Å vinke farvel til høsten
Et abstrakt uttrykk.. Liker den blå vingeundersiden. Fungerer dette?
Bildet inngår i albumet Norske fugler -
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon EF 300 mm f.4.0 L USM IS
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 400 RAW
  • Nei
  • Annet1,4 x TC. Utfyllingsblits (-1 bl.steg)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger748
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_223263} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Kenneth K.
Nei jeg syns ikke det fungerer. Vis den hadde bare viftet med vingene så hadde det blitt bedre. Jeg syns det er bedre å ha et klart ansikt her.


mvh Kenneth
Kjetil S.
Hei Eivind

Synes det ble et morsomt bilde jeg! At fuglen har bevegelsesuskarphet gir bildet liv. Som du sier, et abstrakt uttrykk. Gjerdesmetten er forøvrig en vanskelig fugl å fotografere, rastløs og kryptisk som den er.

mvh Kjetil
Kjell Sigurd S.
He he, dette falt helt i smak her. Jeg mistenker fotografen for å ha vært ute med superlimet på grenen. Fjærkreet klarer jo ikke å komme seg løs!

Kjell S
Øyvind A.
Vingebevegelsen er fin, men jeg synes ikke det fugerer noe særlig med så uskarpt ansikt.
Ø.
Fredrik E.
Skulle ønske og se bildet med litt kortere lukkertid og vingene ute..men for all del, artig bilde. Tror nok det var superlim på den greina der ja :)
Fredrik
Ivar B.
Fungerer i mine øyne også dette. Jeg synes bilde er beskrivende for denne fuglearten som ikke er kjent for å sitte i ro. Samtidig er bildet estetisk flott synes jeg. Nydelig vinger og flott blåfarge, bevegelsesuskarpheten hever bildet i mine øyne. Flotte fine toner i bakgrunnen. Mvh Ivar.
Tom A. T.
Bevegelsesuskarpheten syntes jeg kler bildet og fuglen, men greina den sitter på burde det vært mulig å få skarp. Det tror jeg ville gitt et skarpt holdepunkt og hevet opplevelsen av bildet.
mvh Tom T
Kjartan T.
Ja, synd at du ikke har et skarpt hode på gjerdesmetten. Bildet hadde vært en stor opplevelse, og et av de bedre naturbildene på lang tid, i tilfelle.

Det er imidlertid ikke dårlig når heller, og jeg er enig med deg i at den fargen under vingen gjør det ganske spesielt.
Kjell G.
Jeg synes øvelsen er spennende, men resultatet har betydelig forbedringspotensiale.

Siden vi er digitale, er det jo bare å øse på med alternative lukkertider, kamerabevegelser og annet som gjør fuglefotografenes feltarbeid så spennende!

mvh kjellg
Håvard O.
Kul, liten, gal pip-pip....veldig nusselig, men ser en smule merkelig ut med ristende hode.
Eyvind R.
Takk for kommentarer. Tom: Jeg fokusplanet har truffet hodet, øyet er ''skarpt'', men samtidig bevegelsesuskarpt. for meg er det denne ''skarpheten'' i øyet som gir et slags holdepunkt. Kjell: Jeg kan love deg at det ikke var tid til mange forsøk mhp. lukketid etc. akkurat av denne situasjonen.. fuglen satt med vingen opp et brøkdel av et sekund. Generelt er jeg selvfølgelig enig med deg. Kjartan: Jeg skulle også ønsket hodet skarpt (skarpere?), men synes bevegelsesuskarpheten ga en morsom, men ikke optimal effekt.
Bård B.
Som så mange av dine andre bilder er også dette orginalt og spennende.
Jeg er enig i at det er bevegelsen som gjør bildet, og glimtet i øyet redder det ved å ha et skarp punkt. Det er bedre å ha et noenlunde skapt øye enn å ha en skarp kvist. Jeg synes altså dette ble et meget godt bilde, selv om deler av fuglen med fordel kunne vært noe mer skarp.

Bård B



Sverre H.
Hei Eyvind. Denne karen sitter som nevnt her skjelden i ro. At den vinket til deg før den dro må du ta som et komplement ;) Bildet er jo artig, men jeg blir ikke helt sikker. Jeg ser reflexen i øye, at den er skarp, men den er ikke nok til å holde fokuset mitt. Jeg er nok litt enig i at det her ble litt mye bevegelse uskarphet. Et serverdig bilde, med potensiale. Mvh Sverre.
Eyvind R.
Takk for konstruktive kommentarer til Bård og Sverre.
Odd Tore S.
Jeg synes det er interessant med ''dynamiske'' fuglebilder, som viser at de er i farta.
Denne typen er vel mye i farta etter min smak, fordi uskarpheten ikke understreker så godt det den holder på med. Kanskje den understreker en typisk bevegelse som jeg ikke kjenner til, men det blir litt for mye med hodet så bevegelsesuskarpt.
Etter å ha prøvd ut samme idé på et kjøttmeispar er jeg kanskje både forutinntatt og overkritisk, men den bærende tanken for meg var at uskarpheten skulle illustrere hva fuglen gjorde, og det var neimen ikke lett å treffe riktig med tidspunktet lukkeren måtte utløses på. Verdt å jobbe videre med!
Odd Tore
Ketil K.
Nei dette fungerer ikke for meg. Grunnen er at forholdet mellom vinge, kropp og hode på gjerdesmetten blir for utydelig. Vingen står rett opp og gir ikke noe retningsflyt i bildet. Hodet og nebb for utydelige, og det blir ikke kontrast mellom bevegelse i vingen og tydelighet i resten av fuglen.

Under slike forhold ville jeg planlagt ut fra de generelle lysforholdene på forhånd ved å forhåndsinnstille på Iso 800, og tatt av konverteren.

Når så situasjonen dukker opp - ville sjansen for et skarpere (og bedre) bilde vært adskillig større.
Rune S.
Dette bildet hadde vært fantastisk bra hvis du har fått øyne og deler av hode skarpt. Du får legge deg i skogen og ''jakte'' på ett nytt
Hilsen Rune Sæther
Eyvind R.
Takk for ytterligere kommentarer. Min egen konklusjon er nok også at bildet hadde tjent på et noe eller betydlig skarpere hodeparti. Det ''fineste'' med bildet slik det er nå synes jeg er posituren og blåfargen under vingen..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu