørk bakgrunn, vannsprut og det hele :)

Meget severdig.

MVH
HOS
Stig B.
Lek med lys blir det når man har slik vannsprut i motlys. Vakkert ble det. Liker at du viser at man ikke bare trenger de ekslusive artene.

Mvh Stig
Mone S.
Hei

Nydelig og actionfylt motiv i motlys, slenger meg på all rosen .. flott blei det.
Litt av en dans de fremfører......

~mone~
Svein B.
Hei Kjartan. Har brukt etpar dager og ''drøvtygd'' litt på disse to siste måkebildene dine. Begge bildene er svært gode, og av fugler som faktisk er svært fine motiv. Bare se på svartbaken- en flott fugl! Personlig liker jeg best ''svartbakpraten''- men også dette her er et glimrende bilde med mer action. Ingen av bildene er av den typen som ''fester seg'' og gir den helt store hjerteklappen, men uansett er det godt arbeide med litt kreativ vri.

Mvh
Svein B
Roy H.
Skulle gjerne sett hele fuglene.
Mvh Roy
Kjartan T.
Jeg sier igjen takk for tilbakemeldinger. Morsomt å se navnet ditt igjen Hans Olav S. Ellers er det godt å se ærlige og greie meninger her.
Jonas L.
Knallbra action i et herlig lys. Absolutt inspirerende!

Jonas
Bård B.
Dette var et lekende og inspirerende bilde som traff meg spesielt. Synes ikke det er noe å si på fargetoner her. Like inspirerende å se de mange fantastiske bildene som du har tatt av ''villmarksartene'' havørn, bjørn, jerv mm.

Bård
Aleksander M.
God action i dette bildet.
Likte det veldig godt!

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu