Portrett
Fikk beskjed av min mor om at jeg måtte ta et bilde av henne. Bestemor hadde gittt beskjed om at årets julegave måtte være et bilde av henne. Hvis ikke kom hun til å henge opp igjen det gamle brudebildet.... og portrettbilde ble d.
Er selv ganske fornøyd med bildet. Noen som har noe å pirke på? Det er et av mine første portretter og ønsker tilbakemeldinger.
Utstyr
  • Canon 350D
  • Tamron AF Aspherical XR 28-300mm 1:3,5-
  • Blender-
  • Nei
  • Annet Bildet er tatt med en Sigma EF-500 DGST blitz.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger222
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226111} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (1)
Sigve S.

Hei! Jeg syns bildet har kvaliteter på flere områder: For det første er det jo svart/hvitt, som eliminerer de forstyrrende fargene. Komposisjonen syns jeg er god. Helt fin kroppsholdning og ansikt bra plassert i bildet. Dessuten bra valg av klesplagg pga at alle typer klesplagg ikke gjør seg like bra på denne typen bilder.
Noen innvendinger ville kanskje være å la stolryggen ha en spissere vinkel, slik at det ikke blir en stor firkantet flate som bryter opp nede i hjørnet. La stolen i mest mulig grad vær i ett med kroppen. Det er også en smakssak hvorvidt stripene og diverse uromomenter på veggen virker forstyrrende. Det kunne vært et alternativ å kjøre litt telebrennvidde og diffusert ut bakgrunnen og fått den ren. Et diffust bakgrunnsmiljø vil være mer stemningsskapende igjen. Hånden bør også synes i sin helhet, dersom man skal holde seg til klassiske prinsipper. En generell ''regel'' er at linjer ikke bør overlappe hverandre, som tilfellet er med hånden. Det er jo bare som flisespikkeri å regne, men detaljer betyr mer enn man tror.
Retningen på sidelyset er veldig bra. Er det blanding av blits på kamera og vinduslys? Blits rett på bør generelt unngås, mens et 45 graders (ovenfra og fra siden) sidelys med bløt karakter vil gi en mer ''proff'' virkning. Den diffuse slagskyggen er ikke nødvendigvis forstyrrende, men vil som oftest være det. En anelse utsnitt på toppen kunne latt seg gjøre.
Vel.. det er en så fullstendig og ærlig kritikk jeg er istand til å gi på denne tiden av døgnet ;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu