Mann
Tatt i Roma i høst
Prøver meg på et kanskje litt sært bilde der jeg har lagt på mye bråk. Hva synes dere. Er det Ok. Tar gjerne imot tips på forbedringer i forhold til å legge til bråk på denne måten.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger528
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_223530} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .
Veldig bra ''bråk,'' som du kaller. Passer veldig godt til bildet, kult bilde.
Magne H.
Jeg ville lagt bråket i en egen layer og så retusjert vekk det bråket som er over mannen og andre gjenstander (søppelbøtte?)

Det blir vel mye bråk her!
Kenneth K.
Dette var seriøst bra. Dette likte jeg


mvh Kenneth
Caroline M. S.
Jeg lurer på hvorfor du har laget ''bråket''. Det hadde vært fint om du kunne sagt litt om det.

Når jeg ser dette tenker jeg nemlig at du har forsøkt å lage noe dekorativt, og det synes jeg ikke passer særlig godt på selve motivet (full mann/uteligger som sitter og sover med flaske i hånden).

Alternativt kan jeg forestille meg at bråket er der for å vise at mannen sitter og sover stille uten å merke støy som sikkert er rundt ham. Men hvis det var det du ønsket å oppnå med støyen tror jeg nok likevel jeg ville foretrukket ''naturlig støy'' (for eksempel i form av folk og biler som passerte).

Sånn generelt synes jeg også det er noe problematisk med slike bilder som viser mennesker i ganske nedverdigende situasjoner uten at det er kontakt med modellen (og kanskje uten at vedkommende er klar over at det blir tatt bilde og at bildet publiseres på Internett). Bildet hadde sannsynligvis vært mer ''spiselig'' for meg hvis det var en del av en serie hvor du for eksempel hadde fulgt denne mannen et døgn eller noen dager og så skildret livet hans gjennom bilder.
Jonas A.
Jeg må si at jeg synes ''bråket'' står i stil til (les farge og form på ''bråket'') til motivet, og at det ikke gjør bildet som dokumentasjon eller kommentar til noe mindre verdifult. Jeg mener at det heller forsterker stemningen i bildet og trekker oppmerksomheten mot noe som ''alle'' kan se at er nedverdigende. Og jeg hadde nok ikke retusjert bort noe.

For min smak et veldig bra bilde.

Jonas
Håvard R.
Takker veldig for bra og hyggelige kommentarer


Til Caroline. Takk for kommentaren. Skal prøve å svare på den.
Jeg kalte det støy fordi jeg der og da ikke kom på noe bedre ord der og da.
Poenget med støyen er jo selvfølgelig å lage noe dekorativt. Et forsøk på å få et litt annerledes uttrykk. Litt slitent møkkete oppripet papirbilde som har ligget på verkstedet.

Kommentaren din om ''bilder av folk i nedverdigende situasjoner''. Vet ikke om jeg helt deler din oppfatning, men det er uansett helt feil i forhold til dette bildet. Ting er nok ikke slik du umiddelbart ser. Denne mannen er ingen uteligger eller noe slikt. Han er fullstendig til stede og er ikke i nærheten av å sove, eller være beruset. Han er helt med på bildet. Detaljene sier vel det. Dressen er egentlig høy kvalitet, skjorta er strøken pene gode sko, nybarbert og så slipset da.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu