Bjørn i sommernatta
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • 300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1069
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_222103} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
John-Tore G.

Jeg likte dette. synes korningen gjør seg her. Tatt med ''bare'' 300mm.
hmm ikke så langt unna da...tror jeg hadde vært litt smånervøs da:-)

mvh John-Tore
Cornelia T.

fint bilde, liker at det er litt lys øverst og nederst, og at bildet er litt uskarpt, jeg får inntrykk av at bjørnen går som en tyv i natten...
mvh, ct
Anne-Lise S.

Her liker jeg spesielt godt den rolige stemningen der bamse beveger seg inn fra venstre i tåkeheimen, mens sola står opp og speiler sine røde toner i vannet nærmest oss. Jeg scroller litt opp og ned og ser at dette kan være spennende uten himmelen også, og kun med speilinga i vannet nærmest oss. Liker at det er kornete. Det høyner stemninga her.

Anne-Lise
Kjartan T.

Takk for synspunkter.

John-Tore G. Ingen grunn til å være nervøs her. Bare en stor opplevelse. Når du har prøvde det selv en gang så skjønner du hvor redd bjørnen er for oss, og det har den jo virkelig grunn til å være.

Cornelia T. Fint med tankene du gjør deg om bildet, litt slik tenker jeg også. En snikende, forsiktig type som er ute å går mens vi sover.

Anne-Lise S. Enig i beskjæringsforslag. Har både tenkt og prøvd ut de samme tankene selv, og det fungerer. Valgte likevel å legge ut orginalen.
Avsluttet .

Herlig trolsk stemning, litt Kittelsen-stil over det. Må si meg enig med Anne-Lise, som har kommentert før meg, himmelen er veldig fin, men den stjeler oppmerksomhet noe unødig, i mine øyne.
Bent O.

Hei Kjartan, nå fikk jeg sett bildet på en ordentlig skjerm, og det gjorde susen. Det så i utgangspunktet altfor mørkt ut, men på denne skjermen ble det bra. Ville ha kuttet bort himmelen i toppen og bare beholdt speilinga i vannent. Er dette fra Finland Kjartan??

mvh Bent
Jan-Eilert P.

Dette er helt etter min smak.

Skikkelig sus i dette bildet Kjartan. Det er litt Fønhus over dette.

Et særdeles godt bjønnebide. Absolutt blant de flotteste jeg har sett.

Jan-Eilert
Nå tror jeg jaggu jeg skal ta meg en tur til Finland selv.
Stig Børre E.

Lekkert.
Utrolig flott stemning, fin plassering av bjørnen i flata.
Et veldig annerledes bjørnebilde. Godt prestert og presentert.
Jeg er litt usikker på toppen. Syns bildet blir roligere og renere uten de rosa flekkene av himmel.

StigB
Kjell Sigurd S.

Herlig stemning. Bamse på kveldstokt med lav dis og blodrød himmel. Nærmere eventyrene er det vanskelig å komme. Kornetheten kler bildet. Enig i forslaget om beskjæring av toppen pga. konkurransen med hovedmotivet, det er tilstrekkelig med speilingen av himmelen. Må ha vært en fantastisk opplevelse, og du formidler den på en fin måte.

Kjell S
Kjell Ivar Ø.

Flott og annerledes bjørnebilde. Fin stemning. Gratulerer.
Mvh Kjell Ivar
Avsluttet .

Dette likte jeg godt,tenkte på eventyr med en gang jeg så dette bildet.Himmelen øverst kan godt kuttes bort,men det gjør ikke så mye at den er med for bildet gir en flott opplevelse slik det er også.Veldig flott trols stemning.
Hilsen Tone!
Kjartan T.

Takk igjen til alle som kommenterer!

Bent, bildet er tatt i Finland ja. Ved tjernet hos Lassi der det gjennom de siste årene er tatt så mange gode bjørnebilder.

Jan-Eilert, jeg takker for anbefaling. Hyggelig at du liker det. Finland anbefales.

Ser ellers at mange mener at himmelen forstyrrer, så jeg får vurdere å kutte i toppen ved trykking en gang i framtida.
Vegard L.

Slenger meg på det positive som er sagt. Et meget flott bilde.
Mvh Vegard
Jon Erik V.

Ja flott Kjartan!
Trolsk og mystisk stemning her, lyset er og fint. Bamse på matsøk. Et imponerende bilde og sikkert en stor opplevelse!

Jon
Rolf S.

Ett nydelig stemningsbilde fra Tjernet du har fanget her.
Det ser ut som det er tatt fra den lille hytta ved vannkanten som ble sett på plass når vi var der? Den hytta hentet vi i Ingenmannsland ved en Tiurleikplass.
Mvh Rolf
Odd E. k.

Hei Kjartan!

Et flott stemningsbilde tidlig om morgenen. En fin vag tåke ligger over det myrlendte terrenget, der lyngen og graset er vått og kaldt. Fin positur på bjørnen der der den går med noe hevet snute på strak kurs mot noe som lukter mat. Flott mørk bakgrunn med trær. Det som også er nevnt her og som jeg synest trekker ned bildet, er den røde himmelen og speilingen i vannet. Disse fargene tar bort mye av stemningen (den innbildte stemningen) med bildet.Bildet kan beskjæres under den røde himmelen og over vegitasjonen i forgrunnen med de røde fargene. Ellers et flott komponert bilde i et fint utsnitt Kjartan!

Mvh

Odd E.
Kjartan T.

Hei igjen, og takk for noen ord fra flere her.

Rolf S, du har helt rett i det du skriver. Dette er tjâdergjemslet helt i kanten ved tjernet. Takk for at du var med å flyttet det:)

Odd E. Jeg er med på å kutte det lyseste partiet i himmelen, men fargen i vannet må være der synes jeg. Det blir et helt grått, dystert og veldig trist bilde uten speilinga og fargene. Det er ikke det jeg var ute etter å vise dere, og det er ikke min opplevelse av denne utrolige morgenen.

Jeg ville beskrive litt av sommernatta, men jeg takker for synspunktet - bildesmaken er heldigvis forskjellig.
Robin J.

Synes du formidler stemningen en kan føle ved å sitte der en slik morgen på en helt utmerket måte. Synes det røde på himmel og vann må være. Bra formidling av nordisk villmark. Mvh RJ
Avsluttet .

....hærlig Kjartan...det er jo som den går i ild.....gjennom morgenrøden.....fargen i himmel og tjern understreker stemninga.....den ser litt lut i ryggen ut der den kommer....synes jeg aner usikkerhet blandet med litt frykt......men ett stemningsbilde av bjønn av de sjeldne.....
Avsluttet .

Vakkert bilde ! Jeg også hadde nokk blitt smånervøs av å være så nær en bjørn... :P
Stig B.

Nydelig stemning i dette bildet, der bjørnen lister seg fram i disen over myra / vannet. Flott (natt)lys reflektert i vannkanten. Jeg føler at kveldsstemningen kommer best frem uten himmelen synlig, ville beskjært den. Bra komposisjon, nydelig natur til dette trolske formålet. Liker veldig godt utsnittet med bjørnen i sitt miljø der miljøet får så framtredende plass. Stedet kommer på ''må engang dit''-listen.

Mvh Stig
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Kjartan. Jeg kan ikke annet ann å nyte dette (og kjenne en liten misunnelse komme frem). Stemningen er veldig god og fargen i topp og bunn gjør mye for bildet. Bjørnen har også en fin positur, så der har du truffet bra. Skal jeg prike på noe, blir det stubben som muligens tar litt oppmerksomhet.

vh ingebjørg
Kjartan T.

Takketi-takk-takk til alle igjen. Morsomt å få så mange gode tilbakemeldinger på dette bildet.
Sverre H.

Steike Kjartan, imponerende. Dette oser av villmark. Kjente det kriblet i ryggsøylen her. Det gjorde nok du også der du satt og så dette live! Bare å gratulere!

mvh
Sverre.
Helge R.

Hei!!
For 150 år siden var dette et vanlig syn i storskogen, sammen med ulven som vi også har utryddet.
Jeg har selv bodd i skogen de siste 40 årene, ett par kilometer fra nærmeste nabo og jeg sakner det store mangfoldet. Det ser ut som om sauer er viktigere enn å opprettholde den naturlige balansen i naturen.
Et tankevekkende bilde hilsen
:)Helge
G. Hanna W.

Hei hei

Dette likte øynene mine å hvile på...
Enig som nevnt over her at det hadde vært gøy å se en V uten himmelen!

Mvh G.Hanna.
Aleksander M.

Dette var bra.
Flott lys, nydelig stemning og flott tåke.

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu