Tatt fra taket på St. Isaaks Katedralen i St. Petersburg.
Utstyr
  • Canon 350D
  • 18-55mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger282
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_223308} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Arne M.

Her har kjempene sovnet. Se hvordan de henger med hodet. Man får følelsen av den industrielle satsningen i det gamle Soviet. Dette bildet gir meg assosiasjoner til nettopp den kalde instrumentelle verden som modernistene i kunst og litteratur har beskrevet i hele forrige århundre, og motivet har med seg en skjønnhet som er litt vanskelig å beskrive, men den er der. Dette bildet kunne godt ha vært en illustrasjon til en symfoni av Sjostakovitsj. I et annet perspektiv kan man si at her har du virkelig fanget materien, fra åndens høyborg.

- Arne
Kristoffer L.

Hei,

Det er nesten som om du har oppdaget en hemmelig verden her, etter å ha kommet høyt nok opp til at du kan se over kanten der foran. En avsindig verden, hvor gigantiske vesener, kontrollert av en intelligens vi ikke kan se, eter opp landskapet og jevner det med jorden. De minner meg om store knelere.

Den musikalske referansen i Arne Morks gode kommentar ovenfor kan jeg gjerne dele. I nedre kant av bildet er et gjerde(?) som ser ut omtrent som et ramponert klaviatur på et flygel. Kanskje er det disse tangentene som styrer de destruktive vesnene der ute?

Bildet gir science fiction-assosiasjoner, men er også i høyeste grad et skremmebilde av vår samtid.

Motivet synes jeg altså er helt enormt. Det triste er at bildet ikke er av bedre kvalitet rent teknisk - slik det fremstår her. Imidlertid aner det meg at det kanskje ikke er gjort så mye billedbehandling her, og at det kanskje kan hentes atskillig mer ut av originalen, både i skarphet og i tone- og kontrastrikdom.

Vil du prøve deg på det, anbefaler jeg å jobbe med utgangspunkt i en kopi av originalen (originalen bør alltid ligge urørt, så har du noe å gå tilbake til om du trenger det). Det kunne vært moro å se hva det går an å få ut av dette bildet...

- Kristoffer

Catrine H.

Heisann!

Takk for flotte og konstruktive kommentarer. Det virker som dere har skjønt min egen ''mening'' med bildet. Selv har jeg alltid hatt en slags ærefrykt og fascinasjon for store maskiner. Selv om de er bygd og styres av mennesker, har disse enorme beistene en kropp som et urtidens dyr, og gjør derfor en slik skremmende positur.

Selve kvaliteten på bildet kan man selvsagt diskutere. Dette er desverre et lite utsnitt av et stort bilde da jeg ikke haddde muligheten til å zoome mer med kamera, og deretter har jeg ikke de kunnskaper som skal til i PS for å gjøre det noe bedre. Det eneste jeg har gjort er å fjerne alt av bebyggelse (å skru opp kontrasten for å endre stemningen i bildet forsterket også dette), samt legge på en kraftigere farge.

St. Petersburg er en utrolig spennende og gammel by, fylt med flotte bygninger og et helt spesielt gatebilde. Når jeg sto på toppen av St. Isaaks Katedralen og så hele byen, kunne jeg skimte disse kranene i det fjerne. Da vi tok båten ut til Peterhof var det veldig spesielt å komme nær på disse områdene med kraner, gamle siloer og fabrikkbygninger. Det var en helt annen verden. På en litt skremmende måte minnet det meg på bakdelene av vår tids store fremskritt, i alle fall sånn rent estetisk:)

Håper å snart komme i gang med fotograferingen min, har hatt en alt for lang pause nå! :)

Catrine

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu