Kvernhus
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-07 21:08:22
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-12-07 21:09:50
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Sigma 18-50 f2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger693
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_227019} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Anna Rosa L.

- wow! -
Avsluttet .

Dette syns jeg var veldig fint,fin komposisjon med kvernhuset oppe i venstre hjørne og bekken som renner nedover,syns også bekken har akuratt passe fart i seg og fargene er naturlige og fine.Bra!
Hilsen Tone!
Sverre H. S.

Softingen både likte jeg og likte jeg ikke. Den gir distanse, og bringer dermed historien nærmere, at den var i bruk i fortid, så slik er softing bra. God skildring av kvernhuset, fin komp. Hadde vært spennende å sett motivet også med kortere brennvidde, mer vidvinkel og nærmere standpunkt. Fint med lang lukkertid på bekken. Alt i alt likte jeg bildet godt, som skildring og fortelling!
Bjorn F.

Som hentet ut av et eventyr, velkomponert og flott. Likte fargene og sløringa på bekken som snor nedover. Har noen ganger kommet over slike kvernhus, men de fleste har blitt inhentet av skog og kratt så gode bilder blir umulig.
Hilsen Bjørn.
Monika Frisvold V.

Hei

Dette er bare lekkert! :) Nydelige farger og lys! Fin komposisjon og bekken var flott! mvh monika
Jan R.

Takk for kommentarene alle sammen, er fornøyd med at dere likte bildet etter all provingen og feilingen som det har gjennomgått i photoshop. La ut en ny versjon med litt sterkere farger og også mindre softet, men jeg tror jeg liker versjon 1 best. Det blir neppe siste gang jeg knipser dette motivet så nestet gang skal jeg prøve å komme nærmere og også teste ut andre vinkler. La også ut orginalen med håp om at ingen av dere foretrekker den :) Mvh JR
kåre l.

Jepp :-)
Dette var veldig pent. Både v1 og v2. God ps jobbing i tillegg.
Sverre H. S.

Foretrekker absolutt v 1. Imponerende etterbehandlingsjobb, synes jeg, når jeg ser utgangspunktet. Fargene virker troverdige, enda så langt de er fra originalen. Slik skal det gjøres... Hadde vært litt interessant å høre hvordan du har gjort det. For meg ser det ut som du har endret hue på bare deler av bildet, og i tillegg jobbet i levels, bl.a.
Jan R.

Takk skal du ha Sverre, hyggelig at du viser din intreresse :-)
Resultatet er en følge av mye prøving og feiling inspirert av teknikker vist i div. fotoblader. Valgte dette bildet bare for å teste ut teknikkene, trodde ikke det var godt nok til at det kunne bli til noe, men ble såpass fornøyd at jeg la det ut her.
Justeringene har skjedd i to omganger. Benyttet 3 eksponeringer og opprettet et HDR bilde som jeg justerte på vanlig måte. Benytter alltid Hipass-filter for oppskarping da jeg syns det gir best kontroll med støy uten å miste detaljer. Justerte også fargene med Selective Color. Alt dette med bruk av layers som jeg tilslutt merge'et.
I neste omgang opprettet jeg 7 lag med masker hvor jeg gjorde endringer på kun deler av bildet. Jeg benyttet Dust&Scratches på trærne, Blur i periferiene, Hipass på bekk og hus, Curves på trærne, redusert Brightness på bjerken, Saturation på det meste. Men det siste laget var nok det som endret bildet mest, det var en sirkelrund gradering, lys i midten og mørk brun ut mot periferien. Blandet dette laget med bildet vha SoftLight. Dette for å trekke blikket mer mot midten av bildet.
Er jo litt vanskelig å forklare alt dette med få ord og dette er vel ikke plassen for detaljerte beskrivelser så jeg håper det holder for å skjønne hvordan jeg gikk fram. Mvh JR
Sverre H. S.

Takk for forklaringen, Jan! Spennende, her er det noe å strekke seg etter. Tror ikke jeg har jobbet i så mange lag selv noengang, bortsett fra når jeg skulle sende et bilde bak i tid (se ''Gammelt eller nytt?''). Det var nok det laget med brunt i kantene jeg spurte etter, og fikk svar på. Soft light er anvendbart til slik touch, og du har gjort det delikat. Fargene ser ekte ut. Kanskje fotoshop-jobbing kan bli mer som de gamle oljemalerne som la lag på lag for langsomt å få fram den rette effekten. Filmusikk er best når den ikke høres, kanskje fotoshop er best når den ikke synes.
Anne Ø.

Dette synes jeg er aldeles flott. Kompen er super i mine øyne
med den diagonale linje.
God skarphet og så fin struktur i treveggene.
Liker fargene best i V1. Men her har du noe diffust
på taket en plass som ikke er på V2.

Anne:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu