Det blåser friskt ved kysten for tiden. Mektig opplevelse å være lite menneske i stor natur. Tatt samme dag som mitt forrige bilde bare lengre inn og mer skjermet av land, og dermed betraktelig mindre bølger, men spenstig likevel:-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-03 21:19:28
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-12-03 21:23:04
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-12-03 21:40:50
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon 80-200/2,8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ, krøpet tett intil en stor stein for å få noenlunde gode arbeidsforhold:-)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger611
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226336} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Stig Børre E.
Mektige saker. Bildet virker ved første øyekast litt rotete, men jeg syns linjene er veldig fine og holder bildet i sammen. Veldig bra s/hv gjengivelse. Bildet fasinerer og kan nytes lenge. Veldig bra dette Ivar.

StigB
Torbjørn K.
Meget bra dette her! Flott detaljering og så fungerer dette bildet bra i sort-hvitt. Jeg tror jeg ville kuttet like under horisonten.

Torbjørn
Ivan H.
Hei!

Flott bilde, dette likte jeg veldig godt.
Synes kanskje den store bølgen kunne vært litt lenger opp i bildet, men mulig jeg tar feil. Minner meg om mine hjemtrakter, sunnmørskysten :)

Alt i alt, nok et bra bilde du har her :)

Hilsen
Ivan Holmedal
Gunnar H.
Dette var meget flott, Ivar. Flotte kontraster i bildet, fine formasjoner. Godt fanget!
Gunnar
John H.
Hei
Flott havbilde. Efektfullt med den lange lukkertida som strekker ut bølgene. Savner at mange fotografer ikke legger ut blender og lukker. Slik bildet fremstår, synes jeg ikke at du skal kutte noe, men jeg ser et motiv til i bildet. Da må du kutte mye. Jeg sikter til formasjonene nederst. dvs. Beholde halve nede med litt kutt til h. Kunne vært spennende med en blå versjon???
John
Torgeir Pande B.
Dette var sinnsykt tøft! Mørkt og stormfult! Veldig stilig med den bølgen i forgrunnen! Skarpt og fine kontraster!

MVH:
Torgeir!
Caroline M. S.
Kjempefint mønster/linjer i vannet. Min første reaksjon etter å ha beundret vannet var at jeg ville foreslå at du beskar bildet fra toppen - kuttet bort himmel og land. Ser at Torbjørn også har foreslått det.
hilde b l.
Hei Ivar,
Dette likte jeg veldig godt. God beskrivelse av opprørt hav, fine linjer og mye kraft. Synes også at konventeringen er flott, fine kontraster og gode toner fra sort til hvitt. Fin bruk av lukkertid til å gi bølgen i forgrunn en flott kurve. Veldig bra.

-hilde b
Espen A. I.
Brusende natur og bra s/h konvertering. Ikke noe særlig imponert over kompen din denne gangen som du som oftest har full kontroll på, tenker da på horistonten, det er vel allerede nevnt ser jeg.

-Espen
Eirik H.
Eg synest du er inne på noko her, men kontrastane er litt for slappe til at den lagdelte komposisjonen fungerar optimalt. Men ros for at du prøvar å abstrahere landskapet heller enn å avbilde det. Biletet er teknisk bra som det er no, men du treng ikkje å halde deg innanfor dei tekniske grensene for avbildingar når du tar steget ut over det auget ser. Eg oppfattar deg her som at du ønskjer å vise det du sansa på opptakstidspunktet. Då kan du strekke det visuelle ut over det du faktisk såg for å formidle det inntrykket du fekk som følgje av alle sansane dine.

Eg synest ikkje du bør kutte ut landstripa bak fordi den gir eit inntrykk av dimensjonar i biletet og får bølgene til å framstå som mektigare enn om dei hadde stått åleine.
Ketil K.
Bølgetoppen med stripene i forgrunnen er bildets hovedblikkfang og burde rendyrkes mer. Ser at det er vanskelig, og faren for å lande litt midt i mellom komposisjonesmessig er derfor til stede. Totalt blir nok dette bildet litt uinteressant, men med fine detaljer.
Ivar B.
Hei folkens takk for konstruktive tilbakemeldinger!

Har lagt ut en ny versjon med økt kontrast etter tips fra Eirik Holmøyvik. Synes dette ble bedre selv, og forsterker fokus på linjer i bildet. Har også lagt ut en versjon med kutt av himmel etter forslag fra flere. For meg er himmelen viktig i dette bildet da det gir betrakteren en pekepinne på dimensjonene her. Et kutt av himmel øker kanskje fokus på linjene, men for meg demper det mektigheten i landskapet. Synes bildet rett og slett mister litt kraft.

John:blender er 3,5 og lukker 1/400 s.

Igjen takk alle sammen! Mvh Ivar
G. Hanna W.
Hei hei Ivar.
Liker bilde veldig godt!
Det er noe litt tungt og rotete over det, men det gjør deg !
Liker desidert V3 best!!!

Mvh G.Hanna.
Avsluttet .
Et veldig fint bilde,syns linjene gjør mye i dette bildet her og bølga som bryter til høyre,bildet er enkelt men kraftfullt på samme tid:-)Meget bra!
Hilsen Tone!
Stig Børre E.
Tror faktisk jeg foretrekker fargeversjonen.

StigB
John H.
Hei
Får ikke til å stemme at dette er tatt med 1/ 400 dels sekund. Er det ikke 1/4? Får vel ikke så mye sløring på1 / 400? Enig i at org. vers er best. Men jeg tenker enda et motiv, med et annet uttrykk der du kutter enda mer oppe en v 3. Fint i farger også, men der kan du pøse på med mer blått.
John
Geir Helge S.
Hei Ivar.
Jeg mener at mange av bildene du har lagt inn her den siste tiden holder høy klasse. Dette bildet derimot greier jeg ikke helt å få taket på. Kreftene i bølgene kommer jo greit frem, men det er komposisjonen som halter etter mitt syn. Greier ikke helt å sette fingeren på hva som er galt, men jeg finner ikke noe å hvile øyet på i bildet, og det blir rett og slett litt for mye av alt tror jeg...
Ikke så mye å bli klokere av kanskje, men jeg følte at jeg måtte skrive hva jeg følte om bildet, siden min mening står i kontrast til mange andres.

Mvh Geir
Sverre H.
Hei Ivar. Da har jeg landet på vestlandet, godt, men samtidig vemodig.

Her er mye sagt om bildet, og jeg skal ikke forsøke meg på å utbrodere det ytterligere. v2 som s/hv, men min favoritt er nok fargeversjoen. Synes det er mer trøkk og liv i den, selv om linjene kanskje ikke kommer like godt frem her.

Mvh Sverre.
Ivar B.
Hei!
Lukkertiden stemmer den John. 1/4 sekund i dette været så hadde fint lite vært skarpt. Dersom du ser den lille måka over den største bølga, så ser du at den er helt frosset. Var helt nødvendig å holde rask lukkertid her. Hadde i grunn nok problemer med å holde kamera og stativ i ro:-) Mvh Ivar.
ingeborg w.
Jeg likte dette godt og synes v1 funker best. Den ser kaldest ut. Den gir også mest dybde. Jeg liker godt linjene med den nærmeste bølgen som bryter pent plassert i bildet.
Øyvind A.
Fin bølge. Ikke kjempespennende, men pent og greit. V2 passer meg best. Jeg synes ikke v3 fungerer noe særlig, dybden blir borte. Jeg tror det kan fungere godt i farger også, men v4 blir litt for daff i toneforløpet.
Ø.
Tom A. T.
Spennende motiv i seg sjøl, men bølgene alene blir ikke nok til å gjøre det skikkelig interessant. En liten båt uti der ville gjort seg for bildet, men neppe for skipperen som måtte vært i båten ;o).. Litt mere trøkk i v4 så tror jeg den hadde blitt ''stormfin'', av de s/hv versjonene velger jeg meg v2
mvh Tom T
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette likte eg både i farger og sv/hv. Først og fremst p.g.a. bølgen i forgrunnen.
Friskt og fott!

Inger Anne
Caroline M. S.
Hei igjen - fint at du har lagt ut nye versjoner vi kan se på. Du har rett - v3 ble ganske kjedelig, men v2 synes jeg ble fin. Der er ikke land og himmel så dominerende som på v1.
Odd E. k.
Hei Ivar!

Et flott bilde fra havet, der vinden har skapt tunge bølger/dønninger. Fine linjestrømmer, der enkelte topper blir brutt og går over til skumsprøyt. Meget fin lagdeling av bølgene og de vite beltene i sjøen. Fint at bølgetoppen blir brutt i forgrunnen, noe som gir en flott dimensjon på havet.Versjon 2 liker jeg best. Fin komposisjon og utsnitt Ivar!

Mvh

Odd E
Kjell Sigurd S.
V2 og 4+ for min del. Liker det opprørte havet og bølgen som bryter så fint, det kommer best frem i fargeversjonen synes jeg. Du kan sikkert justere fargene noe for å få mer smell.

Kjell S
Ketil K.
Synes det avgjort ble bedre i farger - litt mer, men forsiktig fargemetning kanskje?
Chr. G.
Gjengivelsen din får fram tyngden og de enorme kreftene som er i sving i slike situasjoner. I slike situasjoner er det greit å ha karret seg til land. Klarer meg godt med V1 og trenger intet kutt.
Jan Frode A.
Etter å ha studert varianter av versjoner, så lander jeg på den opprinnelige. Altså versjon #1 for meg.
Liker linjer og former i bildet. Masse liv og bevegelse i et flott utsnitt. Gode tonevalører som absolutt forsterker motivet. Du får fram elegansen i sort/hvitt foto her.

mvh Jan Frode
Tom E.
Hei!
Tror jeg går for fargeversjonen.Fine linjer og møster i bølgene.
Likte komp og utsnitt.Flott.
mvh tom
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu