Havørn (med stjerten i vannet)
Påfyll til portfolioen og havørnserien min.
Kvalitetslinse montert på et ok kamera gir et ok bilde.
Bildet inngår i albumet - Havørn - - Nord-Europas største rovfugl er et av mine favorittmotiver.

Alle bilder er tatt i Namdalen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-16 16:10:49
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Nikon 300 2,8 AF-S II
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1124
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_223176} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Christer M.

Oj oj hur i h bär du dig åt för att få en så snyyyyyyyyyyyygg bild! så bra fånga! gillas skarpt. Mvh Christer
Torgeir Pande B.

Knall bra! Liker begge versjonene!

MVH:
Torgeir!
Kjell Sigurd S.

Vakker dramatikk. Full flaps og stålblikk på landingsstedet. Fin skarphet, naturlige fine farger og en ok komp. Foretrekker utsnittet i V1, men ville vurdert å klone bort fisken. Håper en gang å få tid til å oppleve dette :-) Liker bildet ditt.

Kjell S
Hans-Jørgen H.

Ja, dette var en tøff sport! Full konsentrasjon og et meget målretta blikk. Knallstilig med stjertern som såvidt berører vannet. Dyktig fotografert! Blink!
Hilsen Hans-Jørgen.
Steinulf L.

Jeg gjør KSS's ord til mine! Flott.
Terje S.

Meget bra Kjartan. Blinkskudd
Wictor T.

Vakkert !!
Bent O.

Hei Kjartan, tøft bilde hvor versjon 1 falt best i smak hos meg. Og for all del, ikke klon bort fisken!! Den hører jo absolutt hjemme i bildet.

mvh Bent
Stig B.

Klassisk plukk-opp situasjon med tett og fint utsnitt. #2 blir alt for tett for meg. Teknisk bra, som du sier gir godt utstyr gode resultater, hjulpet av en god fotograf med god timing. Fin skarphet på hode, passende bevegelseuskarphet på beina. Artig med stjerten som har slått i vannet. Fint sidelys, men kanskje litt hardt for det lyse hodet til denne voksne fuglen? Et bilde man må ha i sekken, selv om det kanskje ikke er det mest originale :-)

Mvh Stig
Kenneth K.

Dritbra fanget dette her. Et bra bilde.


mvh Kenneth
Anne-Lise B.

Hei Kjartan, liker begge versjonene er som å se ørnen fra i sommer:-)
Kjempe bra, skarpt og fint.
Mvh Anne-Lise
Odd E. k.

Hei Kjartan!

Et flott actionbilde, der ørna har et skarpt blikk på fisken i vannet. Her er det full konsentrasjon, der farten blir justert maksimalt for å kunne treffe målet. Dybdeskarpheten er ikke helt på topp, men det sjenerer ikke helheten av ørna og situasjonen. Lyset er fremragende og gir fine detaljer i hoderegionen og styrefjærene. Fisken i vannen skulle vært i fokus, men den må være der siden blikket til ørna er så fokusert på noe i vannet. Et flott komponert bilde, dre utsnittet er bra. Fint levert Kjartan!

Mvh

Odd E.
kåre l.

Versjon 1 for meg :-)
Utrolig flott. Liker den diagonalen du har skapt, med vingen og fisken i motsatte hjørner. Fargene og skarpheten er veldig god.
Få det opp på skryteveggen med en gang :-)
Ivar B.

Ja jeg kan ikke eannet enn å bli imponert. Det som slår meg er at du nesten alltid har det lille ekstra i dine bilder som hever det ut over svært mange bilder av samme motiv. Skarpheten, farten og situasjonsbeskrivelsen er helt på topp. Det lille ekstra i dette bildet er stjerten som bremser i vannet. Gratulere! Mvh Ivar.
Andreas S.

Heisann!

Det her var et mektig bilde! Som Kåre må jeg si v1 pga. at utsnittet der tar med litt mer omgivelser. Perfekt skarphet, men hadde gjerne sett like bra toneomfang og kontrast på v1 som du har på v2. Ellers knallbra:)

Mvh. Andreas D.
Eivind B.

Kan bare slutte meg til de andre: imponerende!! For min del liker jeg versjonen med fisken best. (Var inne og så på de øvrige bildene dine, og der var det også mye å glede seg over!)

Eivind ;-)
Ole Martin D.

råtass!! Ypperlig!!
Kjartan T.

Takk til dere alle, mange meget hyggelige kommentarer til dette bildet.

PS! Godt å se at du kom trygt fram Ole Martin. Uten deg ute i Flatanger hadde det vært umulig å ta slike bilder.
Kjetil S.

Hei

Blinkskudd som nevnt. Selv om man etterhvert har sett endel av dem! Jeg ville dempa høylys på hode/nebb. V1 er best synes jeg.

mvh Kjetil
Terje S.

Flott vist du kan oppgi lukker,blender og iso på bildet. Takk Kjartan
Geir N.

Meget bra fanget dette !
mvh
Geir
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Har etter hvert sett mange slike bilder, men det her har styrken i farten og den diagonale komposisjonen. Jeg ville ikke fjernet fisken. For meg angir den mål og fart og er med å understreke linjen som går fra fisken til vingspissen.

MvH, Johann

PS Julebord?
Erik S.

Herlig! Tatt i akkurat det rette øyeblikk før den klorer tak i fisken. Dyktig gjort :)
Sverre H.

Hei Kjartan,
Enda et kjempe bra bilde fra deg. Jeg nyter det. Enig med Ivar her, du klarer å legge det lille ekstra i bildene dine. Gratulerer nok en gang! For meg blir deg versjon 2. Mvh Sverre.
ingebjørg fyrileiv g.

Utrolig flott! Detaljene i fjærdrakten kommer godt fram og skarpheten ligger fint. Lys og farger er braog posituren er også svært flott. Jeg liker utsnittet i v#2 best. Mer enn ok dette :)

-ingebjørg
Kjartan T.

Takk igjen for nye tilbakemeldinger her. Jeg er ikke sikker på det julebordet Jóhann, det kan bli fotolys på søndagsmorgenen... :)
Jóhann Á.

Javel, Kjartan. Men husk at den niende desember er ikke morgenen før langt ut på formiddagen!! ;o)
Vegard L.

Jeg vil også gi deg honnør for dette bildet. Fin positur og skarphet.
Vegard
Jonas L.

(Selvsagt) et kjempebra havørnbilde, men det fenger meg likevel ikke like mye som mange av de andre i portfolioen din. Har etterhvert sett en del havørnbilder svært likt dette, dog er ikke alle like teknisk perfekte.
Fin kombinasjon med skarphet på hodet og bevegelsesuskarphet der stjerten treffer vannflaten. Synes du er inne på noe i v2, der dette fremheves.

Har selv svært tynt med havørnbilder i eget arkiv, så jeg hadde absolutt ikke hatt noe imot å stå bak et bilde som dette. Men som nevnt er det ikke et bilde jeg kommer til å huske, i motsetning til noen av dine andre blinkskudd!

Jonas

Ketil K.

Nydelig lys og teknisk av aller beste merke, med glimrende skarphet på rett sted, og utmerket panorering. Sier meg ellers enig med Jonas. Dessverre - eller kanskje heller heldigvis ? - begynner det å gå inflasjon i flotte havørnbilder, men skulle svært gjerne tatt et bilde som dette for egen del.
Kjartan T.

Takk igjen for flere kommentarer til dette bildet. Jeg kommer til å ta mange slike havørnbilder i årene framover, det er jeg overbevist om. Denne formen for fotografering er såpass spennende og vanedannende at det er umulig å slutte når man først her prøvd det en gang. Anbefales!
Frode F.

Her er vel det meste sagt, jeg må bare få legge til FYTTEHELSIKE!

Det plager meg, i grunnen, at jeg ikke har tatt dette selv :)

FF
Aleksander M.

Likte best V1.
Dette ble kjempebra. Kjempestilig med stjerten som slår ned i vannet.

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu