Rypejakt
Rypejakt på Medlia i Oppdal i fint høstvær.
Om det ble noe rype vet jeg ikke.
Ok
Bildet inngår i albumet Natur -
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Sigma 28-200 D
  • Brennvidde80mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/20s
  • FilmtypeNEF 200 iso
  • Nei
  • AnnetFrihånd. derfor litt uskarpt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_221635} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Otto L.

Flott motiv på en fin dag. Fargene er kanskje intensivert i et bilderedigeringsprogram, i såfall kanskje for mye. Å forsterke de litt ift det øyet oppfatter som virkeligheten, synes jeg kan være heldig.
Avsluttet .

Syns dette var et flott bilde med nydelige farger,liker at personen og hunden er så små i forhold til vidda,det viser godt kontrastene mellom den endeløse vidda og hvor små vi mennesker egentlig er.
Hilsen Tone!
Sigmund R.

Hei Otto og Tone
Tusen takk for kommentarene.
Til Otto: Fargene er ikke forsterket, dette er naturlige farger, hvis du ser på bjerkene til venstre er de naturlige. Rypebærlyng og blåbærlyng får så sterke farger etter en frostnatt. Bildet er i tillegg tatt sent på dagen med dårlig, litt rødlig lys, dette kan ha påvirket fargene, men ellers er fargene slik jeg så dem den dagen.
Takk igjen

Sigmund
Bjorn F.

Her er fjellet ikledd flotte flammende høstfarger , fint med jeger og hund i bildet.
Hilsen Bjørn.
Cornelia T.

Kjempefint bilde med flotte farge. Kunne tenke meg det samme bilde uten jeger og hund også, det ville ligne (enda mer?) på et maleri av et uendelig landskap..
mvh, ct
Cornelia T.

Kjempefint bilde med flotte farge. Kunne tenke meg det samme bildet uten jeger og hund også, det ville ligne (enda mer?) på et maleri av et uendelig landskap..
mvh, ct
Odd E. k.

Hei Sigmund!

Medlia og resten av fjelltraktene rundt omkring var veldig fargerike i år. Her har du vært på rett plass til rett tid, der jegeren med hunden er i full anmarsj. Flotte fine morenerygger og djupe bekkefar har du dokumentert, samtidig som jegeren ligger fint i bildefeltet i en fin positur. Alt dette i et flott utsnitt. Flott levert igjen Sigmund.

Mvh

Odd E.
Avsluttet .

Bildet lider dessverre sterkt av den uskarpheten du selv nevner, og er derfor langt unna vanlig nivå på dine bilder.
mvh Trond
Sigmund R.

Hei Bjørn, cornelia, Odd og Trond
Takk for kommentarene.
Trond; På denne turen hadde jeg desverre ikke med meg stativ, og hånden min er ikke stø nok til å takle 1/20 s ved 80mm, derfor litt uskarpt, i tillegg var jeger og hund i bevegelse. Valgte allikevel å legge ut bildet fordi jeg syns det ble ok. Er likevel glad for din kommentar slik at jeg neste gang husker stativ. Det er alltid bra å få rettledning for å komme videre.

Sigmund
Wenche J.

Hei Sigmund
Dette minner meg om den foerste gangen jeg gikk paa rypejakt i fjellet. Jeg hadde nesa ned i lyngen og sugde til meg de voldsomme fargene. Jeg husker fargene enda skarpere, men naa er det maaange aar siden. Bildet er uskarpt, men det gjoer ikke saa mye for det vekker utrolig hyggelige minner hos meg. Jeg har aldri sett fjellet i disse fargene siden. Liker bildet ditt veldig godt.
Wenche
Sigmund R.

Hei Wenche
Tusen takk for den fine kommentaren!

Sigmund
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu