Bjørn i skogen
Ganske så ordinært bilde av en bamse som kikker opp over blåbærlyng og busker. Selv om det finnes et utall slike bjørnebilder, og mange som er langt bedre enn dette, så gir jeg det plass i portfolioen. Mest på grunn av opplevelsen det var å se bjørnen slik, og stemningen det fortsatt gir meg når jeg kikker på det.
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
Utstyr
  • Nikon d-200
  • Nikon 300 mm AF-S II F2.8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSativ, kamuflasje, griseåte og noen timers venting.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1016
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_225314} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
kai j.

Forstår godt du er fornøyd med å ha dette i portfolien. Synes dette ble bra, fint med det dunkle lyset som treffer bjørnen. Fin rolig bakgrunn, absolutt severdig.

Mvh Kai Jensen
Anja Christina K.

Fint klart bilde. Hadde jeg møtt denne karen tror jeg ikke jeg hadde klart å ta bilde i hele tatt, da hadde jeg nok løpt i redsel i motsatt retning.

Anja.
Kjell Ivar Ø.

Støtter Kais komentarer og så har eg lyst og møte den sjølv men
den er ikkje i mit nerområde.
Mvh Kjell Ivar
Ole Martin D.

Dæsken Du!! Fint at du er så langt nede, det er vel også trikset når man møter Bjørn,. Godt du hadde med deg kameraet. Han ser jo litt forvirra ut bamsen også, Namsosing i Finland!!!
Nina R.

kjempefint var det :) ser ut som har har oppdaget deg her. det gir en ekstra stemning i bildet:)

Mvh Nina
Robin J.

Bra bilde dette Kjartan. Bra med lys til å være No Mans Land. Vi var ikke riktig så heldig. Mye besøk når lyset var som dårligst. Jeg kan bare istemme at dette er spennende. Mvh RJ
Kjartan T.

Takk for kommentarer fra dere alle. Godt å se at flere bio-fotinger liker bildet.

Ole Martin, det er godt du kikker og lærer noe. Håper du graver ned kongeørnskjulet, og legger inn cafe late og øl-maskin i forbindelse med bastua bak boblebadet i kamuflasjen. Det hadde de i Kuhmo... :)

Ser foresten fram til å få kikket på de nye byggverkene i Flatanger.

Robin: Du har selvfølgelig helt rett når det gjelder stedet. Var heldig og fikk fram bjørn og jerv mens det fortsatt fantes noe kveldssol.
Sverre H.

Skjønner godt at dette gir deg en god stemning Kjartan. Jeg blir ydmyk når jeg ser bilder som dette. Du formidler en spennende steming her, og jeg likte godt blikk kontakten med bjørnen. Du imponerer stadig Kjartan. Mvh Sverre.
Rolf S.

Nok ett flott bilde fra Finlandsturen din. Jeg likte godt miljøet i No mans land men vi var ikke så heldig der, den samme Bjørnen som du har bilde av her var også på besøk hos oss men det var akurat på den mørkeste tida på natta og dermed var det ikke lett å få skarpe bilder.
Dette med Grisene var jo en ''opplevelse'' for seg, den uka vi var der var temperaturen på mellom 20 og 30 grader på dagen og da var det ikke så moro når vindretningen var fra Grisen og mot skjulet :-)
Mvh Rolf
Avsluttet .

Kjempeflott bilde, fine grønne omgivelser bjørnen befinner seg i og en spennende blikk-kontakt her. Mvh Liselotte
Tore Arnt N.

Hei!kjempeflott bilde her,fine omgivelser med alt det grønne rundt her,bjørnen kommer bare enda mere fram i bilde,flott dette her,ha en fin vinter:-)mvh
Kjartan T.

Takk igjen!

Skjønner godt den stanken du beskriver Rolf. Var med på å dele opp en av disse grisene som hadde råtnet i skogen noen dager. Og jeg er glad for at det ikke var så varmt som dere hadde det.
Bent O.

Hei Kjartan.
Pent bilde av bamse i pene omgivelser, men som du sier ikke noe nytt og revolusjonerende. Skjønner godt hva du mener med opplevelsen og spenningen i slike tilfeller. Har jo lagt ut en del bilder selv som ikke er av de store, men hvor opplevelsen sitter i sjela og gjør bildet til noe mer spesielt for fotografen enn det gjør for mottakeren. Tror nå allikevel det er en del som nyter synes av disse praktdyrene her på ''dotten'', inkludert meg selv.

Er nå glad for at bjørnene ''mine'' ikke spiser så mye gris, men heller gress. Da blir ikke lukta så ille, selv om ånden er på et lavmål. :-)

Har forresten registrert at mange har tatt turen til Finland for å oppleve bamsen, mens heller få reiser til Alaska. Er den nordiske bjørnen mer attraktiv, eller er det andre årsaker til dette Kjartan? Får stadig høre at det er mer stas å fange laks i Norge f.eks. fremfor i Alaska, så derfor lurte jeg på om det var noe tilsvarende når det gjelder bjørnen? Prismessig tror jeg ikke det skiller mye, og opplevelsen kan absolutt anbefales.

mvh Bent
Anne R.

Ja, det skal være sikkert at noen nyter synet av disse praktdyrene her på ''dotten''. Det er flott at dere deler slike opplevelser med oss andre.
Det er herlig å se at vi ennå har disse flotte dyrene i landet vårt.
Og jeg kan bare tenke meg opplevelsen det må være å møte en slik bamse. Virkelig flott bilde!!!!!!
Hilsen Anne
ingebjørg fyrileiv g.

Du har fått et oppmerksomt og fint uttrykk fra bjørnen her. Lyset er veldig flott og det samme er fargene. Når det gjelder komposisjonen, er den fin, men kanskje litt uheldig med bjørka som ''vokser'' opp av hodet!? Jeg liker småtrærne til høyre samt resten av skogen/miljøet.

vh ingebjørg
Svein B.

Først og fremst er dette et bilde som for meg kun ligger som en fantasi på netthinna. Hvor mange ganger jeg har vært ute i fin skog, på steder som gjerne bærer navn som tilsier at dette en gang var bjørneområder- det er litt tomt å vite at sjansen for å oppleve bamsen her nå er lik null. Å se skogen som en fantastisk ramme- men hovedmotivet mangler. Her gir du meg det synet jeg har sett for meg mange ganger- og som jeg håper en gang å kunne oppleve i egne områder. Selvfølgelig er det utrolig vakkert når bamsen spegler seg i trolltjernet mens den vaser rundt i myrulla- men det blir nesten for mye av det gode enkelte ganger. På den måten funker dette bildet faktisk bedre enn mange av de andre bjørnebildene vi har sett her.

Mvh
Svein B
Kjartan T.

Takk igjen for tilbakemeldinger, og takk Svein for en kommentar fra dit naturhjerte. Bjørnen er et fantastisk dyr, og jeg håper at du en dag får muligheten til å møte den der du ønsker.

Møter med disse rovdyra brenner seg inn i sjela - om det skjer under litt kontrolerte forhold i Finnland eller helt tilfeldig i andre trakter. Det er lett å skjønne hvorfor bjørnen nærmest har blit et mytisk dyr og hvorfor alle naturfolk har mange historier og fortellinger om møter med den.

Bent, jeg kan jo skrive under på at det er mer stas å fiske en laks i Namsen enn å plukke opp en fra ei tjåkfull elv i Alaska, (også smaker jo den norske laksen bedre:) hvorfor det er slik er jeg jammen ikke sikker på. Kanskje vi er noen selvgode hjemmepatrioter.

Når det gjelder bjørnen så er det vår egen, den skandinaviske brunbjørnen, som alltid har intressert meg mest. Det er den jeg har hørt historier om, lest om som drapsmaskin i avsien og den har jo blitt forfulgt helt ut i det latterlige. Samtidig bor jeg sammen med folk som har opplevd ungbjørnens ville lek i saueflokken, og kan lett forstå deres fortvilelse. Jeg har et tett forhold til vår natur, og for meg teller det ganske mye når jeg skal ta bilder og fortelle historier.

Kanskje burde jeg ha reist til Alaska å fått et tettere forhold til villmarka der... Bare synd at det er så alt for mye jeg skulle ha sett og opplevd utenfor stuedøra i Namdalen.
Ivar B.

Jeg synes dette ble bra jeg, Kjartan. Og jeg støtter Svein i at dette faktisk er mer spennende enn speiling i vann og tåke i bildene av bjørn fra finland. De blir rett å slett så ''bra'' at de i mine øyne ser arrangerte ut. De blir litt for godt til å være sant om du skjønner. Dette ser ut som et ekte (forstå meg rett, de andre møtene er også ekte) og nært møte med bamsen og virker ikke arrangert. Skogsmiljøet kler bildet godt og et artig uttrykk på bjørnen. Mvh Ivar.
Bent O.

Hei igjen Kjartan. Du er velkommen med til Alaska når du måtte ønske det. Mange tenker på laksefiske i Alaska slik du beskriver, men slik er det faktisk ikke jeg opplever det. Når det gjelder smaken er jeg heller ikke enig med deg! :-) (Og jeg har smakt på begge deler) Nok om det, jeg skjønner hva du mener med brunbjørnen og opplevelsen rundt dette. Kommer nok til å prøve Finland jeg også en gang, men nå blir det Alaska i juni som står først på programmet. Hadde tenkt å ringe deg angående Finland for å få noen tips, så når den tid kommer håper jeg at jeg kan slå på tråden?

mvh Bent
Kjartan T.

Takk for din tilbakemelding Ivar, og du Bent må bare slå på tråden når du vil. Jeg har bare vært på to av de finske bjørneplassene, men kan godt gi deg noen tips fra de områdene.
Per Harald O.

Uansett hvor det er, dette er en meget vellykket naturskildring!
Stig B.

Enig med PHO her; en vellykket naturskildring. Leser også gjerne de andre kommentarene du har her, og sier meg enig i at opplevelsen må være stor, kontrollert miljø eller ikke. Dette er en av de mest myteomspunnede dyrene våre, som nesten har en overnaturlig aura. Her i flott miljø og med fint lys.

Mvh Stig
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Et fint bilde av bjørnen som rusler til (eller fra) et dekket ribbebord! Kunne nesten vært tatt på julebord!
Nei da, bare tull. Fint bilde, ryddig og ordentlig. Det jeg liker best er jo at bamsen ser meg (så deg) i øynene! Kan skjønne at det må har vært en opplevelse!

MvH, Johann
Kjartan T.

Til nye ''dottere'' som har skrevet noen ord. Takk, takk! Solgte nettopp dette bildet til et større selskap som kunne velge blant 40 bjørnebilder... så noe er det nok med det.
Nina S.

Dette var heftig.
Var du ikke redd i et sånt møte?
Når du ikke er lenger unna enn at bjørnen har blikkontakt?
Kjenner jeg får frysninger.
For meg et strålende bilde.
Mvh Nina
Kjartan T.

Redd! Nei, aldri, men bamsen var redd og tok nesten ikke sjansen på å komme frem til åtet som var lagt ut. Bjørnefrykten som finnes i mange av oss er veldig kunstig, og den kommer av årevis med historier og eventyr. Dette dyret er med god grunn veldig redd for mennesker.

Bildene som du ser av bjørn er ofte tatt langt øst i de fiske skogene. Her er det drevet åtefotografering i en årrekke (18 år), og bjørnene våger seg lettere frampå her enn i andre deler av Skandinavia.
Aleksander M.

Dette var bra!
Det viser hvilken kraft som er i disse dyrene.

Mvh Aleksander
Knut Børge S.

Et kjempeflott bilde, som gir meg en helt egen følelse av selv å være i en sånn situasjon, kjempebra. Komp og skarphet sitter også som den skal.
God jul!
Hilsen KBS
Terje B.

Flott bilde der en føler nærhet til dyret..liker dette bildet!

Håper en dag å kunne ha muligheten til å komme på (forsvarlig) fotohold.
I fjor sommer var jeg nær en bamse i Sverige, men han gikk rundt oss i tettskogen, og det var heller litt ubehagelig, hørte den men så den ikke :)

Mvh
-Terje-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu