Første snøfall
Litt annerledes enn mine andre bilder kanskje, men jeg gjør et forsøk å legger det inn. Bildet er tatt en trist grå dag. Mot kvelden sank temperaturen og regnet gikk over til årets første snø. Bildet er tatt rett etter mørkets frambrudd. Jeg liker den litt tunge dystre stemningen.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikor AFS 300/4 + 1,4 telekonverter
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1062
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_223768} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (42)
Stig Børre E.
Hei Ivar!
Dette traff midt i blink hos meg. Flott komposisjon med de tre stammene og grener på kryss og tvers. Gjengivelsen er veldig spesiell og jeg blir nysgjerrig på etterarbeidet som er gjort. Originalt og meget severdig. ''Digger det'' :-)

StigB
Ketil K.
Meget stilig. Ugjennomtrengelig og lett trolskt. Fikk en litt Theodor Kittelsen følelse - dette ser jo nesten ut som det er tegnet med kullstift.
Rolf S.
Denne likte jeg meget godt.
Trolsk og fin stemning, samt godt organisert rot.
kai j.
Dette var bra, fine toner og god symetri. Absolutt severdig dette.

Mvh Kai Jensen
Sverre H.
Hei Ivar, jeg var svært spent på dette. Og du skuffer ikke. Du viser at du ikke bare er en god fotograf Ivar. Du er en kunstner. Du klarer det mange sliter med, meg selv inkludert, du klarer å se nye innfallsvinkler.

Dette traff meg midt i hjerte. Trolsk og tankefremkallende. Noen vil kanskje hevde at det er litt rotete, men jeg synes ikke det. Du har funnet det vakre i rotet. Å se slike motiver er en god prestasjon Ivar. Kontrastene i bildet fremmer linjene og skaper ro.

Dette er nydelig i s/hv, og jeg får ikke rost deg nok denne gangen. Derfor skal jeg slutte :) Det er kanskje et type bilde som treffer noen, og andre ikke. Meg har du i alle fall trollbundet.

Mvh Sverre.
Avsluttet .
Ved første blikk kan dette se rotete ut,men det er et bilde som man kan se lenge på og finne nye mønstre hele tide.Jeg liker det fordi det får meg til å studere det,blir liksom ikke ferdig.Og så er det litt trolsk stemning i det og jeg tenker på tusser og troll som gjemmer seg inni skogen et sted.herlig.
Hilsen Tone!
Gunnar H.
Du verden så flott ! Fint med de tre trærne som gjentar seg i litt ulike former i en fin ''rytme''. Lekkert dette. Gunnar
Ann T.
Hei Ivar, jeg støtter meg bak Sverre Hjørneviks fine ordene. Dette er eksepsjonelt god! Flott eksponering og skarphet. Gratulerer med et meget bra bilde!
Mvh. Ann
Jonas A.
Kan ikke annet enn å ønske at jeg hadde tatt dette selv. Veldig bra spør du meg.
Jonas
Kenneth K.
Dette var flott. Vakkert bilde. Fin komp og skarpe farger.

mvh Kenneth
Vegard L.
Stilig bilde. Hadde du hatt en fugl e.l. som satt og sturte på en av greinene hadde det blitt litt av et blinkskudd. Men det er jo meget flott som det er.
Mvh
Vegard
Avsluttet .
Klassisk sort/hvitt bilde som du har klart meget bra. Fin lukkertid som gir akkurat passe utvisking av snøen. Ser for meg litt sephiatoning i mitt indre øye.
Tor-A
Øyvind A.
Jeg liker dette. Fint mønster, fin toneskala.
De tre stammene skaper fin symmetri i flaten. Jeg tror jeg ville reindyrket symmetrien ved å velge en beskjæring med like mye luft mellom stamme og bildekant på begge sider.
Ø.
Anne-Lise S.
Dette har jeg virkelig sans for. Trolsk, og med fint lys og flott gjengivelse.

Anne-Lise
Eirik H.
Interessant spel med former og gråtonar. Snøen blir kanskje litt for grå for meg her og biletet inntrykk av å være undereksponert, men kjensla av gråvær er der iallfall!
Roger S.
Dette var inspirerende Ivar !
Jeg var ute i østmarka i dag, men klarte ikke å se skogen for bare trær.
Klaget over at det var så ''rotete'' når allt høstløvet var borte, og før snøen kom å la seg over landskapet.

Men her beviser du at naken høstskog med et virrvar av greiner er vakkert !
Sort hvitt presentasjonen er veldig flott, og trollsk.
Minner meg om tegningene i en gammel Asbjørnsen & Moe eventyrbok som jeg har arvet. Man kan nesten se trollene titte fram i de mørke delene av bildet.


Roger
Tone A.
Hei Ivar
Her får du verkeleg vist at du har auge for gode motiv og med ei fin eksponering som får fram dei ulike detaljane i bildet.
Forgrunnen er jo dei nakne greinene som strekk seg mest mot høgresida. Snøen fell mot venstresida og de virkar som om det bles, og dette gir liv til bildet som har eit nokså tungt uttrykk. Dei mørke stammmane saman med dei store greinene er ein fin kontrast mot den lyse himmelen. Trestammane har mest lik avstand frå kvarandre noko som gir litt orden blant alle småkvistane som dominerar bildet.
Ei tung novemberstemning som ein kan sjå lenge på pga snøen som lagar liv blant bladlause tre. Her har du pga utsnittet fått orden i kaoset, og laga ei dyster novemberstemning som osar av kulde, vind og kveld. Kjempebra jobba. Har du paraply for ikkje å få snø på objektivet?
:) Tone
Ole E.
Hva skal man si, Ivar? Jeg er mektig imponert over fremgangen din. Dette bildet synes jeg er dystlekkert. Nesten litt grafisk. Godt sett og visualisert. Bra!
Henrik Eidem K.
Fasinerende bra! Kittelsen er nevnt over her, og det er jeg enig i. Flott stemning og det er stilig at bildet nesten ser ut som en blyanttegning.

|-| e |\| r | K

G. Hanna W.
Hei hei Ivar!

Dette er morro, her kommer du med et skikkelig ikke Ivar bilde! å Gjør det like bra som de '' vanlige '' bildene dine!
Elsker den dunkle tunge stemmningen du har fått frem!
bevegelsen i bilde gjør seg også veldig bra!

Mvh G.Hanna.
Ivar B.
Hei folkens takk for kommentarer! Det setter jeg pris på.

Stig Børre: Etterarbeid ja. Tror nok først og fremst det er den store telen og tett snødrev som gir uttrykket. Har ikke gjort annet enn vanlig konvertering ved bruk av 2 saturasjons/hue layer. Første stilles saturasjon til 0. Andre layer med saturasjon/hue stilles på color, og så forandrer jeg Hue til jeg blir fornøyd samt at jeg har kjørt levels og curves for å øke kontrasten.

Eirik: du har nok rett i at det er en tanke undereksponert og at dette har gitt litt grå snø.

Roger: Takk for anbefaling. Hyggelig at du finner bildet inspirerende

Igjen takk for kommentarer. Mvh Ivar.
hilde b l.
Jeg fikk assosiasjoner til kull/blyant her. Flott bilde, fine gråtoner. Og så likte jeg det kvadratiske formatet. Dette var kjempefint.

-hilde b
ingebjørg fyrileiv g.
Spesielt og veldig interessant bilde. Det ser tegnet ut og gir en dyster stemning, eller dystlekkert som Ole E. sier. Men jeg liekr det veldig godt uansett. Utsnittet er tett og gir en fin symmetri. Fine gråvalører.

vh ingebjørg
Inge S.
Hei.
Har sett på motivet ditt flere ganger i dag og syns det virket litt rotete de
første gangene.
Begynner å like dette nå. Fint med de 3 stammene og ikke bare greiner:-)
Trolsk med fin stemning.
Godskjent dette:-)

Mvh Inge
Torbjørn K.
Rett og slett knallbra dette her. Jeg synes ikke dette er rotete, tvert i mot så er jeg imopoert over hvor ryddig du har fått det til å bli. Sort-hvitt-presentasjonen og snødrevet gir en fin stemning i bildet.

Torbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette er intet mindre enn knallbra, du har virkelig fått frem stemningen og snødrevet i dette bildet.
Flott utført!

Inger Anne
Tom A. T.
Svært så severdig bilde av et enkelt og daglidags motiv de aller fleste helt sikkert ville hastet forbi. Bra du ikke gjorde det ;o)..
mvh Tom T
Magnus R.
Hei Ivar !

Dette var ''SKIKKELIG'' fint, en utrolig fin stemning, inspirerende til 1000 og tilbake igjen.

Mvh
Magnus
Terje S.
Tungt og dystert men du verden så bra. Likte dette meget godt.
Trær med så mye greiner som det her, gir normalt en rotete komposisjon. Men med føreforhold som slaps og blåtime syntes jeg du har hentet mye ut av situasjonen. Gleder meg til fortsettelsen. Mvh Terje
Kjell Sigurd S.
Vet det er helt i mot reglene men av og til sier 2 ord nok - MEGET BRA!

Kjell S
Torgeir Pande B.
Dette var kjempe tøft! Rotete, men samtidig veldig enkelt å fint å se på like vel. Rotete på en bra måte:)

Likte det veldig godt!

MVH:
Torgeir!
Magnar B.
Syns dette vart spennande… fint balansert komposisjon, og artig uttrykk med snøfallet i den mørke skogen. Annleis vinterbilde.
Ivar B.
Hei!

Tusen takk for tilbakemeldinger. Hyggelig at det faller i smak. Var svært spent på om dette fallt i smak må jeg si. Ikke alltid man stoler på sine egne kunnskaper og vurderinger, så det er godt å høre at det også når fram og skaper en stemning hos andre enn meg selv. Igjen takk alle sammen! Mvh Ivar.
Avsluttet .
Liker kullstifteffekten snøen skaper. Bildet er både dystert og lystig på samme tid. Sannsynligvis meget passende på stort lerretsprint. Bra!

--
Bjørnar Hauge
Odd E. k.
Hei Ivar!

Et bilde jeg liker meget bra. Flott effekt der stemningen kommer fint frem. Gode detaljer av trærne og greinene samt at skyggepartiet kommer fint frem. Lyset mellom trærne fremhever skogen og gir et kunstnerisk preg. Meget bra teknisk Ivar, der utsnittet og komposisjonen er topp!

Mvh

Odd E.
Avsluttet .
Utrolig godt organisert ''rot''. Komposisjonsmessig meget vanskelig slik jeg ser det, og du har truffet blinken. Tar av meg hatten for dette bildet.

Mvh JanRoar
Fred S.
Dette er knallbra. Hvis du har oppnådd denne grafiske effekten uten ekstra hjelp fra PS eller lignenede er det imponerende. Usedvanlig velorganisert og fotogent ''kaos''.

vh fred
ingeborg w.
Jeg liker dette godt, de skrå snøfillene mot de mørke greinene. Passelig med kontraster synes jeg.
Caroline M. S.
Veldig spesielt og noe så sjelden som et bilde jeg ikke føler jeg har sett før. :-) Liker at det ser så mykt ut - ser ut som det snør på skrå ned mot venstre. Jeg liker også den litt dystre stemningen som ikke er for dyster (pga lysåpning i øvre halvdel av bildet - særlig på venstresiden). Bra bilde!
Anne Lene B.
Hei Ivar
Vakkert, trolsk og grafisk!! Kaos i orden, utrolig godt sett og presentert!!

Mvh
Anne Lene
Bjørn H.
Du har vannvittiig mye fin klassisk natur, men denne skiller seg godt ut i mengden.

En blink av et bilde, helt spesielt.

Dystert, trolsk, og rart :))

Bjørn.
Avsluttet .
Otroligt bra det här. Vilken känsla! Vemodig på något sätt. Enormt bra bild!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu