En 3-bilders fiskehistorie....
Ved Trevi-fontenen, der turister kaster mynter over skulderen og ønsker seg noe, kom jeg over to Euro-fiskere klokka 08 en fredags morgen. Det var ingen andre turister tilstede, så Med slitt tøy, og slitne sko, varme luer og ei sammenleggbar fiskestang under jakka, smøyg de seg frem. Blikkene var vaktsomme, men de syntes nok ikke jeg så særlig skremmende ut, for med et tok de frem sine stenger, pekte og gestikulerte ut i fontenens vann, og begynte å fiske Euro.... De fikk til smør på brødet også denne dagen...
Bildet inngår i albumet Roma - Den evige stad og Vatikanet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-03 22:11:20
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-12-03 22:12:17
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon Powershot S230 (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger316
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226358} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Stig Børre E.
Hei Anne-Lise,
et bilde til ettertanke dette. Flott dokumentert. Har selv kastet
noen euro i denne ''dammen''. Godt å se at de kommer til nytte...

StigB

Avsluttet .
Et sterkt bilde som fortjener teksten du har under:-)Jeg liker godt komposisjonen din også her.
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.
Takk til dere! La nettopp ut to bilder til, tatt før V1.

Anne-Lise
Stig Børre E.
Hei igjen,
v2 er den jeg liker best her. Bra komposisjon og spente ''fiskere''.
Sikkert fungert bra i s/hv.

StigB
Steinulf L.
V#2 og 3 forteller mest om situasjonen, men viser lite av fontenen og er således neppe gjenkjennelig for de fleste. Fin historie du forteller, foreslår at du setter bildene sammen i en montasje. Håper du kastet en mynt over skulderen så du er sikret et tur tilbake...:-)
Caroline M. S.
Hmmm - så det er slik det går med myntene. Jeg har alltid trodd offentlig ansatte fisket opp myntene og så ga de videre til veldedige formål. Synes ikke noen av bildene står på egenhånd/klarer seg alene, men med tre i serie og supplerende tekst henger det sammen (og jeg lærte noe nytt *S*). Kunne gjerne tenkt meg et fjerde bilde hvor det viste tydeligere hva de fisket etter eller viste fangsten. Da hadde du vel kanskje blitt nødt til å kontakte dem, prate litt og alt det der - ikke sikkert de ville vært med på det.
Anne-Lise S.
Caroline: Du har rett, egentlig. Myntene blir fisket opp av offentlig ansatte og gitt til veldedige formål, men det er tydeligvis også andre som drar nytte av dem. For min del ser disse to ut til å være et veldedig formål i seg selv, om enn det de gjør ikke er lovlig. Derfor de var så tidlig ute også, tenker jeg; før turistene kom. Synes det var ganske spesielt å stå ved Trevifontena uten et eneste menneske der... Ja, utenom disse to da.

Steinulf: Montasje ja. DET er en god idè. Da må jeg til å lære meg det da. Kanskje noen har en god lenke til hvordan man gjør det i PS SC2? Ja, Steinulf, jeg kastet til og med to...

Takker, StigB!

Anne-Lise
Torbjørn K.
En sterk foto-dokumentasjon dette her. Synd at man kan bli så fattig at man må ''rane'' ønskebrønner og fontener. En annerledes hverdag som ofte turistene blir skjermet for.

Torbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.
En artig og tankevekkende historie, bra fanget og formidlet av deg.

Inger Anne
Anne-Lise S.
Ja, det gir mange tanker å se slike hendelser.... Takk!

Anne-Lise
Anders H.
Et interessant bilde og historie. Komposisjonen i bildet er bra synes jeg, måten du har fanget dette øyeblikket på gjør det til en fin fortelling.

Anders
Anne-Lise S.
Takker så mye! Ja, det var litt spesielt....

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu