Skjeggmeis
En ny art i norsk fauna som for det meste av tiden er skjult i takrørskogen. Kommer en sjelden gang fram i kanten av takrørskogen, da gjelder det å knipse..
Bildet inngår i albumet Norske fugler -
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon EF 300 mm f.4.0 L USM IS
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO 800 Raw
  • Nei
  • AnnetFrihånd. IS. 1,4 xTC.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger750
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_225069} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Kenneth K.
Wow Dette var et fint bilde av en fin fugl. Fine å skarpe farger. Fine detaljer i fjærdrakten. En fi bakrunn. Dette var et vakkert bilde. En bra komposisjon å. Dette likte jeg.

mvh Kenneth
Kjetil S.
Hei

Nydelig bilde av skjeggmeisen i fin positur og rett miljø.. Detaljering blir litt svak, men lyset er åpenbart litt dårlig. Høy iso er fullt brukbart dersom en ikke må ta for mye utsnitt.

mvh Kjetil
Magnar B.
Vakker fugl som du har fanga på ein nydeleg måte! Likar at gulfargen på nebbet går igjen i stråa. Bra!
Odd Tore S.
Jålefugl med litt bekymret oppsyn, pent og skarpt bilde med, etter det du skriver, god dokumentasjon av dens habitat.
En liten detalj som fanger min oppmerksomhet er klo nr. 2 fra høyre på dens høyre ben. Mens klørne på venstre ben alle krummer pent rundt strået, står denne tåen rett ut og og ser litt skjev ut. Skade? Har du sett det samme på andre opptak, eller er dette bare en tilfeldighet?
Odd Tore
Tom E.
Hei!
Fin dokumentasjon på en flott fugl,tatt i dens leveomeråde.
mvh tom




Kjell Sigurd S.
Fint av en svært vakker fugl. Denne har jeg til gode å se. Litt ute av fokus på hodet men godt nok. Ganske bra med detaljer. Fint til å være såpass høy ISO. Kanskje et lite kutt oppe? Bra dette Eivind.

Kjell S
Hans-Jørgen H.
Hallo Eyvind!
Virkelig vakker denne! Kjempebra!
Dessverre får jeg nok aldri denne opp til bua mi og foringa......Da må jeg nok på tokt i takrørskogene!
Hilsen Hans-Jørgen
Ketil K.
Fin-fint av skjeggmeis. Langtfra lett å få godt bilde av denne lynraske småtassen. Resultatet er meget godt ut fra ISO og betingelser ellers. Du har jo faktisk fått til en komposisjon som viser hvordan halen bidrar til å kamuflere fuglen, den er jo dønn lik et takrørblad.
kai j.
Skjeggmeisen er en virkelig flott fugl og som Ketil sier langtfra enkel å få gode bilder av. Miljøet vises godt i bilde uten å forstyrre, et fint skjeggmeis bilde.

Mvh Kai Jensen
Chr. G.
Jøss, dette var en snodig kar (eller er det en hun) Ante ikke at slike fantes i Norge - med fare for å være mer opptatt av motivet enn fotografiet... som jeg antar også teknisk sett får ståkarakter av kyndige. Og av undertegnede. Bakgrunnen og komp sitter bra.
Bård B.
Et nydelig og rent portrett i fin positur, der fargene på nebb, øye, hale og takrør står harmonisk til hverandre. Jeg ble selv inspirert til å legge ut et bilde av denne utrolig vakre fuglen.
Ole Birger S.
Flott bilde, og etter å ha sett dette, skjønner jeg hvorfor den heter skjeggmeis. mvh obs
Sverre H.
Hei Eyvind. Flott bilde. En ny art for meg. Kan ikke huske å ha sett bilde av denne tidligere. Takk for opplevelsen. Balansert komposisjon og fine farger. Mvh Sverre.
Eyvind R.
Takk konstruktive kommentarer. Odd Tore: Jeg lurer på om det du beskriver på klo nr. 2 fra høyre på dens høyre ben kun er et fenomen som skyldes lys og posisjon.. Ser det ikke på andre bilder.. Ketil: Enig at dette fungerer brukbart med høy ISO. Jeg synes høy ISO (800+) bla. gir følgende begrensninger i bildebehandling: 1. Tåler dårlig å gjøre bildet lysere 2. Tåler dårlig kraftigere utsnitt som fungerer på lavere ISO. 3. ''Skades'' raskere av oppskarping. Enig? Flere/andre begrensninger?
Odd E. k.
Hei Eyvind!

Et meget flott bilde av skjeggmeisen. Flott skarphet og farger. Fin positur på fuglen der den holder seg fast til bladstilken. Nydelige farger på bakgrunnen. Et severdig bilde Eyvind!

Mvh

Odd E.
Jonas L.
Flott bilde av en av våre flotteste fugler!
Jeg skal innrømme at jeg hadde dette bildet i hodet som inspirasjon da jeg var på skjeggmeisjakt ved Pollevann i helgen. Uten resultat dessverre, så det blir et nytt forsøk senere i vinter...

Jonas
Ivar B.
Sjelden og spennede fugl. Fotografisk er komposisjonen helt optimal. Fuglen har en flott positur og bladene rammer fuglen fint inn samt en behagelig og kledelig bakgrunn. Mangler litt på skarpheten på hodet, men bevares flott dette! Mvh Ivar.
Eyvind R.
Takk for kommentarer. Artig at bildet inspirererte til skjeggmeistur, Jonas..
Torgeir Pande B.
Dette er et utrolig flott fuglebilde! Kjempe bra! Likte veldig godt bakgrunnen også! Skarpt og fine farger!

MVH:
Torgeir!
Torbjørn K.
Jøss, denne fuglen har jeg ikke sett før. Den ser ut som den er i slekt med samuraiene i Japan, så dersom vi har slike i Norge er det spennende! Fin positur og miljø, litt synd at du mangler litt på skarpheten i bildet.

Torbjørn
Sturla M.
Takker for kommentar på mitt bilde.
Her har du mange gode fulge bilder, du har også et godt utvalg av forskjellige fulgler. Gleder meg til å se gjennom fler.
Sturla
Eyvind R.
Takk for fine nye kommentarer..
Brita Helen E.
Hei!
Et rent og pent portrett av denne flotte fuglen. Hmm,tror verken jeg har hørt om el sett denne fuglen før,men vakker var den! :) Flott lys ,positur og komp. Bra!

Mvh Brita...
Eyvind R.
Takk for kommentar, Brita.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu